Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот gdamjan, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Macedonia and Greece: What is the basis for a reconciliation ?

пријавена од drugarce пред 4 месеци, 1 седмица. (greatersurbiton.wordpress.com)

Одличен текст за спорот меѓу Македонија и Грција. За жал само на англиски па на кој не му е проблем нека чита

0 коментари | проблем? | категорија: Блогови

Vagina Pillow

пријавена од MrGood пред 4 месеци, 2 седмици. (trenduj.me)

Ništa vam neće obezbediti dobar san kao mekani jastuk. Zato budite sigurni da ćete se buditi nasmejani i odmah nabavite tkz. Vagina Pillow. Napravljen u obliku polnog organa Vagina Pillow je super-mekani, pink, pufnasti jastuk za dobar san. Prijatan odmor!

0 коментари | проблем? | категорија: Забава

Држава на нееднакви можности

пријавена од nadezna пред 4 месеци, 2 седмици. (nadezna.blog.com.mk)

За партиските врабоувања и нивната дискриминирачка улога.

0 коментари | проблем? | категорија: Блогови

iPhone држи 2,5% од пазарот

пријавена од strajkoski пред 5 месеци, 1 седмица. (www.bug.hr)

iPhone „држи“ 2,5% од пазарот за мобилни телефони. Според фамата во јавноста, се добива впечаток како да има 92,5%.

2 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Мојот прв стрип обид

пријавена од nasty69 пред 5 месеци, 2 седмици. (nasty-talk.blog.com.mk)

Camera not friendly guy :)

1 коментар | проблем? | категорија: Забава

Од Ниш до Скопје на еспресо?

пријавена од kzograf пред 5 месеци, 2 седмици. (blog.b92.net)

Mалку crowdsourcing? Според приказнава, може ли некој да открие каде е тоа најдобро еспресо во Скопје?

0 коментари | проблем? | категорија: Сешто

Кристали од женско око ?!

пријавена од BidiZdrav пред 5 месеци, 2 седмици. (bidizdrav.com)

Млада девојка има болест која и предизвикува кристали кои излегуваат од нејзините очи , без воопшто да и наштетат...

0 коментари | проблем? | категорија: Сешто

mySociety: Повик за прибирање предлог-проекти

пријавена од razvigor пред 5 месеци, 3 седмици. (www.metamorphosis.org.mk)

mySociety започна соработка со Институтот отворено општество за да им помогне на луѓето од Централна и Источна Европа да создаваат веб-сајтови за транспарентност и демократија прилагодени на потребите и состојбите во нивните земји.

0 коментари | проблем? | категорија: Вести

Ако има Армагедон ќе преживеат кафаните и бубашвабите!!!

пријавена од dimitarvelkov пред 5 месеци, 3 седмици. (smizla.mk)

Во обратен пропорционален распоред од мечките се решив повторно да ја доловам ситуацијата на нашето шмизловско небо. Нема големи промени, по некоја реновација ама во голем процент ситуацијата е иста. Само децата пораснаа и почнаа да ти го фаќаат местото каде што идеш.

0 коментари | проблем? | категорија: Забава

Револт

пријавена од nasty69 пред 5 месеци, 3 седмици. (nasty-talk.blog.com.mk)

Не ми е јасно како е возможно, во оваа наша рунтава касаба, секој вид на јавно демонстрирање на револт и отпор кон државниот поредок, по дифолт да биде ушљакан со политички или етнички обоени етикети, секогаш исполитизиран, инструментализиран, или фингиран?

0 коментари | проблем? | категорија: Блогови

Пресвртен момент за студентското движење

пријавена од kingpin пред 5 месеци, 3 седмици. (www.novaiskra.mk)

Најлошо нешто што може да направат членовите на Слободен индекс е да молчат и да чекаат да се смири прашината, да гледаат како одеците на она што го направиле одекнуваат во одвратните меѓусебни обвинувања на ВМРО-ДПМНЕ и СДСМ.

0 коментари | проблем? | категорија: Вести

Деветтата уметност кај нас најактивна до сега

пријавена од Eddierebel пред 5 месеци, 3 седмици. (sajtnadenot.blogspot.com)

За сите скептици кои не веруваат дека кај нас постои стрип-сцена...

2 коментари | проблем? | категорија: Култура

ЕУ: Политика за информатичко општество во наредните години

пријавена од razvigor пред 5 месеци, 3 седмици. (www.metamorphosis.org.mk)

Во рамките на сеопштата радост за позитивна препорака за преговори, да видиме кои се приоритетите што си ги имаат поставено постојните членки на ЕУ и заедницата како целина.

3 коментари | проблем? | категорија: Политика

Скопје го доби првиот хаклаб

пријавена од kotle пред 5 месеци, 3 седмици. (novamakedonija.com.mk)

КИКА е прва технолошка автономна зона што ќе се користи за промовирање и развој на еманципирачки технологии. Целта на основачите е да ја поттикнат креативната употреба на компјутерската технологија наспроти отуѓувањето и пасивното консумирање кои се најчеста асоцијацијa

0 коментари | станала популарна пред 5 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Вести

„Бесплатен“ е слаба маркетинг стратегија

пријавена од kotle пред 5 месеци, 4 седмици. (novica.softver.org.mk)

Кога ќе помислите на Mozilla Firefox, на која негова особина прво ви текнува?

1 коментар | станала популарна пред 5 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Технологија