Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот jasnesumjas, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Кеш? Ваистина кеш!

пријавена од jofe пред 11 месеци, 3 седмици. (www.dnevnik.com.mk)

Уводник на Катерина Блажевска во саботно-неделниов Дневник. Остро, ваистина остро :)

1 коментар | станала популарна пред 11 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Сешто

Весела Веронаука

пријавена од jofe пред 11 месеци, 4 седмици. (majtap.wordpress.com)

Драматизиран час по веронаука

0 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Блогови

Перспективите на македонската неразумност.

пријавена од woona пред 11 месеци, 4 седмици. (www.okno.mk)

инспирирано од духот и гробницата на Александар и поповите и слично

0 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Култура

Спорот за името во South Park?

пријавена од jofe пред 11 месеци, 3 седмици. (sead93.crnaovca.mk)

Користејќи ги предностите на новиве медиуми, се одважив и им пишав на авторите на „South Park“. Навистина, без зезање, онака најотворено, пишав фино-лепо, па што биде нека биде. Отако френдовски ги испоздравив и им посакав убав спринг брејк, ги информирав за нашиве маки со Грците.

3 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Блогови

Уставниот суд го укина верското образование

пријавена од zlochko пред 12 месеци. (a1.com.mk)

А смеам ли да кажам - „фала богу“ ? :) Во секој случај, победи секуларноста и граѓанското општество. Но, не заборавајте... и уставот во оваа држава е често менлива категорија.

8 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 4 седмици | проблем? | категорија: Вести

Архибригадата нема да ја покорат

пријавена од jofe пред 12 месеци. (www.dnevnik.com.mk)

„Две шлаканици, три бокса и по некоја клоца“ не можат да предизвикаат затишје, зашто идеите се отпорни и на куршуми, а камоли на „две шлаканици“. Идеите мора да постојат, да се дискутира за нив и да се развиваат, да се прифатат или да се отфрлат, вели учесник на протестот од 28 март на плоштадот...

4 коментари | станала популарна пред 12 месеци | проблем? | категорија: Сешто

Сведмилк ја зеде првата жртва

пријавена од strajkoski пред 12 месеци. (a1.com.mk)

Случајно забележав нешто сомнително на сликата, па после го прегледав и видеото, Зоран починал во 2008!!!!!

3 коментари | станала популарна пред 12 месеци | проблем? | категорија: Вести

Филип Петровски: За тепаните студенти

пријавена од gdamjan пред 12 месеци. (www.utrinski.com.mk)

Радикалната поделба на луѓето на плоштадот е намерно направена за да се оправда употребата на сила и, секако, да се замаскира виновникот.

0 коментари | станала популарна пред 12 месеци | проблем? | категорија: Политика

Духот на Александар не знае македонски?!

пријавена од razvigor пред 12 месеци. (razvigor.blog.com.mk)

Канал 5 во недела вечер објави една бизарна „ексклузивна“ „вест“ за тоа како некојси бизнисмени му платиле на еден човек да отиде во Флорида кај некој „јасновидец“ на кој наводно му се прикажал духот на Александар Македонски.

5 коментари | станала популарна пред 12 месеци | проблем? | категорија: Сешто

Протестот не им припаѓа на политичарите!

пријавена од darko156 пред 12 месеци. (novica.softver.org.mk)

Би требало да се засрамат и да се извинат за тоа што го узурпираа медиумскиот простор и се наредија да се сликаат. Новинарите би требало да се засрамат што им придадоа значење.

6 коментари | станала популарна пред 12 месеци | проблем? | категорија: Политика

Протест!!! Плоштад Слобода.

пријавена од jasnesumjas пред 12 месеци. (femgerila.crnaovca.mk)

Кој ако не ние? Кога ако не сега?

0 коментари | станала популарна пред 12 месеци | проблем? | категорија: Вести

Фашистите во Англија

пријавена од gdamjan пред 1 година. (news.bbc.co.uk)

Фашизмот зема се поголем замав во светот. Единствен начин да се бориме против него е секој поединечно да се бори за граѓанско општество и да не попушти под притисокот. Дури и кога фашистите се „твоите“.

2 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Политика

МВР не ги почитува "законите" на Facebook

пријавена од Damjaan пред 1 година. (it.com.mk)

Медиумите во еден здив ја проширија веста за тоа како Министерството за внатрешни работи отворило своја *неофицијална* страна на Facebook. Од Дирекцијата за заштита на лични податоци велат нема прекршување на законот. Но што велат од Facebook?

5 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Технологија

Пред темелите на нова цивилизација

пријавена од Џам пред 1 година. (novamakedonija.com.mk)

Во глобален амбиент кога десницата е збунета и затечена, а левицата тотално дезориентирана, човештвото очекува јасни одговори од своите лидери. Тешко дека ќе можат да ги дадат без да признаат дека сегашниот модел крахира. Политичарите од претходниот систем немаат таква способност.

0 коментари | проблем? | категорија: Политика

Додека го гледам моето џагуре

пријавена од apostolov80 пред 1 година. (geroski.mk)

има луѓе кои воопшто не разбираат дека нема поголем грев, нема поуверлива потврда за нашето морално пропаѓање од тоа кога нашите деца безраложно ги доживуваме како причина за сопствената несреќа, кога во нивните животи ја проектираме сопствената духовна мизерија

0 коментари | проблем? | категорија: Политика