Инфо за drugarce

Корисник од:
13 декември 2007
Пријавени статии:
30
Популарни:
9
Однос на популарност:
30%

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на страници кои ги пријавил корисникот drugarce (рсс канал).Еве ја и листата на статии за кои гласал корисникот.

Macedonia and Greece: What is the basis for a reconciliation ?

пријавена пред 4 месеци, 1 седмица. (greatersurbiton.wordpress.com)

Одличен текст за спорот меѓу Македонија и Грција. За жал само на англиски па на кој не му е проблем нека чита

0 коментари | проблем? | категорија: Блогови

Евро Балкан

пријавена пред 5 месеци. (www.vest.com.mk)

Да кажеше некој потпретседател на партија на Македонците дека ќе ја ра­ди­ка­ли­зи­ра состојбата и оти Македонците ќе одат некаде без Ал­бан­ци­те, од Брисел и од Вашингтон ќе нe дигнеа на клоци.

0 коментари | проблем? | категорија: Политика

Русалиите од Секирник се историја што се гледа

пријавена пред 5 месеци, 1 седмица. (dnevnik.com.mk)

За русалиите од струмичко Секирник биле заинтересирани етнографи и етнокореографи дури и од САД, а за нивната поврзаност со најраното христијанство во декември ќе расправаат фолклористи од целиот свет

0 коментари | проблем? | категорија: Култура

Крушево "Етно град"

пријавена пред 7 месеци, 3 седмици. (www.youtube.com)

Видео репортажа на BBC за туристичкиот проект „Крушево - Етно град“

0 коментари | проблем? | категорија: Култура

Елвис Бајрам се спрема за во школо

пријавена пред 7 месеци, 3 седмици. (www.vecer.com.mk)

Елвис Бајрам, градоначалникот на општина Шуто Оризари ќе стане средношколец.

1 коментар | проблем? | категорија: Вести

Антимакедонец - професија на Божидар Димитров

пријавена пред 8 месеци. (www.utrinski.com.mk)

Ако порано никој не им даваше големо значење на изјавите на Димитров, тие сега треба да се сфатат многу сериозно, зашто доаѓаат од официјално место.

0 коментари | проблем? | категорија: Вести

Убавини имаме, немаме „кликер“ за туризам

пријавена пред 8 месеци. (www.dnevnik.com.mk)

Имаме исти планини, речиси исти природни убавини со Пиринска Македонија, но од другата страна на границата Бугарите изградија многу суперлуксузни хотели, современи туристички комплекси што се познати во Европа и се полни со туристи и лете и зиме. Кај нас ништо, освен по неколку хотелчиња и мотелчиња

0 коментари | проблем? | категорија: Вести

Учебници за огрев

пријавена пред 9 месеци, 2 седмици. (dnevnik.com.mk)

Граѓани, кои своето образование го темелат на застарени и веќе надминати дискурси, не можат да минат ниту како просечни во западниот свет, но во Македонија истите без никаков проблем можат да бидат, и се, доктори на науки, магистри, автори и уредници на учебници во државното образование.

0 коментари | проблем? | категорија: Вести

Најдобрата Кока-Кола се прави во Македонија

пријавена пред 9 месеци, 4 седмици. (www.kirilica.com.mk)

Навидум производниот процес на Кока-Кола во Македонија е најдобро оценет од сите полнилници низ целиот свет. Во некој нареден промотивен спот ќе мора и тоа да го вметнеме во некаков контекст :))

2 коментари | проблем? | категорија: Вести

Бисер на македонското судство

пријавена пред 10 месеци. (vest.com.mk)

Наместо за ТАЈВАН, Циле осуден за ТАЈЛАНД

2 коментари | станала популарна пред 9 месеци, 4 седмици | проблем? | категорија: Вести

Македонија повторно „жртва“ на евровизиските правила

пријавена пред 10 месеци, 3 седмици. (www.utrinski.com.mk)

Правилото воведено минатата година дека десеттиот учесник за финале (од полуфиналните вечери) го одредува бекап-жирито на ЕБУ и оваа година „се скрши“ врз Македонија.

4 коментари | проблем? | категорија: Вести

Недоволен еден

пријавена пред 10 месеци, 4 седмици. (www.dnevnik.com.mk)

Кога институциите не ги објавуваат информациите што директно ги засегаат тие од чии пари живеат, тоа бирократски се нарекува нетранспарентност. Кога тоа станува правило во едно општество, тоа општество станува затворено, недемократско општество. Ни се случува ли тоа и нам?

1 коментар | проблем? | категорија: Вести

Академик Каневче: За Македонија е добро сама да гради нуклеарka

пријавена пред 11 месеци, 2 седмици. (utrinski.com.mk)

„Националната стратегија за енергетика во моментов е во постапка во Министерството за економија, и верувам дека наскоро ќе биде разгледувана од Владата за потоа да се отвори јавна расправа“

2 коментари | проблем? | категорија: Вести

Попе, грев ли е да гласам за Селмани?

пријавена пред 1 година. (www.dnevnik.com.mk)

Попе, грев ли е да гласам за Селмани? Вакво прашање деновиве неколкупати му било поставувано на свештеник на МПЦ во Неготино од неговите сограѓани. А одговорот бил:

7 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Политика

Признавам, Бугарин сум и дајте ми лична карта!

пријавена пред 1 година. (novamakedonija.com.mk)

Новинари од Нова Македонија објаснуваат како оди процесот за добивање бугарска лична карта. Се што треба се 200 евра и изјава дека ти и твоите дома (вклучувајќи ги баба и дедо) се бугари

16 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Политика

Интернет страници достапни за слепи лица

пријавена пред 1 година. (www.a1.com.mk)

Македонските весници, интернет страници и книги, ќе станат достапни за слепите лица. Новиот софтвер на кој работат професорите и студентите од Универзитетот ФОН, овозможува претворање на македонскиот текст во говор.

1 коментар | проблем? | категорија: Технологија

В.д. дипломатија

пријавена пред 1 година, 1 месец. (www.dnevnik.com.mk)

... Македонија беше без амбасадор во Вашингтон повеќе од година и половина, исто така во Москва, Рим и во други важни меѓународни центри, што значи Македонија не ја потценува Австрија, туку напротив - ја става во кругот на за нас најважните!

0 коментари | проблем? | категорија: Политика

Председателска ТВ дебата

пријавена пред 1 година, 1 месец. (dnevnik.com.mk)

....бледи настапи и отсуство на јасни позиции и пораки до граѓаните го одбележаа првото телевизиско соочување на претседателските кандидати....

3 коментари | проблем? | категорија: Политика

Весела математика

пријавена пред 1 година, 1 месец. (drugarce.blog.com.mk)

Сигурно Дора Бакојани учела математика заедно со Амди Бајрам :)

4 коментари | проблем? | категорија: Забава

Правен поредок на терен

пријавена пред 1 година, 1 месец. (www.dnevnik.com.mk)

Голем проблем во Македонија е да се викаш Нуредин, а да не знаеш албански.

6 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Вести