Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот jasnesumjas, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Француски искуства...

пријавена од jpetrov пред 1 година, 1 месец. (www.utrinski.com.mk)

...од кампањата Инвестирај во Македонија. Со објавувањето немам намера да критикувам, едноставно прочитајте го текстот бидејќи е многу интересен и искрен поглед за тоа како французите гледаат на македонците.

5 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Вести

Името и идентитетот: ЗА ПОСТАВЕНОСТА НА СПОРОТ СО ГРЦИЈА

пријавена од gdamjan пред 1 година, 1 месец. (www.dnevnik.com.mk)

Ако пред еден век вмровците воделе војна на живот и смрт со адептите на грчката теорија за нашето потекло од Александар Велики, денес постои опасност таа теорија да се промовира во наша национална идеологија, со чија помош би ја воделе битката за името.

18 коментари | проблем? | категорија: Политика

Како Коце го рестартира часовникот

пријавена од ribaro пред 1 година, 1 месец. (www.youtube.com)

Коце го исполнил ветеното :)

6 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Сешто

Коце - Топ Шоп

пријавена од jofe пред 1 година, 1 месец. (mojon.blog.com.mk)

Коце Трајановски, кандидатот за градоначалник на главниот ни град, решил да го рестартира сатот на Старата железничка станица. Освен шо ќе му мавнел рестарт, ќе му опнел и формат, па ќе му го делитнел споменот од шеестрета, бидејќи не бил важен. Јебеш шеестрета, двајспрви век дојде.

3 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Блогови

Грција да се откаже од оспорување на македонското малцинство

пријавена од kapsarovb пред 1 година, 1 месец. (www.mia.com.mk)

Да се фокусира на заштита на правата на самоопределување, слободата на изразување и на здружување на овие заедници.

15 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Политика

Ние, убијците

пријавена од jasnesumjas пред 1 година, 1 месец. (www.dnevnik.com.mk)

Убиствена колумна :)

21 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Политика

Слобода или ништо

пријавена од Џам пред 1 година, 1 месец. (dzam.blog.com.mk)

.. ако не се партибрејкер, тогаш ништо

0 коментари | проблем? | категорија: Блогови

Трудница

пријавена од tom пред 1 година, 1 месец. (kanalizacija.blogspot.com)

Со речникот на министерот за финансии, објаснето надоаѓањето на рецесијата :)

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Бизнис

Мојата предизборна дилема...

пријавена од zlochko пред 1 година, 1 месец. (www.dogon.biz)

...за евентуалниот втор круг од изборите.

2 коментари | проблем? | категорија: Политика

Македонија до 2050 година ќе се претвори во пустина

пријавена од zlochko пред 1 година, 1 месец. (www.a1.com.mk)

Со оваа изјава, Ордан Чукалиев, деканот на факултетот за Земјоделие и Храна предупредува за намалените врнежи и нерационалното трошење на водата во индустријата, земјоделието и особено во град Скопје.

6 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Наука

Сакам да бидам претседател

пријавена од Бунка пред 1 година, 1 месец. (www.youtube.com)

Аааааааааа...... =))))))

3 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Политика

За Голи Оток - лично и различно

пријавена од Svedok пред 1 година, 1 месец. (www.forum.com.mk)

Во сведоштвата за Островот на смртта,наидов на Ангеле,брат на Киро Петковски со кого заедно минувале низ црните денови и ноќи на Голи Оток,местото што ги соголи сите илузии за минатата идеологија.По шест години Киро се враќа во Македонија.Тогаш ја запознава љубовта на својот живот и по една година..

2 коментари | проблем? | категорија: Култура

Г-точката- аларм за задолжително сексуално образование во партиите

пријавена од femgerila пред 1 година, 1 месец. (femgerila.crnaovca.mk)

Драга Марина, Ти пишувам како твоја сограѓанка која е загрижена за сексуалната неедуцинарост на дел од младината во нашата држава која себеси се нарекува- унија на млади сили на вмро-дпмне. Маринче, пред целата македонска јавност, ти, во името на унијата на млади сили, го запраша професорот Фрчков

7 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Блогови

Вовед во изборна визуелизација

пријавена од Џам пред 1 година, 1 месец. (iacovibus.blog.com.mk)

if you don`t believe come and see

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Блогови

Патокази кои го скрнават античкото наследство за подсмев пред светот

пријавена од razvigor пред 1 година, 1 месец. (razvigor.blog.com.mk)

...На таблата стои: Национална Арена Филип II Македонски Nationality Arena Filip II Macedonian Општиот впечаток е „сакам кажам не знам речам“, сосем непримерен на важноста на преименувањето на стадионот...

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Политика