Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот elz, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Според мене најкорисниот Firefox додаток [MK & EN]

пријавена од zlochko пред 1 година. (www.dogon.biz)

Zotero [zoh-TAIR-oh] е бесплатна, лесна-за-користење Firefox надоградба која ќе ви помогне да собирате, управувате и да ги цитирате вашите истражувачки извори. Таа живее таму каде што и ја вршите вашата работа - во самиот веб прелистувач.

7 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Технологија

BLAGODARAM, IMAJTE UBAV DEN!

пријавена од nadezna пред 10 месеци, 3 седмици. (nadezna.blog.com.mk)

ДА БИДЕМЕ ЧОВЕЧНИ СО ТЕТКИТЕ ОД ТИНЕКС!

1 коментар | станала популарна пред 10 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Блогови

Glocal: Inside Social Media

пријавена од ribaro пред 11 месеци, 1 седмица. (komunikacii.net)

Tемите на кои може да се земе активно учество: право, бизнис, маркетинг, комуникации, па до социологија и етнографија.

0 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 1 седмица | проблем? | категорија: Вести

Кодексот на Џедаите

пријавена од Scorponok пред 11 месеци, 2 седмици. (crapwerk.blogspot.com)

Кодексот на Џедаите претставува збирка на неколку принципи според кои Џедаите го одредуваат начинот на живеење. Со придржување до Кодексот, Џедаите успеваат да остварат само-контрола...

2 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Култура

Следете го ширењето на свинскиот грип во реално време со Google Maps

пријавена од pitstop пред 11 месеци, 2 седмици. (pitstopinfo.blogspot.com)

Моменталниот свински грип H1N1, кој со тек на времето се претвора во пандемија, сега можете да го следите неговото ширење во реално време со помош на Google Maps.

1 коментар | станала популарна пред 11 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Вести

Знам, и јас правев така

пријавена од gocem пред 11 месеци, 2 седмици. (blog.gemidjy.me)

И мене ми велеа дека протестирам за подобро утре. И јас бев теле и ме молзеле. Знам дека Ве лажат и дека се плашите, затоа што и јас правев така. До пред 2001ва. Потоа сѐ се смени.

3 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Политика

Имиња во Македонија: circles and trends

пријавена од глиша пред 11 месеци, 2 седмици. (iacovibus.blog.com.mk)

Графици за најчесто користените имиња во .мк

2 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Политика

Кеширање на Гугл чекови

пријавена од глиша пред 11 месеци, 3 седмици. (mislam.blogspot.com)

Во која банка се кешираат Гугл чекови без чекање?

5 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Бизнис

Што е lawful intercept и како сите нас ќе не боли

пријавена од новица пред 11 месеци, 2 седмици. (softver.org.mk)

Законот ги обврзува операторите да му обезбедат на МВР да може во било кој момент да ја прислушува целата комуникација која ја прави некој корисник.

9 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Технологија

Arwena - Археолошки дневник под лиценцата на Криејтив Комонс

пријавена од Arwena пред 11 месеци, 3 седмици. (arheo.com.mk)

Им благодарам на сите луѓе кои изминативе години ме читаа, ми коментираа, ме подржуваа, посебно на оние кои березервно ми помагаа, ме советуваа и направија Археоблогот да добие една форма приемчива за секого. Ја добив првата битка во игрите без граници на војните без солзи. Show must go on …

1 коментар | станала популарна пред 11 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Култура

Кој е Ваш омилен антивирусен софтвер?

пријавена од pitstop пред 11 месеци, 3 седмици. (pitstopinfo.blogspot.com)

Спроведов анкета за да видиме кој е најпопуларен антивирус во момоментот кај нас.

5 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Сешто

Менаџери и ...

пријавена од strumjan пред 11 месеци, 2 седмици. (mislam.blogspot.com)

Зарем не?!

2 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Забава

Пронајдени клопотарци од гробницата на Александар

пријавена од Lavot пред 12 месеци. (www.taratur.com)

Како една обична патка може некои македонски медиуми да ја пренесат како вистина. Пронајден бил гробот на Александар Македонски на грчко-македонската граница. Ајде де!!!

7 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 4 седмици | проблем? | категорија: Вести

Уставниот суд го укина верското образование

пријавена од zlochko пред 12 месеци. (a1.com.mk)

А смеам ли да кажам - „фала богу“ ? :) Во секој случај, победи секуларноста и граѓанското општество. Но, не заборавајте... и уставот во оваа држава е често менлива категорија.

8 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 4 седмици | проблем? | категорија: Вести

Рибаро - Од CABARET до OZ - под лиценцата на Криејтив Комонс

пријавена од Arwena пред 11 месеци, 4 седмици. (cc.org.mk)

Оваа книга е првото дело на Јане Ѓорѓиоски познат како Рибаро. Печатеното издание го објави издавачката куќа „Аквариус пет“ во едицијата „Блог записи“. Од мене само честитки!

0 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 4 седмици | проблем? | категорија: Култура