Инфо за gdamjan

Корисник од:
12 мај 2007
Пријавени статии:
32
Популарни:
23
Однос на популарност:
71%

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на страници кои ги пријавил корисникот gdamjan (рсс канал).Еве ја и листата на статии за кои гласал корисникот.

Мамутска репортажа од EXIT 09

пријавена пред 8 месеци, 2 седмици. (okno.mk)

Влеговме на фестивалот, таму петстомиљарди луѓе, и бели, и црни и жути и зелени и секакви.

1 коментар | проблем? | категорија: Култура

Грешат и Македонија и Грција

пријавена пред 10 месеци. (www.bbc.co.uk)

„Антиквизација - тоа е грешка. Ама тоа од научна гледна точка. На крајот на краиштата не е релавантно, јас дури би рекол дека Букефал е тројански коњ за Макеоднија - тоа е грчка игра", вели Фридман. Тој смета дека товарот сепак го има посилната Грција како членка на НАТО и на ЕУ.

4 коментари | станала популарна пред 10 месеци | проблем? | категорија: Политика

Made in Europe

пријавена пред 10 месеци, 2 седмици. (www.okno.mk)

Историчарот Гај Маршал со години ги проучувал возвишените претстави на Швајцарците за нивното средновековно минато. На еден конгрес ... наместо да го одржи своето предавање на локална тема, Маршал ги повикал учесниците на собирот да ги споредат националните истории на европските земји.

2 коментари | проблем? | категорија: Култура

Пронајден гробот на Александар Македонски

пријавена пред 12 месеци. (www.citymagazine.rs)

Македонските медиуми повторно молчат пред едно монументално откритие. Вистината мора да се дознае.

9 коментари | станала популарна пред 12 месеци | проблем? | категорија: Вести

I for one welcome our new overlords

пријавена пред 12 месеци. (alsat-m.tv)

СДСМ реторика: На новинарско прашање за тоа што значи за новиот претседател „разумен компромис“ Иванов одговори: „Тоа е разумен компромис, не можам да ви објаснувам. Сфатете го!“

4 коментари | станала популарна пред 12 месеци | проблем? | категорија: Политика

Филип Петровски: За тепаните студенти

пријавена пред 12 месеци. (www.utrinski.com.mk)

Радикалната поделба на луѓето на плоштадот е намерно направена за да се оправда употребата на сила и, секако, да се замаскира виновникот.

0 коментари | станала популарна пред 12 месеци | проблем? | категорија: Политика

Продавачите не смеат да ви наплаќаат повеќе ако плаќате со картичка

пријавена пред 12 месеци. (www.mastercard.com)

5.9.2 Charges to Cardholders A Merchant must not directly or indirectly require any Cardholder to pay a surcharge or any part of any Merchant discount or any contemporaneous finance charge in connection with a Transaction.

4 коментари | станала популарна пред 12 месеци | проблем? | категорија: Бизнис

Фашистите во Англија

пријавена пред 1 година. (news.bbc.co.uk)

Фашизмот зема се поголем замав во светот. Единствен начин да се бориме против него е секој поединечно да се бори за граѓанско општество и да не попушти под притисокот. Дури и кога фашистите се „твоите“.

2 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Политика

Што подразбира под полиција Иво Котевски?

пријавена пред 1 година. (kvadraturanakrugot.crnaovca.mk)

Господинот Иво Котевски ни соопшти дека доколку не можат да си обезбедат заштита организаторите на некој протест тие можат да побараат заштита од МВР за што ќе платат.

12 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Политика

БЕЗ ЗАШТИТА

пријавена пред 1 година. (kvadraturanakrugot.crnaovca.mk)

Републиката во пламен .. Уставниот суд е (треба да е) последната одбрана на поредокот на републиката, што да правиме кога не функционира!??

2 коментари | проблем? | категорија: Политика

Убави а отровни

пријавена пред 1 година. (pletam.blog.com.mk)

Луѓето не знаат со што си имаат работа

0 коментари | проблем? | категорија: Наука

Кон нова одржлива економија

пријавена пред 1 година. (dzam.blog.com.mk)

Но светот драматично се промени. Ние денес живееме во свет релативно полн со луѓе и изградена капитална инфраструктура. Во овој нов контекст, ние треба најпрво да разбереме дека целта на економијата е одржливо да ја подобри човековата благосостојба и квалитетот на живот...

0 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Култура

Успехот на декриминализација на дрогите во Португалија

пријавена пред 1 година. (www.salon.com)

Ова е прашање за кое во Македонија не (смее да) се дискутира, но среќа во светот има и други држави...

1 коментар | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Политика

Интервенционизмот на Трифуновски

пријавена пред 1 година, 1 месец. (ztvk.crnaovca.mk)

Џаман го анализира „капиталистот“ Виктор Трифуновски

3 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Култура

Името и идентитетот: ЗА ПОСТАВЕНОСТА НА СПОРОТ СО ГРЦИЈА

пријавена пред 1 година, 1 месец. (www.dnevnik.com.mk)

Ако пред еден век вмровците воделе војна на живот и смрт со адептите на грчката теорија за нашето потекло од Александар Велики, денес постои опасност таа теорија да се промовира во наша национална идеологија, со чија помош би ја воделе битката за името.

18 коментари | проблем? | категорија: Политика

Thunderbird 3.0 на Македонски

пријавена пред 1 година, 1 месец. (twitter.com)

Thunderbird 3.0 ќе го има на: Српски, Албански (блиску се), Грчки и уште 34 други јазици (до сега) ... ќе го нема на Македонски ... каде се патриотите?

12 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Култура

Истече рокот за собирање потписи за изборите

пријавена пред 1 година, 2 месеци. (www.makfax.com.mk)

Својата кандидатура за претседател на државата во понеделникот ја откажа Слаѓана Тасева, кој рече дека не сака и понатаму да остане во изборната пародија.

1 коментар | проблем? | категорија: Политика

Ново: Абортус

пријавена пред 1 година, 2 месеци. (www.abortusne.org.mk)

Од сите благодетни дарови со кои Бог го дарувал човекот, највозишен е дарот на љубовта. Љубовта е најсвето, најблагопријатно, најскапоцено и најрадосно чувство, без кое човекот не може да го замисли своето постоење и својот живот.

14 коментари | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Култура

Стартува легалната шпионажа во Романија

пријавена пред 1 година, 2 месеци. (www.makfax.com.mk)

немајте гајле и кај нас ќе дојде ова

7 коментари | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Вести

Микро-контролери на сподели знаење , сабота 17.01.2009

пријавена пред 1 година, 2 месеци. (spodeliznaenje.blogspot.com)

Практично конструирање на роботски армии или можност за подобро вработување - одлучете сами. Јас сум за world domination.

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Вести