Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот jasnesumjas, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Сите пари за неуставни закони....

пријавена од новица пред 1 година. (www.a1.com.mk)

А1 прават есап колку пари чинат проектите за кои е поведена уставна постапка и кои може да бидат прогласени за неуставни.

0 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Вести

„Доста веќе да се плашите...“

пријавена од zlochko пред 1 година. (www.youtube.com)

Видеото на кое Павлос Воскопулос на 10.03.2009 на грчка телевизија прозборе на македонски.

13 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Вести

Скриена Македноја-фотосесија на "Требениште"

пријавена од nadezna пред 1 година. (trebenishte.blog.com.mk)

Неописливо...

7 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Блогови

Квази или наука на камен или мост

пријавена од Arwena пред 1 година. (arheo.com.mk)

Не е поентата во загубата на Kамениот мост како архитектонско здание, туку тоа што "сомнителни научници" можат да имаат силно влијание во заедницата, државна поддршка и субвенции, а сето ова преку умешно преправање на фантазијата во квази-научен јазик, симуларана научна дебата и контекст.

0 коментари | проблем? | категорија: Наука

Кој ќе биде македонскиот кукавица?

пријавена од ribaro пред 1 година. (novica.softver.org.mk)

... Македонскиот Едли Стивенсон?

8 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Политика

Попе, грев ли е да гласам за Селмани?

пријавена од drugarce пред 1 година. (www.dnevnik.com.mk)

Попе, грев ли е да гласам за Селмани? Вакво прашање деновиве неколкупати му било поставувано на свештеник на МПЦ во Неготино од неговите сограѓани. А одговорот бил:

7 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Политика

Слика на денот (Телеграф).

пријавена од zlochko пред 1 година. (www.telegraph.co.uk)

Вознемирувачка фотографија. Има лош квалитет, но поради специфичноста на уловениот момент, сигурен сум дека ќе можеме да ја видиме во топ 10 листата кон крајот на годинава.

0 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Вести

Глобален успех на Broker Inc.

пријавена од dasaf пред 1 година. (www.broker.com.mk)

Македонската компанија Broker Inc. со својот проект за финансиска платформа наречен Finex Pro, го освои второто место на глобалниот натпревар „Youth 2 Innovation“. Само три проекти, во конкуренција на натпреварувачи од земјите во Европа и централна Азија, беа избрани како победници на натпреварот.

3 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Бизнис

Весела граматика

пријавена од jofe пред 1 година. (geroski.mk)

Македонија ќе стане членка на НАТО кога ќе ги реши сите спорови со соседните земји, изјави вчера шефот на бугарската дипломатија Ивајло Калфин. Чекај сега… Нели имавме само еден спор, тој со Грција, за името? Ако добро се разбирам во граматика, „сите“ е повеќе од еден. Најмалку два.

15 коментари | проблем? | категорија: Блогови

Успехот на декриминализација на дрогите во Португалија

пријавена од gdamjan пред 1 година. (www.salon.com)

Ова е прашање за кое во Македонија не (смее да) се дискутира, но среќа во светот има и други држави...

1 коментар | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Политика

Кај сте бе ВМРО-вци?

пријавена од jofe пред 1 година. (www.youtube.com)

Фрчко воспоставува политички дијалог на негов начин. Јако жими све :)

13 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Сешто

The Economist за легализирањето на нелегалните дроги [Англиски]

пријавена од новица пред 1 година. (www.economist.com)

Legalisation would not only drive away the gangsters; it would transform drugs from a law-and-order problem into a public-health problem, which is how they ought to be treated. Governments would tax and regulate the drug trade, and use the funds raised to educate the public about the risks.

0 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Вести

Харемски режими

пријавена од ribaro пред 1 година. (www.dnevnik.com.mk)

„Тие се проблемите со кои ќе се борат политичарите, моделите од кои се ужаснуваат мајките, страшила од приказните за деца, наши невидливи сограѓанки, замолчени суштества кои не се ниту жени, а уште помалку мажи, или помалку жени, а речиси никогаш човечки суштества.“

1 коментар | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Сешто

В.д. дипломатија

пријавена од drugarce пред 1 година, 1 месец. (www.dnevnik.com.mk)

... Македонија беше без амбасадор во Вашингтон повеќе од година и половина, исто така во Москва, Рим и во други важни меѓународни центри, што значи Македонија не ја потценува Австрија, туку напротив - ја става во кругот на за нас најважните!

0 коментари | проблем? | категорија: Политика

Интервју за вработување

пријавена од roxy пред 1 година, 1 месец. (nadezna.blog.com.mk)

Занимливо и инструктивно сведочење на Надежна која повеќе пати се има осврнување на овие теми од општеството. Секако дека познато ви е ова како ’добарден’, меѓутоа интересна е дебатата со големиот апологет за феудално и робовласничко општество Лавот-гравот.

9 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Блогови