Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот fidanovska, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Студентски протести

пријавена од kuzevski пред 10 месеци, 3 седмици. (www.demotix.com)

Фотосторија од денешните студентски протести за укинување на партиципацијата на факултети и за животниот стандард на студентите.

0 коментари | станала популарна пред 10 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Политика

Сајд, Рекламација, Портабол и Модилации

пријавена од dasaf пред 11 месеци. (www.amt.com.mk)

Одамна не сум пријавил ништо, ама на ова не можев да одолеам. Фала @jpetrov

6 коментари | станала популарна пред 11 месеци | проблем? | категорија: Забава

Знам, и јас правев така

пријавена од gocem пред 11 месеци, 2 седмици. (blog.gemidjy.me)

И мене ми велеа дека протестирам за подобро утре. И јас бев теле и ме молзеле. Знам дека Ве лажат и дека се плашите, затоа што и јас правев така. До пред 2001ва. Потоа сѐ се смени.

3 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Политика

Крајот на интернетот

пријавена од Vnuce пред 11 месеци, 2 седмици. (www.wwwdotcom.com)

Последната страница на интернет.

3 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Забава

Добивам нагон (онаков безвернички) да кажам: Oh my good God ?!?!?

пријавена од zlochko пред 11 месеци, 3 седмици. (www.dnevnik.com.mk)

И тоа поради следната изјава на пратеникот на ВМРО Илија Димовски: „Нема да дозволиме да се чепка во правата на граѓаните, а Уставниот суд да се става над сите власти.“

6 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Политика

Спорот за името во South Park?

пријавена од jofe пред 11 месеци, 3 седмици. (sead93.crnaovca.mk)

Користејќи ги предностите на новиве медиуми, се одважив и им пишав на авторите на „South Park“. Навистина, без зезање, онака најотворено, пишав фино-лепо, па што биде нека биде. Отако френдовски ги испоздравив и им посакав убав спринг брејк, ги информирав за нашиве маки со Грците.

3 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Блогови

Масовен оргазам

пријавена од jofe пред 1 година. (mojon.blog.com.mk)

Случајно налетав на албумот со фотки од централниот митинг на коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ кој се одржа вчера на плоштадот Македонија во Скопје. Оваа слика најмногу ми бодеше очи па решив да ја ставам тука и да прашам:

0 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Блогови

Слика на денот (Телеграф).

пријавена од zlochko пред 1 година. (www.telegraph.co.uk)

Вознемирувачка фотографија. Има лош квалитет, но поради специфичноста на уловениот момент, сигурен сум дека ќе можеме да ја видиме во топ 10 листата кон крајот на годинава.

0 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Вести

45.000 Македонци у Бразил

пријавена од woona пред 1 година, 2 месеци. (en.wikipedia.org)

статијава на википедија (со цитат со све) вика дека у бразил имало 45.000 луѓе со потекло од македонија. ијааа

16 коментари | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Сешто

Пролетери од целиот свет одморете се!!!

пријавена од fidanovska пред 1 година, 2 месеци. (blok-magazin.blogspot.com)

Никој не би требало да работи, Никогаш. Работата е причината за сите беди на овај свет. Скоро секое зло кое можи да ви падне на памет потекнува од работата или од животот во светот подреден на работа. За да престаниме да патиме, треба пред се да престаниме да работиме...

5 коментари | проблем? | категорија: Блогови

Археолошкиот локалитет Градиште, с. Таор со сопствен веб сајт

пријавена од Arwena пред 1 година, 2 месеци. (taurisium.com)

Имам доста замерки на веб страницата почнувајќи од домејнот, како и на дел од содржината, цитатите ... но сепак успех е што таа воопшто постои. Со оглед на фактот дека само 5 археолошки локалитети во Македонија се пропратени со сопствен веб сајт.

3 коментари | проблем? | категорија: Култура

Decent (eng) = децентна (mk)

пријавена од fidanovska пред 1 година, 2 месеци. (tocka.com.mk)

Статијата па и нема некоја вредност... ама насловот/преводот и тоа како вреди

1 коментар | проблем? | категорија: Сешто

Русија ќе прави национален оперативен систем

пријавена од bobibobi пред 1 година, 2 месеци. (spo.cnews.ru)

Руската ИКТ-заедница бара од на претседателот да ја поддржи идејата за оперативниот систем. Идејата е по иницијатива на Иља Пономарев, претседател на Подкомитетот за технолошки развој при руската Дума.

12 коментари | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Технологија

За Абортусот

пријавена од femgerila пред 1 година, 2 месеци. (femgerila.crnaovca.mk)

Мислам дека е крајно време да го промениме светогледот отаде нацијата и идентитетот и жената да се ослободи од вековната икона на чуварка на нацијата и машина за репродукција. Сакам децата да бидат сакани, но и посакувани, женските тела неколонизирани и автономни, а националистичките пароли и инстан

3 коментари | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Блогови

"Милионерот" од Пехчево

пријавена од Igorce пред 1 година, 2 месеци. (zdravo.com.mk)

Дефинитивно уникатeн лик кој за среќа се има појавено на квизот "Милионер" па имавме шанса да го запознаеме. Познавач на глобалните трендови, рамен до Michael Moore...

1 коментар | проблем? | категорија: Забава