Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот jasnesumjas, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Работилница за дигитални приказни „Сите имаме минато“

пријавена од Irinka пред 1 година. (www.metamorphosis.org.mk)

Во втората половина на март, Метаморфозис спроведе работилница за дигитално раскажување приказни, на која учество земаа членови од НВО „Доверба“ и лица зависни од дрога. Видеата на тројцата учесници, со нивна согласност, се достапни онлајн.

0 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Технологија

Економист - Прегласување на изборите проблем за Македонија

пријавена од Makfax пред 1 година. (www.makfax.com.mk)

Ова во своја анализа го наведува британскиот весник „Економист“, кој како причина за евентуален неуспех на изборите, ја наведува малата популарност на потенцијалниот победник, претседателскиот кандидат на ВМРО ДПМНЕ, Ѓорге Иванов, кај албанското население во Македонија.

1 коментар | проблем? | категорија: Вести

Македонија барем на една листа е втора!!!

пријавена од новица пред 1 година. (blog.mozilla.com)

Firefox 58%.

1 коментар | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Технологија

Што подразбира под полиција Иво Котевски?

пријавена од gdamjan пред 1 година. (kvadraturanakrugot.crnaovca.mk)

Господинот Иво Котевски ни соопшти дека доколку не можат да си обезбедат заштита организаторите на некој протест тие можат да побараат заштита од МВР за што ќе платат.

12 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Политика

Слобода!

пријавена од kotle пред 1 година. (novica.softver.org.mk)

Оставете и вие цвеќе утре!

0 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Политика

Осуда на насилството

пријавена од bobir пред 1 година. (www.mcms.org.mk)

Реакција на Сојузот Македонија без дискриминација во врска со насилното попречување на одржувањето мирен собир на ден 28 март 2009 година (сабота) на Градскиот плоштад.

0 коментари | проблем? | категорија: Вести

За неопределеноста

пријавена од gocenik пред 1 година. (bagra.org)

Ќе ја пријавев од оригиналниот извор, Дневник, но таму линковите не траат. Колумна на Јасна Котевска, одлично!

1 коментар | проблем? | категорија: Политика

Разјарено племе

пријавена од kotle пред 1 година. (hschenker.wordpress.com)

статија на англиски за настаните на 28.03.2009 на скопскиот плоштад

0 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Политика

Ало мајсторе, не возиш компири!

пријавена од ribaro пред 1 година. (sead93.crnaovca.mk)

„Гледаме ние рампашиве буљаши и клошари, ама ние сите глеаме накај шофероф, што направи чоече, па шо се расправаш, може ќе нѐ пуштеа. И ајде назад, заобиколница ќе бараме.“

1 коментар | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Сешто

Синко, кревет

пријавена од darko156 пред 1 година. (mislam.blogspot.com)

- "Синкооо кревет" - а тој одговара: - "Не фала, имам стан!".

2 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Забава

Кога робот стана робовладател

пријавена од jpetrov пред 1 година. (qzevski.blog.com.mk)

...се докажува тврдењето дека робот сонува да стане робовладетел. Конечно на ДПМНЕ им се остварува сонот да бидат СДСМ....

0 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Политика

Ја видов мојата Македонија и мојот народ... и крв што чека да падне.

пријавена од tanja пред 1 година. (refleksii.blog.com.mk)

...очигледно некому е во прилог да го нас'ска народов по сите линии...

2 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Политика

Вера, надеж и љубов

пријавена од gocem пред 1 година. (kiberkotle.net)

Дали е ова конечно демократската пролет на Македонија или уште еден чекор кон авторитарно општество? Зависи дали си оптимист или песимист...

0 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Политика

Ви ја претставувам поранешната советска република Туркменистан!

пријавена од новица пред 1 година. (pornoezija.blog.com.mk)

Не знам како ова не стигнало до кајмаков до сега. Некој на блогерај направил список на интересни факти за Туркменистан.

1 коментар | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Блогови

Кои беа нашите?

пријавена од швабо пред 1 година. (arschloch4.blog.com.mk)

Бесен сум на тоа што некои гомнари меѓу кои и Јанко бурековски повикаа на линч и истиот го реализираа. Во овие тешки времиња направиа Македонците да се тепаат меѓу себе.

1 коментар | проблем? | категорија: Блогови