Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот jasnesumjas, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Битката на скулптурите

пријавена од Коља пред 10 месеци, 3 седмици. (www.okno.mk)

Се сврте нагоре и го виде по кој знае пат, плоштадот исполнет со грандиозни скулптури од славното минато. Александар Македонски на својот славен Букефал, распослан грандиозно на средината на плоштадот, до него Никола Карев и Гоце Делчев, нешто подолу Јустинијан, па до нив Цар Самуил, Гемиџии, Кирил

1 коментар | станала популарна пред 10 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Култура

Студентски протести

пријавена од kuzevski пред 10 месеци, 3 седмици. (www.demotix.com)

Фотосторија од денешните студентски протести за укинување на партиципацијата на факултети и за животниот стандард на студентите.

0 коментари | станала популарна пред 10 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Политика

За подрокот, загаДката и историјата

пријавена од darko156 пред 11 месеци. (sead93.crnaovca.mk)

Сакав да гласам за постов на Сеад, очекувајќи дека некој го пријавил веќе. И кога гледам..... :)

1 коментар | станала популарна пред 11 месеци | проблем? | категорија: Политика

Како Скопје да стане метропола?

пријавена од глиша пред 10 месеци, 3 седмици. (www.bagra.org)

Пријавена „18 мај 2002 - 14:11“.

1 коментар | станала популарна пред 10 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Политика

Кој ќе ја укака, прашање е сега!

пријавена од jasnesumjas пред 11 месеци, 1 седмица. (geroski.mk)

И така јас ќе останам невин И чиста нема да извалкам рака. Прашањето не е дал да се биде, Туку, кој да ја - укака!

1 коментар | проблем? | категорија: Култура

АЛЕКСАНДАР ХУМАНОЉУБИВИОТ... НА КОЊ !!!

пријавена од новица пред 11 месеци, 1 седмица. (www.bagra.org)

Споменик на Александар на коњ според мене е чиста глупост, требало да го направат во љубовна поза и тоа хомосексуална. И така веќе е историски докажано дека човекот имал чудни сексуални ориентации, впрочем го имаше веќе на филм, па мора да било вистина.

3 коментари | проблем? | категорија: Сешто

YouTube конечно рече Македонија

пријавена од Eddierebel пред 11 месеци, 2 седмици. (i-macedonian.blogspot.com)

По неколку месечно креирање видеа, пишување коментари, праќање на протестни пораки и лобирање на секаков можен начин, задоволство ми е да ве информирам дека македонската YouTube заедница конечно успеа да го натера YouTube да не нарече кратко и јасно Macedonia

8 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Вести

Имиња во Македонија: circles and trends

пријавена од глиша пред 11 месеци, 2 седмици. (iacovibus.blog.com.mk)

Графици за најчесто користените имиња во .мк

2 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Политика

Не сакаме скара, сакаме права!

пријавена од Арангел пред 11 месеци, 2 седмици. (www.a1.com.mk)

Празни јарболи, празни улици. Државата го заборави, работниците и невработените го празнуваа дома. Честа на Први мај ја бранеа младите и членовите на невладината Ленка.

1 коментар | станала популарна пред 11 месеци, 1 седмица | проблем? | категорија: Вести

Во неправна држава живеат послушни и сервилни граѓани

пријавена од kotle пред 11 месеци, 2 седмици. (novica.softver.org.mk)

Се осмелувам да речам дека фактот што во Македонија воглавно не се почитуваат законите е главната причина зошто ниедно граѓанско организирање за или против било што однапред е осудено на пропаст.

0 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 1 седмица | проблем? | категорија: Политика

Наместо ССМ, работничките права на 1-ви Мај ќе ги брани „Ленка“

пријавена од kotle пред 11 месеци, 2 седмици. (vesti.alfatv.com.mk)

улогата на заштитник на работниците утре ќе биде во рацете на членовите на Движењето за социјална правда Ленка

0 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 1 седмица | проблем? | категорија: Политика

In your face!

пријавена од zlochko пред 11 месеци, 2 седмици. (www.a1.com.mk)

Берлин на референдум го отфрли барањето за еднаков третман на веронауката и наставниот предмет етика во училиштата во германската престолнина. Насловот на веста гласи: Референдум во Берлин – Етика може, веронаука не

14 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Вести

Содржината како непријател

пријавена од gocem пред 11 месеци, 3 седмици. (utrinski.com.mk)

Груевски ја билда лажната православно-античка слика на Македонија и им се заканува на сите што не го споделуваат вмровското лудило. Омразата спрема Грција е единствената работа што во моментов ги обединува сите граѓани на Република Македонија...

2 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Политика

Духови, гробови и останати салтанаати

пријавена од Arwena пред 12 месеци. (arheo.com.mk)

Додека не се проверат сите опциии и не се отстрани било каква можност за сомнеж, научната јавност треба да биде лишена од вакви турбулентни емоционални медиумски опсервирања. Не ми е јасно зошто мораме преку техника на самодефиниција низ порекнување, да потврдуваме било каков идентитет.

6 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 4 седмици | проблем? | категорија: Наука

Јас, атеистот - наркоман комуњарски

пријавена од jofe пред 11 месеци, 4 седмици. (mojon.blog.com.mk)

Деновиве ги гледам „вернициве“ православни, во време на најтешкиот пост пцујат, колнат, вреѓаат се живо. Ај за лепење етикети знам, не е ништо ново, ама си викам барем сега во деновиве на жалост на православниот христијански свет не би требало да ги има црните мисли и зборови...

0 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Блогови