Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот drugarce, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Дорис Пак: „Да се биде Македонец во Македонија значи нешто.“

пријавена од zlochko пред 1 година, 1 месец. (www.a1.com.mk)

Замислете... европски бирократ сватил нешто што на голем дел од нашите соговорници тука сеуште не им е јасно. :) „Се чувствувам виновна, зашто сум Европјанка, а гледам дека однесувањето на Грција не е фер, и не е разбирливо.“ Дорис, зачлени се, ќе ти објаснат тука зошто Грците се во право. :)))

12 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Вести

В.д. дипломатија

пријавена од drugarce пред 1 година, 1 месец. (www.dnevnik.com.mk)

... Македонија беше без амбасадор во Вашингтон повеќе од година и половина, исто така во Москва, Рим и во други важни меѓународни центри, што значи Македонија не ја потценува Австрија, туку напротив - ја става во кругот на за нас најважните!

0 коментари | проблем? | категорија: Политика

Мила за чистење на сите дамки

пријавена од jofe пред 1 година, 1 месец. (www.youtube.com)

Стварно закон реклама и кампања има оваа Мила. Да живеев Карпош ќе ја гласав :)

6 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Сешто

Изборна калакурница

пријавена од Lavot пред 1 година, 1 месец. (www.taratur.com)

Предизборна анализа.

6 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Политика

Името и идентитетот: ЗА ПОСТАВЕНОСТА НА СПОРОТ СО ГРЦИЈА

пријавена од gdamjan пред 1 година, 1 месец. (www.dnevnik.com.mk)

Ако пред еден век вмровците воделе војна на живот и смрт со адептите на грчката теорија за нашето потекло од Александар Велики, денес постои опасност таа теорија да се промовира во наша национална идеологија, со чија помош би ја воделе битката за името.

18 коментари | проблем? | категорија: Политика

Новите медиуми во политичката комуникација, епизода избори 2009

пријавена од ribaro пред 1 година, 1 месец. (komunikacii.net)

Останува пораката дека „кандидатот е привремено недостапен за јавноста“.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Сешто

Грција да се откаже од оспорување на македонското малцинство

пријавена од kapsarovb пред 1 година, 1 месец. (www.mia.com.mk)

Да се фокусира на заштита на правата на самоопределување, слободата на изразување и на здружување на овие заедници.

15 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Политика

Macedonia online: По стапките на Естонија? Не баш…

пријавена од strajkoski пред 1 година, 1 месец. (komunikacii.net)

Most traditional outlets don’t have an online-only team. When they do, they’re made up of so-called editors who simply publish offline content to the website and mix it with newswire stories.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Технологија

Председателска ТВ дебата

пријавена од drugarce пред 1 година, 1 месец. (dnevnik.com.mk)

....бледи настапи и отсуство на јасни позиции и пораки до граѓаните го одбележаа првото телевизиско соочување на претседателските кандидати....

3 коментари | проблем? | категорија: Политика

За Голи Оток - лично и различно

пријавена од Svedok пред 1 година, 1 месец. (www.forum.com.mk)

Во сведоштвата за Островот на смртта,наидов на Ангеле,брат на Киро Петковски со кого заедно минувале низ црните денови и ноќи на Голи Оток,местото што ги соголи сите илузии за минатата идеологија.По шест години Киро се враќа во Македонија.Тогаш ја запознава љубовта на својот живот и по една година..

2 коментари | проблем? | категорија: Култура

Wifi мрежи во Скопје (дел од Скопје)

пријавена од глиша пред 1 година, 1 месец. (glisha.googlepages.com)

Мапирање на wifi мрежи со слободни алатки (kismet, gpsd, python) и Google maps.

10 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Технологија

Фирер Груја

пријавена од kapsarovb пред 1 година, 1 месец. (www.youtube.com)

Интересно видео кое што е добра смешка за тие што имаат смисла за хумор. Јас се исклештив...

3 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Политика

Весела математика

пријавена од drugarce пред 1 година, 1 месец. (drugarce.blog.com.mk)

Сигурно Дора Бакојани учела математика заедно со Амди Бајрам :)

4 коментари | проблем? | категорија: Забава

Не окречи се Обама

пријавена од kingpin пред 1 година, 1 месец. (sead93.crnaovca.mk)

“Драги Американци, јас ја добив вашата голема подршка, но за жал морам да ви кажам дека овој Дуплове парче ја направи земјата. Јас се обидувам најдобро што можам, но целата одговорност секако е кај Дуплове кој владееше со оваа земја осум, а со сѐ татко му цели 12 години, и ја опустоши земјата...“ :-

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Политика

Вовед во изборна визуелизација

пријавена од Џам пред 1 година, 1 месец. (iacovibus.blog.com.mk)

if you don`t believe come and see

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Блогови