Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот gile, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Ден на слободен софтвер 4.10.2008

пријавена од kotle пред 1 година, 6 месеци. (slobodensoftver.org.mk)

Слободен софтвер Македонија ќе го прослави денот на слободен софтвер на 4.10.2008 година организирајќи презентации за слободен софтвер и слободна култура. Главниот настан ќе биде во 14ч. на Плоштадот Македонија, а во 12ч. ќе сме во Точка. Ќе има и модифицирано Ubuntu само за оваа пригода

10 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Култура

Помогнете за и понатаму да споделуваме

пријавена од новица пред 2 години, 5 месеци. (slobodensoftver.org.mk)

Слободен софтвер Македонија бара донации за да може да купи проектор кој би се користел на разните настани кои заедницата ги организира. Да видиме дали може да собереме некој денар.

3 коментари | станала популарна пред 2 години, 5 месеци | проблем? | категорија: Вести

OOXML одбиен како ISO стандард во првата рунда

пријавена од gemidjy пред 2 години, 7 месеци. (linux.net.mk)

Првата fast-track рунда, во која по брза постапка требаше да се изгласа OOXML како ISO стандард заврши. Конзорциумот на ISO НЕ одобри OOXML да биде ISO стандард. Детално гласање, со дискусии и дополнителни појаснувања на членките кои гласаа со коментари ќе има во февруари 2008.

1 коментар | станала популарна пред 2 години, 7 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Лаптоп за секое дете на македонски

пријавена од gemidjy пред 2 години, 8 месеци. (olpc.blog.com.mk)

За да ги олесниме процесите за запознавање на македонската јавност со целите и идеите на проектот OLPC („Лаптоп за секое дете“) го формиравме овој ресурсен центар каде ќе можете да се запознаете со активностите на заедницата на слободен софтвер во однос на овој проект.

5 коментари | станала популарна пред 2 години, 8 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Зошто слободниот софтвер е подобар? (1)

пријавена од Арангел пред 3 години. (ufo.linux.net.mk)

Ако не живеете во САД, кога купувате неслободен софтвер (пр Windows Vista), пола и повеќе од парите одат директно во софтверската компанија (пр. Microsoft): овие пари излегуваат од нашата земја...

0 коментари | станала популарна пред 3 години | проблем? | категорија: Блогови