Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот jasnesumjas, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Дигитален архив на македонскиот јазик

пријавена од Arwena пред 1 година, 1 месец. (damj.manu.edu.mk)

Победник во категоријата е-наука на Светскиот самит за информатичко општество - Македонија 2009. Чисто колку да се знае дека сепак во МАНУ има и луѓе кои нешто работат.

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Наука

Протест против сечењето на дрвјата на Илинденска

пријавена од razvigor пред 1 година, 1 месец. (blogot.blog.com.mk)

Би повикува на протест против сечењето на дрвјата на скопскиот булевар Илинден, кај аптеката Оскар и карши Пионерскиот дом Карпош, во недела 22.02.2009 г. во 13 часот.

4 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Вести

Влегување во македонската салата...политички и медиумски бубањ

пријавена од femgerila пред 1 година, 1 месец. (femgerila.crnaovca.mk)

Браќа и сестри Македонци сг Феми ќе обзнани вистину. За политичаре, новинаре, интелектуалце и остала ретард багра. Ма исповед бре.

0 коментари | проблем? | категорија: Сешто

Консензус: Компромис ќе има

пријавена од jpetrov пред 1 година, 1 месец. (www.a1.com.mk)

Салто мортале... Премиерот и претседателот од денес со идентични ставови.

7 коментари | проблем? | категорија: Вести

Најголемиот жив историчар за Македонија

пријавена од bobibobi пред 1 година, 1 месец. (www.utrinski.com.mk)

Грчкиот национализам го одбива правото на Македонија дури на име. Историски зборувајќи, тоа е вистинска глупост. Не постоела грчка држава-нација во IV век пред Христос. Древните Грци ги сметале и македонските владетели варвари, исто така како што подоцна ги сметале за варвари и римските владетели.

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Политика

Тажен ден за демократијата во Струга

пријавена од razvigor пред 1 година, 1 месец. (jasnesumjas.blogspot.com)

Жарко пишува: „Група организирани насилници го попречија правото на слобода на изразување на Граѓаните за Европска Македонија во Струга.“

21 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Политика

МПЦ бара народни лекови за кожни болести

пријавена од razvigor пред 1 година, 1 месец. (razvigor.blog.com.mk)

На надворешниот ѕид на Соборниот храм Св. Климент Охридски во Скопје е поставена плоча со слика од Богородица со мал Исус и повик до граѓаните да ги известат манастирите за искуства со лекување со народни лекови...

11 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Вести

Правен поредок на терен

пријавена од drugarce пред 1 година, 1 месец. (www.dnevnik.com.mk)

Голем проблем во Македонија е да се викаш Нуредин, а да не знаеш албански.

6 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Вести

Фејсбук ги има правата над вашите содржини, засекогаш!

пријавена од razvigor пред 1 година, 1 месец. (it.com.mk)

Условите на користење на Facebook се изменети. Сега се што ќе закачите и објавите може да биде искористено од страна на компанијата не само додека сте член, туку и по вашето откажување на корисничкиот профил.

5 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Бизнис

Еволуција во обратна насока

пријавена од woona пред 1 година, 1 месец. (razvigormk.blogspot.com)

Придонесувам со неколку идеи за слични апликации за кои има побарувачка на македонскиот и околните пазари, а може да се употребат и како основа за оние фотографски скаламуции нацртани на картон или даски, со дупка за вметнување на главата [сликите се од Александар и Букефал :))))]

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Забава

Невладината „Мак сонце“ на платниот список на Владата

пријавена од kingpin пред 1 година, 1 месец. (www.a1.com.mk)

Помеѓу невладините организации кои ги поддржаа средношколците од Струга, се најде и таква од платниот список на Владата. За „Мак сонце“ од Струга од буџетот за граѓански здруженија и фондации се одвоени околу 310.000 денари.

10 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Вести

Скандалозен упад во независноста на медиумите

пријавена од JetLiChan пред 1 година, 1 месец. (dnevnik.com.mk)

Да испратите до Владата список со сите новинари на „Дневник“. Со вакво скандалозно барање вчера, околу 15 часот, во нашата (весникот "Дневник") редакција во повеќе наврати се јавија неколку службенички од Владата. Тие не знаеја да објаснат зошто.

4 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Вести

Ја оплеска!

пријавена од sead93 пред 1 година, 1 месец. (kanalizacija.blogspot.com)

Ја оплескав! Вака, во стилот на американскиот претседател Барак Обама, министерот Трајко Славески треба да го признае поразот во првата битка со бруто-платите.

4 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Бизнис

Сајт на натуристичкото здружение на Македонија

пријавена од глиша пред 1 година, 1 месец. (naturism.org.mk)

Добро сајтче со навигација за „Настани“, „Мисија“, „Контакт“ и „Линкови“. Мислам дека треба да има навигација „Фотографии“ :)

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Забава

За потеклото на првиот хуманоид - македоноид

пријавена од jasnesumjas пред 1 година, 2 месеци. (www.utrinski.com.mk)

...првиот Хунза македоноид настанува со помош на бесполово размножување, т.е. низ завивањето на две одвратни животни, мајмун и којот (т.е. пума).

17 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Забава