Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот kingpin, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Пресвртен момент за студентското движење

пријавена од kingpin пред 5 месеци, 3 седмици. (www.novaiskra.mk)

Најлошо нешто што може да направат членовите на Слободен индекс е да молчат и да чекаат да се смири прашината, да гледаат како одеците на она што го направиле одекнуваат во одвратните меѓусебни обвинувања на ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ.

0 коментари | проблем? | категорија: Вести

Револт

пријавена од nasty69 пред 5 месеци, 3 седмици. (nasty-talk.blog.com.mk)

Не ми е јасно како е возможно, во оваа наша рунтава касаба, секој вид на јавно демонстрирање на револт и отпор кон државниот поредок, по дифолт да биде ушљакан со политички или етнички обоени етикети, секогаш исполитизиран, инструментализиран, или фингиран?

0 коментари | проблем? | категорија: Блогови

Скопје го доби првиот хаклаб

пријавена од kotle пред 5 месеци, 3 седмици. (novamakedonija.com.mk)

КИКА е прва технолошка автономна зона што ќе се користи за промовирање и развој на еманципирачки технологии. Целта на основачите е да ја поттикнат креативната употреба на компјутерската технологија наспроти отуѓувањето и пасивното консумирање кои се најчеста асоцијацијa

0 коментари | станала популарна пред 5 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Вести

ЕУ: Политика за информатичко општество во наредните години

пријавена од razvigor пред 5 месеци, 3 седмици. (www.metamorphosis.org.mk)

Во рамките на сеопштата радост за позитивна препорака за преговори, да видиме кои се приоритетите што си ги имаат поставено постојните членки на ЕУ и заедницата како целина.

3 коментари | проблем? | категорија: Политика

Мозочни болести кои даваат суперчовечки особини

пријавена од strumjan пред 5 месеци, 3 седмици. (mislam.blogspot.com)

Една страница на Интернет: Brain Diseases I Wish I Had („Мозочни болести кои би сакал да ги имам“), резимирана со по еден краток коментар за секоја болест.

0 коментари | станала популарна пред 5 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Наука

„Бесплатен“ е слаба маркетинг стратегија

пријавена од kotle пред 5 месеци, 4 седмици. (novica.softver.org.mk)

Кога ќе помислите на Mozilla Firefox, на која негова особина прво ви текнува?

1 коментар | станала популарна пред 5 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Технологија

Стравот од девалвација ги олесни штедачите

пријавена од strajkoski пред 5 месеци, 4 седмици. (novamakedonija.com.mk)

Уплашени од ненадејна девалвација, граѓаните и фирмите штедат во девизи и добиваат двојно пониски камати отколку што би добиле за штедни влогови во денари. Станува збор за повеќе милиони евра камати, кои наместо добивка за граѓаните и за фирмите, станаа лесен профит за македонските банки.

0 коментари | проблем? | категорија: Бизнис

Македонска енциклопедија

пријавена од sinbos пред 5 месеци, 4 седмици. (rs404.rapidshare.com)

Симнете ја македонската енциклопедија,таа што ја повлекоа.

0 коментари | проблем? | категорија: Вести

Франција: Речиси целиот јавен сектор користи софтвер со отворен код

пријавена од razvigor пред 6 месеци. (metamorphosis.org.mk)

Речиси целата администрација (96 отсто) користи софтвер со отворен изворен код, според едно истражување на францускиот пазар на софтвер. Најкористени апликации се системите за управување со бази на податоци и системите за управување со содржини.

0 коментари | станала популарна пред 6 месеци | проблем? | категорија: Вести

Општа преоптовареност од сè

пријавена од woona пред 6 месеци. (okno.mk)

Овде не функционира ништо.

0 коментари | проблем? | категорија: Сешто

KАНО ЕКО СИСТЕМ за економично греење

пријавена од zlochko пред 6 месеци. (www.kanosistemi.com.mk)

Како да се ослободите од стегите на Топлификација и уредите кои повеќе трошат отколку што греат? Кано системот за греење, инаку 10 годишен изум на наш иноватор гарантира 0,98kW топлинска енергија за секој потрошен 1kW електрочна енергија. А работи и на 80V.

1 коментар | проблем? | категорија: Технологија

Студентски живот во туѓина

пријавена од kotle пред 6 месеци. (kiberkotle.net)

Тоа што ми се допаѓа тука е претпоставената доверба. Во неколку супермаркети постои т.н. self checkout систем во кој купувачот сам си ги вчитува производите што ги купува, сам ги пакува и си плаќа.

0 коментари | проблем? | категорија: Сешто

НАГРАДЕН КОНКУРС ЗА АМАТЕРСКА ФОТОГРАФИЈА

пријавена од genel пред 6 месеци. (genel.com.mk)

Испратете ги вашите фотографии со есенски мотиви од Македонија и учествувајте во наградниот конкурс на Генел. Темата на овој награден Фото Конкурс е БОИТЕ НА МАКЕДОНИЈА (ЕСЕН) 2009. Испраќајте ги вашите фотографии до 31 Октомври 2009.

0 коментари | проблем? | категорија: Вести

Енциклопедијата на МАНУ е плагијат на Википедија?!

пријавена од ivica пред 6 месеци, 1 седмица. (razvigormk.blogspot.com)

За прекршувањето на лиценцата Википедија може да ја тужи МАНУ. Ако не знаете англиски, може да ви се најде локализираната верзија на претходната верзија на лиценцата, односно договорот за неекслузивно пренесување на авторските права: Наведи извор-Сподели под исти услови верзија 2.5 Македонија.

1 коментар | станала популарна пред 6 месеци, 1 седмица | проблем? | категорија: Сешто

Google го официјализира google.mk

пријавена од kristijan пред 6 месеци, 1 седмица. (google.mk)

Од денес Google како официјален домен за Македонија го користи google.mk. Порано тоа беше http://www.google.com/intl/mk

1 коментар | станала популарна пред 6 месеци, 1 седмица | проблем? | категорија: Технологија