Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот kotle, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Failpedia - Повторно измислување на тркалото

пријавена од kotle пред 3 месеци, 2 седмици. (novica.softver.org.mk)

Идејата / проектот на МИО за создавање и додавање содржина на mk.wikipedia.org, отвора повеќе прашања отколку што дава одговори.

0 коментари | проблем? | категорија: Политика

United we stand, divided we fall

пријавена од kotle пред 4 месеци, 3 седмици. (www.iborn.net)

Ривалитетот помеѓу Gnome или Kde или Xfce и многу други постои поради потребата за техничко совршенство, и желбата за нивно унапредување и прилагодување, оттука идејата овие околини да се развиваат како слободен софтвер...

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Скопје го доби првиот хаклаб

пријавена од kotle пред 5 месеци, 3 седмици. (novamakedonija.com.mk)

КИКА е прва технолошка автономна зона што ќе се користи за промовирање и развој на еманципирачки технологии. Целта на основачите е да ја поттикнат креативната употреба на компјутерската технологија наспроти отуѓувањето и пасивното консумирање кои се најчеста асоцијацијa

0 коментари | станала популарна пред 5 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Вести

„Бесплатен“ е слаба маркетинг стратегија

пријавена од kotle пред 5 месеци, 4 седмици. (novica.softver.org.mk)

Кога ќе помислите на Mozilla Firefox, на која негова особина прво ви текнува?

1 коментар | станала популарна пред 5 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Технологија

Општа преоптовареност од сè

пријавена од woona пред 6 месеци. (okno.mk)

Овде не функционира ништо.

0 коментари | проблем? | категорија: Сешто

Студентски живот во туѓина

пријавена од kotle пред 6 месеци. (kiberkotle.net)

Тоа што ми се допаѓа тука е претпоставената доверба. Во неколку супермаркети постои т.н. self checkout систем во кој купувачот сам си ги вчитува производите што ги купува, сам ги пакува и си плаќа.

0 коментари | проблем? | категорија: Сешто

Франција: Речиси целиот јавен сектор користи софтвер со отворен код

пријавена од razvigor пред 6 месеци. (metamorphosis.org.mk)

Речиси целата администрација (96 отсто) користи софтвер со отворен изворен код, според едно истражување на францускиот пазар на софтвер. Најкористени апликации се системите за управување со бази на податоци и системите за управување со содржини.

0 коментари | станала популарна пред 6 месеци | проблем? | категорија: Вести

Дарт Вејдер: ме боли кога како Mакедонец ќе ме заборават

пријавена од kotle пред 6 месеци, 1 седмица. (kiberkotle.net)

Дарт Вејдер, со партиска книшка на една македонска политичка партија, но и имател на империјално државјанство и пасош, е незадоволен со начинот на кој неговиот лик и дело е третирано во македонската енциклопедија.

0 коментари | проблем? | категорија: Забава

Најчест облик на дискриминацијата е онаа по партиска основа

пријавена од bobir пред 7 месеци. (www.mcms.org.mk)

МЦМС го спроведе истражувањето наречено Барометар за еднакви можности. Дури 60% од граѓаните на РМ сметаат дека дискриминацијата по основа на партиска припадност е почеста сега, отколку пред пет години.

0 коментари | станала популарна пред 7 месеци | проблем? | категорија: Вести

Не, ова е Гугл транслејт на Македонски

пријавена од глиша пред 7 месеци, 2 седмици. (translate.google.com)

Гугл транслејнт на Македонски (You look great.)

3 коментари | станала популарна пред 7 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Забава

Бесплатни Мапи за ГПС Уреди ?

пријавена од mkvision пред 7 месеци, 1 седмица. (gpsmk.blogspot.com)

Нова OpenStreetMap заедница која функционира на принцип на wikipedia. Проверете за што станува збор.

3 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Хактивизам - Новинарите на гардијан + локалните хакери

пријавена од игор пред 7 месеци, 1 седмица. (komunikacii.net)

Комуникации одлично ја фатиле креативната енергија и позитивниот моментум кој се создава кога новинарите ќе се сретнат со хакерите и заедно ќе почнат да создаваат технолошки напредни решенија и мешапи кои на новинарите им ја олеснуваат работата и им овозможуваат да допрат до повеќе луѓе.

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Радишани Држава !

пријавена од Debel пред 7 месеци, 3 седмици. (www.radisani.com)

Ајде радишанци, полека полека до неостварениот сон држава ! :))) Секоја чест ... :)

2 коментари | проблем? | категорија: Сешто

Батерија за домашни потреби? :)

пријавена од tom пред 7 месеци, 2 седмици. (mislam.blogspot.com)

Нов начин на чување и складирање на енергија. Ќе дозволат ли само големите енерго-играчи да заживее??

0 коментари | станала популарна пред 7 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Технологија

Архитортура и гробализација

пријавена од Коља пред 7 месеци, 4 седмици. (www.okno.mk)

Извадоци од тајната преродба, добиени со помош на кртови, стаорци и лебарки. Се појавуваат впечатливи призраци на вистински ликови...

1 коментар | станала популарна пред 7 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Култура