Инфо за kotle

Корисник од:
29 март 2007
Пријавени статии:
77
Популарни:
56
Однос на популарност:
72%

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на страници кои ги пријавил корисникот kotle (рсс канал).Еве ја и листата на статии за кои гласал корисникот.

Failpedia - Повторно измислување на тркалото

пријавена пред 3 месеци, 2 седмици. (novica.softver.org.mk)

Идејата / проектот на МИО за создавање и додавање содржина на mk.wikipedia.org, отвора повеќе прашања отколку што дава одговори.

0 коментари | проблем? | категорија: Политика

United we stand, divided we fall

пријавена пред 4 месеци, 3 седмици. (www.iborn.net)

Ривалитетот помеѓу Gnome или Kde или Xfce и многу други постои поради потребата за техничко совршенство, и желбата за нивно унапредување и прилагодување, оттука идејата овие околини да се развиваат како слободен софтвер...

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Скопје го доби првиот хаклаб

пријавена пред 5 месеци, 3 седмици. (novamakedonija.com.mk)

КИКА е прва технолошка автономна зона што ќе се користи за промовирање и развој на еманципирачки технологии. Целта на основачите е да ја поттикнат креативната употреба на компјутерската технологија наспроти отуѓувањето и пасивното консумирање кои се најчеста асоцијацијa

0 коментари | станала популарна пред 5 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Вести

„Бесплатен“ е слаба маркетинг стратегија

пријавена пред 5 месеци, 4 седмици. (novica.softver.org.mk)

Кога ќе помислите на Mozilla Firefox, на која негова особина прво ви текнува?

1 коментар | станала популарна пред 5 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Технологија

Студентски живот во туѓина

пријавена пред 6 месеци. (kiberkotle.net)

Тоа што ми се допаѓа тука е претпоставената доверба. Во неколку супермаркети постои т.н. self checkout систем во кој купувачот сам си ги вчитува производите што ги купува, сам ги пакува и си плаќа.

0 коментари | проблем? | категорија: Сешто

Дарт Вејдер: ме боли кога како Mакедонец ќе ме заборават

пријавена пред 6 месеци, 1 седмица. (kiberkotle.net)

Дарт Вејдер, со партиска книшка на една македонска политичка партија, но и имател на империјално државјанство и пасош, е незадоволен со начинот на кој неговиот лик и дело е третирано во македонската енциклопедија.

0 коментари | проблем? | категорија: Забава

Постомдерната крава

пријавена пред 8 месеци, 3 седмици. (www.okno.mk)

во некое полурурално местенце, програмер враќајќи се од работа внимава да не и' попречи на некоја света крава на патот, за да не биде линчуван од толпа Хиндуси

0 коментари | станала популарна пред 8 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Политика

Хаксли или Орвел

пријавена пред 8 месеци, 4 седмици. (komunikacii.net)

Кој бил во право? ;-)

0 коментари | проблем? | категорија: Сешто

Македонија трета по расфрлање со вода

пријавена пред 9 месеци. (www.a1.com.mk)

Дневната потрошувачка на вода во Скопје деновиве достигнува и до 470 литри по жител. Ова покажува дека водата во летниот период се троши нерационално

0 коментари | проблем? | категорија: Вести

Македонците го изградија идентитетот без Александар

пријавена пред 9 месеци. (globusmagazin.com.mk)

... ама статијата е поинтересна во делот кој ја објаснува историјата (непоетично) на Македонија во 20тите и 30тите години од 20ти век...

4 коментари | проблем? | категорија: Сешто

Букви во огледало

пријавена пред 9 месеци. (kiberkotle.net)

Понекогаш, тоа што го пишуваме, излегува со спротивното значење. Прашањето што треба да се постави е дали, буквите се наопачки или огледалото „исправува“.

0 коментари | проблем? | категорија: Политика

Боцевски поднесе неотповиклива оставка

пријавена пред 9 месеци, 2 седмици. (alsat-m.tv)

Вицепремиерот за евроинтеграции во Владата на Република Македонија, Ивица Боцевски, денеска поднесе неотповиклива оставка на својата функција.

0 коментари | проблем? | категорија: Политика

Македонската влада се сврте кон неврзаните

пријавена пред 9 месеци, 2 седмици. (www.a1.com.mk)

Биљана Секуловска: „голем дел од неврзаните се проблематични“ ... ... незнам што да мислам...

0 коментари | проблем? | категорија: Политика

Бајрам ќе ги тепа и апси новинарите

пријавена пред 9 месеци, 3 седмици. (vesti.alfatv.com.mk)

„Вие сите работите за ЦИА“

2 коментари | проблем? | категорија: Политика

Република Македонија (Треска)

пријавена пред 9 месеци, 4 седмици. (sead93.crnaovca.mk)

Дали е правилно да се тврди дека реката Треска се влева во Вардар или, строго научно гледано, треба да се каже дека Вардар се влева во Треска?

0 коментари | проблем? | категорија: Сешто

Земјотреси

пријавена пред 10 месеци, 2 седмици. (zemjotresi.appspot.com)

Скорешните 300+ земјотреси кои што се случуваа во југоисточна Македонија ми дадоа идеа да изработам веб апликација која што ќе ги листа земјотресите на територија на Македонија. Така и беше. :)

0 коментари | станала популарна пред 10 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Технологија

Во неправна држава живеат послушни и сервилни граѓани

пријавена пред 11 месеци, 1 седмица. (novica.softver.org.mk)

Се осмелувам да речам дека фактот што во Македонија воглавно не се почитуваат законите е главната причина зошто ниедно граѓанско организирање за или против било што однапред е осудено на пропаст.

0 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 1 седмица | проблем? | категорија: Политика

Наместо ССМ, работничките права на 1-ви Мај ќе ги брани „Ленка“

пријавена пред 11 месеци, 2 седмици. (vesti.alfatv.com.mk)

улогата на заштитник на работниците утре ќе биде во рацете на членовите на Движењето за социјална правда Ленка

0 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 1 седмица | проблем? | категорија: Политика

Слобода!

пријавена пред 1 година. (novica.softver.org.mk)

Оставете и вие цвеќе утре!

0 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Политика

Формулар од блиската иднина?

пријавена пред 1 година. (img138.imagevenue.com)

Пријава за забава

6 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Забава