Инфо за gemidjy

Корисник од:
29 март 2007
Пријавени статии:
90
Популарни:
71
Однос на популарност:
78%

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на страници кои ги пријавил корисникот gemidjy (рсс канал).Еве ја и листата на статии за кои гласал корисникот.

Паметен Street View за Google Maps

пријавена пред 10 месеци. (mislam.blogspot.com)

Уште еден чекор на Google кој покажува зошто се во моментов толку напред од конкуренцијата (Yahoo и Microsoft, првенствено).

0 коментари | станала популарна пред 10 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Фејсбук национализам

пријавена пред 10 месеци. (okno.mk)

Начинот на кој технологијата ги менува комуникациските полиња во основа е редефинирање на нивните граници (или дури и нивно бришење). Комуникацијата денес е детериторијализирана, во смисла на тоа што физичкиот простор не е битен (па дури да се во прашање различни континенти).

11 коментари | станала популарна пред 10 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Пратеник на ВМРО со профашистичка музика ќе ја спасува веронауката

пријавена пред 11 месеци, 3 седмици. (www.a1.com.mk)

„Антихристи и масони, комунисти, овој или оној, шират сатански фрази со цел да не поразат е мој народе, е мој народе“. pwned.

4 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Политика

За мажот секс секој четврти ден

пријавена пред 11 месеци, 4 седмици. (www.a1.com.mk)

Ги гаѓаа со камења бидејќи демонстрантките го кренаа гласот против новиот закон за брак, што вели дека мажот може да бара сексуални односи од жената секој четврти ден, освен ако таа е болна и тоа може да и наштети.

3 коментари | проблем? | категорија: Вести

5г. Лугола интервју за www.it.com.mk

пријавена пред 1 година. (it.com.mk)

Пријатно изненадување од it.com.mk. Ова би дошло како благодарност до it.com.mk што изразија желба да видат/прочитаат и презентираат на нивните посетители што впрочем работиме и како би ја сумирале нашата работа изминатите 5г.

0 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Технологија

5г. Лугола, група на корисници на GNU/Linux од Битола

пријавена пред 1 година. (lugola.net)

Линуксаши и Линуксашки, Вие кои користите и Вие кои размислувате допрва да користите GNU/Linux, почитувани екселенции, младински задруги, подружни единици и кооперации:

5 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Технологија

[en] Students are revolting: The spirit of '68 is reawakening

пријавена пред 1 година, 1 месец. (www.independent.co.uk)

Се извинувам што пак одам контра прописите на Кајмакот и постирам англиски текст, но многу е добар. Особено ако се земе во предвид фактот што кај нас, 1968 доаѓа за 90г., затоа што сега во 1877ма имаме многу поважна работа, да кренеме Кресненско востание и да се погрижиме тоа да успее!

0 коментари | проблем? | категорија: Политика

Ако го почитуваш македонскиот јазик...

пријавена пред 1 година, 2 месеци. (i42.tinypic.com)

...почитувај ги и правилата кои се зададени во него. Зошто големите македонци не ја почитуваат сопствената македонска граматика кога велат „шиптар“ или „ѓуптин“? Такви зборови во речникот нема!

15 коментари | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Сешто

[en] Apple го отстрануваат штетниот DRM од нивните каталози

пријавена пред 1 година, 3 месеци. (www.nytimes.com)

In moves that will help shape the online future of the music business, Apple said Tuesday that it would remove anticopying restrictions on all of the songs in its popular iTunes Store and allow record companies to set a range of prices for them. | јес да е маркетинг трик, али DRM fails пак!

4 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Исто

пријавена пред 1 година, 3 месеци. (pablisher.lugola.net)

„Прашањето ми е, што прават другите луѓе во оваа држава? Дали читаат книги? Дали гледаат филмови? Дали работат на сопствената едукација? Дали имаат претстава како е да се помине Нова година без петарди?“ -- Од-лич-но!

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 3 месеци | проблем? | категорија: Сешто

Семејно насилство :)

пријавена пред 1 година, 3 месеци. (www.youtube.com)

Како го толкувате Вие ова видео? Семејно насилство, сексизам, еуфорија, пијанство?

4 коментари | станала популарна пред 1 година, 3 месеци | проблем? | категорија: Сешто

Уште еден тинејџер падна

пријавена пред 1 година, 3 месеци. (www.a1.com.mk)

Овојпат во Австралија. Покажуваат сила на деца :( Мојот поздрав до нив: http://www.youtube.com/watch?v=4S8Wc26XowM

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 3 месеци | проблем? | категорија: Вести

КАДЕ Е vordan ?

пријавена пред 1 година, 3 месеци. (weblogs.newsday.com)

Од извори блиски на MySpace и Facebook дознаваме дека Вордан е активен во кампањата на Владата на Р.М. која ќе се реализира во 2009г. „Споменик за секој град“. Не бе вистина... каде е Ванчо? Ајде малку живо на Кајмакот пред Н.Г...

13 коментари | станала популарна пред 1 година, 3 месеци | проблем? | категорија: Сешто

Бучковски, 3.5г. затвор.

пријавена пред 1 година, 4 месеци. (www.a1.com.mk)

Ќе биде интересно :)

7 коментари | станала популарна пред 1 година, 4 месеци | проблем? | категорија: Политика

Револуција во Грција

пријавена пред 1 година, 4 месеци. (vuna.info)

Откровението на Вуна.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 4 месеци | проблем? | категорија: Политика

На хартија бруто, во џеб нето-плата

пријавена пред 1 година, 4 месеци. (dnevnik.com.mk)

Вистина е ова бе? Дневник, 03.12.2008.

1 коментар | проблем? | категорија: Вести

Е ова веќе е мотивација за правење деца

пријавена пред 1 година, 4 месеци. (www.vest.com.mk)

„Заедно со мајките, породилно ќе користат и татковците, а новите поволности ќе важат за оние чии бебиња ќе се родат од први јануари 2009 година“ --пулете прајте :)

14 коментари | станала популарна пред 1 година, 4 месеци | проблем? | категорија: Политика

Како викаат во Битола за машко пенетрирање во женското тело???

пријавена пред 1 година, 4 месеци. (vecer.com.mk)

„..а како во Битола викаат за чинот на машко пенетрирање во женското тело. Дој, мори, на клецкање. Или, како не ти е срам да се дупиш со оној... така викаат во Битола...“, еве за моите другари гикови, нивниот омилен збор „клецање“ :))

7 коментари | проблем? | категорија: Спорт

Меѓународниот суд грција Македонија тужба покрена! јеее конечно!!

пријавена пред 1 година, 4 месеци. (i34.tinypic.com)

Пасоши гага!! Македонија покрена тужба против Грција во ХАГ!! Дали разбравте? не знам како оваа информација не беше пласирана досега овде!!!!!!

46 коментари | станала популарна пред 1 година, 4 месеци | проблем? | категорија: Политика

Драгстор пиљара

пријавена пред 1 година, 4 месеци. (vest.com.mk)

Малку sвезди имаме во Македонија. Едната лани загина на автопат во Хрватска. Другата се понижи. Се самоуби пред камера.

5 коментари | станала популарна пред 1 година, 4 месеци | проблем? | категорија: Политика