Инфо за icko

Корисник од:
11 април 2007
Пријавени статии:
99
Популарни:
57
Однос на популарност:
57%

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на страници кои ги пријавил корисникот icko (рсс канал).Еве ја и листата на статии за кои гласал корисникот.

Бог да бие Русе твојта мајка

пријавена пред 2 години, 7 месеци. (sp.blog.com.mk)

Опа бато! Само која роматична комедија лежи во оваа песна! Ајде удрете чалгаџии, што чекате!

0 коментари | проблем? | категорија: Култура

Веќе почна сецкањето!

пријавена пред 2 години, 7 месеци. (icko.elfasko.org.mk)

Актуелно е прашањето во врска со статусот на Косово кое сеа е протекторат а веќе јасно е дека до крајот на годината ќе добие независност, но не знам на која територија, до каде ќе се протега суверенитетот на идната држава Косово.

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 7 месеци | проблем? | категорија: Сешто

Од умот се подизгубив

пријавена пред 2 години, 8 месеци. (sp.blog.com.mk)

И да почнам. Во оваа песна, животот, општеството и судирите на јунаците се прикажуваат на реалистичен начин. Темата во неа е широкиот општествен или поточно семеен живот, а се разбира и љубовта. Овде љубовта, општествените и семејните судири се стреми да се прикажат се поблиску до стварноста.

0 коментари | проблем? | категорија: Забава

Ѓорѓи Шнајдерот позајмил „моторче“ од комшијата

пријавена пред 2 години, 8 месеци. (sp.blog.com.mk)

Ѓорѓија шнајдерот не се занимава со тој занает веќе скоро три години. Но затоа освен што бил терзија тој целиот свој живот е земјоделец и сточар.

0 коментари | проблем? | категорија: Забава

Мечки и лисици

пријавена пред 2 години, 8 месеци. (sp.blog.com.mk)

Од постари имам чуено дека кога дедо Боже ќе го пуштел своето вселенско решо на тројка, тогаш ние сме се наоѓале среде долго топло лето.

0 коментари | проблем? | категорија: Забава

Прослава на 11 години на општина Илинден

пријавена пред 2 години, 8 месеци. (icko.elfasko.org.mk)

Вчера, традиционално во манастирскиот комплекс св. Ѓоргија близу селото Дељадровци, од десната страна на автопатот Скопје-Куманово се одржа една мала роденденска прослава на општина Илинден.

0 коментари | проблем? | категорија: Вести

Pin-up girls

пријавена пред 2 години, 8 месеци. (komitlak.blog.com.mk)

Сличињава од овој тип неретко може да ги видиме и како амблеми-логотипи на трупови од воени авиони, бродови и сл. Кај нас слабо ги среќаваме овој тип на слики, но нели, во западниоф свет е посебен тип на уметност да не речам. Според тетките и чичкофците на Википедија Pin-up girl...

0 коментари | проблем? | категорија: Забава

Пренасочување на забавата

пријавена пред 2 години, 8 месеци. (icko.elfasko.org.mk)

Авантурите на лепото друштво... три дневен маратон со уништување на алкохол.

0 коментари | проблем? | категорија: Забава

Медитацијата – Кој колку знае за неа!?

пријавена пред 2 години, 9 месеци. (icko.elfasko.org.mk)

Медитацијата се објаснува како фаза на обид на концентрација на некој објект од реалноста или на некое сознание. Обично се обрнува внимание на духовното во својот ум. Медитацијата е препознатлива како компонента од „Источните религии“ каде таа била тренирана и практикувана повеќе од 5000 години.

0 коментари | проблем? | категорија: Култура

Опипување на пулсот

пријавена пред 2 години, 9 месеци. (icko.elfasko.org.mk)

Сето се случи за една вечер, и дојдов до поинаква слика за нашиве скопски девојчиња.

0 коментари | проблем? | категорија: Забава

Течности против горештиниве

пријавена пред 2 години, 9 месеци. (icko.elfasko.org.mk)

Летово е пеколно иако во последно време малку залади, ама се очекува пак да биде пекол… Докторите рекоа да се пијат што повеќе течности, и тоа ние мора да го почитуваме ако сакаме да преживееме добро низ овие горештини.

0 коментари | проблем? | категорија: Забава

Губење и наоѓање на влакно

пријавена пред 2 години, 9 месеци. (www.elfasko.org.mk)

о борбата против прагматизмот и ужасната тенденција кон постигнување корист, мојот најстар братучед ја предлага следната постапка: треба да се истрга едно големо влакно од главата, да му се направи јазол во средината и да се пушти меко да падне низ дупката на лабавото

0 коментари | проблем? | категорија: Забава

XAMPP Алатка за локален веб сервер…

пријавена пред 2 години, 9 месеци. (icko.elfasko.org.mk)

Или пак насловот требаше да биде, Емулатор за Apache, PhP, MySQL… На многу луге им е тешко да инсталираат Веб сервер на својот компјутер, па нели ние мрзите мораме да го наоѓаме полесниот начин, со неколку клика…

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 9 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Зголемена е квотата…

пријавена пред 2 години, 9 месеци. (icko.elfasko.org.mk)

Квотата за насоката на Електро (Кој само себе се вика ФЕИТ) на наскоката ИКИ (Информатика и компјутерско инженерство) е зголемена од 96 на 160 студенти кои ќе студираат во државна квота (200 евра)

0 коментари | проблем? | категорија: Вести

Денови на почеток на академски живот

пријавена пред 2 години, 9 месеци. (icko.elfasko.org.mk)

Се сеќавам кога јас го почувствував академскиот живот, кога се спремав за приемен испит со мислата дека тој ден одлучува за мојата иднина, кога се беше неважно… Еве сега ги гледам кутрите душички кои имаат максимум бодови од средно и конкурираат на атрактивната насока ИКИ на Електро…

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 9 месеци | проблем? | категорија: Сешто

Македонски превод за Вордпрес 2.2

пријавена пред 2 години, 9 месеци. (icko.elfasko.org.mk)

Благодарение на Чомбе (некои го познаваат како Јован Костовски), Вордпрес доби македонски изглед на администрацијата… Тој го одржува преводот одамна, па еве го и за вордпрес 2.2

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 9 месеци | проблем? | категорија: Блогови

За македонскиот синдром, CC, ОССМ, суетите..

пријавена пред 2 години, 9 месеци. (iacovibus.blog.com.mk)

По не знам кој пат се покажува деструктивноста на македонскиот синдром. Нели, наместо заедно да сме посилни и да правиме нешто, ние ќе ја живееме „раздели па владеј“ и ќе се оправаме ко ревматични баби. Рајата нека чита, нека пука сеир. Суета, се’ е суета на овој свет...

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 9 месеци | проблем? | категорија: Сешто

Вордпрес теми 3 дел

пријавена пред 2 години, 9 месеци. (icko.elfasko.org.mk)

Еве се случи превод и на уште 4 вордпрес теми, кои морам да потенцирам дека се коматибилни со Wordpress 2.2

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 9 месеци | проблем? | категорија: Блогови

За студентските работи 2007

пријавена пред 2 години, 9 месеци. (icko.elfasko.org.mk)

Како одговор за поднесените амандмани од МОФ. Ова е мое мислење на кое имам право.

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 9 месеци | проблем? | категорија: Сешто

Интернет издавачки куќи (музика по CC)

пријавена пред 2 години, 9 месеци. (icko.elfasko.org.mk)

еве сеа е актуелна оваа тема па сакам со вас да разгледаме неколку страници кои се интернет издавачки куќи на музика кои ја даваат музиката по CC. Благодарение на Панде Открив неколку издавачки куќи кои ја делат музиката по Creative commons.

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 9 месеци | проблем? | категорија: Култура