Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот drugarce, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Дигитален архив на македонскиот јазик

пријавена од Arwena пред 1 година, 1 месец. (damj.manu.edu.mk)

Победник во категоријата е-наука на Светскиот самит за информатичко општество - Македонија 2009. Чисто колку да се знае дека сепак во МАНУ има и луѓе кои нешто работат.

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Наука

ВМРО-ДПМНЕ: На Црвенковски му одговараме со колумна на Фрчковски

пријавена од vordan1 пред 1 година, 1 месец. (www.netpress.com.mk)

” Ја забележавте ли, драги мои, „бистроќата“ во изјавата на нашиот претседател Б. Црвенковски, кога дојден од Атина заклучи во микрофон дека „...Грците не' уценувале за името...“??!! Па дали „је то могуче“, па „није ваљда“?

18 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Политика

Македонизам

пријавена од Lavot пред 1 година, 1 месец. (oksimoron.blog.com.mk)

Граѓаните за „европска“ Македонија (или може беше Европска „македонија“) го почнаа својот поход. Февруарски. Покрај мачките кои хистерично (и трауматично) мјаукаат под прозорец, дополнителни пискотници се ова. Од Галичник до Река, џанам. Та не се само они, та не се саде таму! Како голапче мало...

26 коментари | проблем? | категорија: Блогови

Васил Глигоров AKA „Спартак“ конечно сместен во Бардовци

пријавена од zlochko пред 1 година, 1 месец. (www.a1.com.mk)

Да не знае човек дали да плаче или да се смее. За жал за овој лик со кој имав разменето неколку приватни пораки и од кој што дочекав закана по животот немам ни трунка сочуство. Битно пријателите од Грција му дојдоа во посета.

18 коментари | проблем? | категорија: Вести

5 чекори до подобар CSS

пријавена од Delicon пред 1 година, 1 месец. (deliconinteractive.com)

Во зависност од вашето искуство, кодирањето на CSS понекогаш може да излезе од контрола. Со следењето на овие 5 едноставни чекори може доста да си го олесните вашиот живот :).

9 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Технологија

Правен поредок на терен

пријавена од drugarce пред 1 година, 1 месец. (www.dnevnik.com.mk)

Голем проблем во Македонија е да се викаш Нуредин, а да не знаеш албански.

6 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Вести

Фејсбук ги има правата над вашите содржини, засекогаш!

пријавена од razvigor пред 1 година, 1 месец. (it.com.mk)

Условите на користење на Facebook се изменети. Сега се што ќе закачите и објавите може да биде искористено од страна на компанијата не само додека сте член, туку и по вашето откажување на корисничкиот профил.

5 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Бизнис

Дали ви е страв од летање?

пријавена од jpetrov пред 1 година, 1 месец. (a1.com.mk)

Два Бомбардиер Деш авиони (како и оној кој падна во САД) денес направија мала драма во Скопје. Ме интересира како размислуваат членовите на кајмакот на оваа тема...

13 коментари | проблем? | категорија: Вести

Кој е Хунза Први во Македонија?

пријавена од drugarce пред 1 година, 1 месец. (novamakedonija.com.mk)

Фрчковски е „единствениот кој, според тврдења на негови блиски, е заслужен за тоа што Хунзите стапнале во Македонија“

12 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Политика

„Бранители, Ви благодарам! А сега пасете овци!“ - Македонија

пријавена од zlochko пред 1 година, 1 месец. (netpress.com.mk)

На овој начин јас, Вие и сите останати кои треба да бидат благодарни на луѓето кои ни го чуваа грбот додека ние пиевме кафе по кафулињата, сега им се заблагодаруваме. Уште ова да беше единствениот случај...

45 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Вести

Планински и манастирски туризам во општина Чашка

пријавена од drugarce пред 1 година, 1 месец. (www.dnevnik.com.mk)

Минатата година во овој регион во централна Македонија престојувале 6.200 посетители со реализирани 20.000 ноќевања ... ... можеби и ниската цена за престој во домовите од по 100 денари за ноќ е мамката што уште повеќе ги привлекува гостите

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Вести

Немало вмешаност на МПЦ во матните зделки на Миладинови (?)

пријавена од vordan пред 1 година, 1 месец. (a1.com.mk)

Во суштина, вака: „Јес` дека бевме ортаци со Миладинови, ама поим немавме што се случува. Ах, да, исто така, два пати го купивме хотелот - упс, извинете, моја грешка! Се случува“. Или се многу наивни, или многу глупави. Ако не, тогаш и тие учествувале во криминалот.

7 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Вести

Рецензија за новиот сајт собрание.мк

пријавена од глиша пред 1 година, 1 месец. (it.com.mk)

Фали: Нексенс да научат да прават урл што ќе бидат малку people-friendly. И да има гласање за законите на граѓанството паралелно со тоа во собрание и во реално време да се гледа како мислат граѓаните како пратеници. Mожат да воведат и регистрација со лична карта и сл. како анти-спам заштита.

15 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Технологија

Стилски информативни вежби

пријавена од ribaro пред 1 година, 1 месец. (komunikacii.net)

Ретроспектива - „известувањето на локалните медиуми околу немилиот настан во кој еден романски ракометар беше убиен, а двајца други, едниот Хрват, другиот Србин, повредени.“

3 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Сешто

За името нема место за компромис

пријавена од Lavot пред 1 година, 2 месеци. (star.vecer.com.mk)

ПРОФЕСОРОТ ПО МЕЃУНАРОДНО ПРАВО, ЉУБОМИР ФРЧКОСКИ, СО СТАВ: За името нема место за компромис

14 коментари | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Политика