Инфо за ivica

Корисник од:
29 август 2009
Пријавени статии:
11
Популарни:
4
Однос на популарност:
36%

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на страници кои ги пријавил корисникот ivica (рсс канал).Еве ја и листата на статии за кои гласал корисникот.

Инсталација на уред со х86 драјвер на х64 систем

пријавена пред 3 месеци, 1 седмица. (blog.designova.info)

Еден мал предизвик што ми одзема многу време ме натера да барам многу и да се обидувам, и кога веќе се помирив со фактот дека ќе го инсталирам мојот нов принтер Canon LBP2900 на х64 Windows 7, се случи револуција.

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Енциклопедијата на МАНУ е плагијат на Википедија?!

пријавена пред 6 месеци, 1 седмица. (razvigormk.blogspot.com)

За прекршувањето на лиценцата Википедија може да ја тужи МАНУ. Ако не знаете англиски, може да ви се најде локализираната верзија на претходната верзија на лиценцата, односно договорот за неекслузивно пренесување на авторските права: Наведи извор-Сподели под исти услови верзија 2.5 Македонија.

1 коментар | станала популарна пред 6 месеци, 1 седмица | проблем? | категорија: Сешто

Blogger (на гугл) е всушност убава блог платформа

пријавена пред 6 месеци, 2 седмици. (blog.designova.info)

На почетоците уште кога не знаев што е тоа блог го открив blogger, тогаш ни од блогерај не знаеја што е тоа блог, ниту на нашите простори поимот блог беше What? (со чесни исклучоци), тогаш blogger беше доста прост и едноставен и со многу помали функции од сега, а богами и не беше user friendly...

0 коментари | проблем? | категорија: Блогови

Како да ја научите вашата вордпрес тема да зборува повеќе јазици?

пријавена пред 6 месеци, 2 седмици. (blog.designova.info)

Мал хак на Вордпрес темите, лесно упатство како може да ја претворите вашата Вордпрес тема во подинамично нешто што чита .mo датотека. Секако, како да направите .po датотека од вашиот php код.

0 коментари | проблем? | категорија: Блогови

q Translate мулти јазичен додаток за Вордпрес

пријавена пред 6 месеци, 3 седмици. (blog.designova.info)

Q Translate ви нуди можност да направите повеќе јазичен блог со многу едноставна инсталација, многу едноставно додаавање на Македонскиот јазик (со неколку клика и самиот плагин го има нашето знаменце), објавувањето на мулти јазичната содржина е исто така едноставна

0 коментари | станала популарна пред 6 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Блогови

Ајде да се здружиме – Македонска независна блог заедница

пријавена пред 6 месеци, 3 седмици. (blog.designova.info)

Системот се наоѓа на http://bloger.designova.info и е наменет да ги здружии сите блогери што работат на независна блог платформа, сакам да ве поканам сите вас да ми пишете e-mail (ivica.micev [at] gmail.com) и да се здружиме. За да постанете член треба да ми ги пратите следниве податоци:

0 коментари | станала популарна пред 6 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Блогови

Колку е едноставна информатичката технологија

пријавена пред 7 месеци. (blog.designova.info)

Кога правниците, докторите, економистите не слушаат како ние се расправаме за серверот и DNS-ите, кога ги гледав нивните фаци со спуштени муцки ми беше чудно. Е сега не ми е.

0 коментари | проблем? | категорија: Сешто

Што знаат Facebook квизовите за вас?

пријавена пред 7 месеци. (it.com.mk)

„Давајќи му пристап на [име на квиз] ќе дозволи на апликацијата да повлече информации од вашиот профил, фотографии, информации од вашите пријатели и друга содржина која е потребна да работи“ Често не ги читаме овие пораки туку веднаш кликаме на „Аllow" за да добиеме пристап до квизот

0 коментари | проблем? | категорија: Сешто

IPCOP Вашиот полицаец во локалната мрежа а богами и прекрасен Firewall

пријавена пред 7 месеци. (blog.designova.info)

Еве една цела година се токмев да инсталирам нешто што целосно ќе може да го менаџирам, нешто што ќе го контролира интернет сообраќајот, ќе ми биде гејтвеј ќе има веб пристап и user friendly околина и покрај тоа ќе може да се поврзам преку SSH.

3 коментари | станала популарна пред 7 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Внимавај што споделуваш!

пријавена пред 7 месеци, 1 седмица. (blog.designova.info)

Друштвените мрежи како Фајсбук и Твитер на корисниците им наметнуваат загружувачки лажна свест за безбедност со што корисниците споделуваат приватни податоци кои можат да бидат предмет на искористување од сајбер криминалните. Концептот на social networking е врз осова на поврзување и споделување…

1 коментар | проблем? | категорија: Технологија

Оживување, нови погледи, а сепак Слобода на умот

пријавена пред 7 месеци, 2 седмици. (blog.designova.info)

Еве ме пак, со ново руво, со нов домејн, со нов сајт со свежи мисли, со нови категории, со нова верзија на Вордпрес. Мораше да се случи ова, мора да се менуваат работите за да бидат интересни.

0 коментари | проблем? | категорија: Блогови