Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот drown, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Тестирајте Open source CMS

пријавена од strumjan пред 1 година, 6 месеци. (opensourcecms.com)

Добро место каде преку „CMS Demo Menu“ можете да тестирате голем број системи. Дадена е можност да се најавите во секој од нив и нагледно да одлучите кој би бил најпогоден за Вашите потреби. Интересно, ако ништо друго заради споредба :)

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Македонските медиуми се преполни со глупости

пријавена од Damjaan пред 1 година, 9 месеци. (it.com.mk)

Коментар на текстот: Интернет кафулињата се преполни со гејмери.

6 коментари | станала популарна пред 1 година, 8 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Рецензија на Google Lively Beta

пријавена од Damjaan пред 1 година, 8 месеци. (it.com.mk)

Иако сеуште во бета верзија, и само „20% проект“ како што го најавија, Google Lively - само за една недела покажа дека може да биде важна алатка за друштвените мрежи. Преку илјадници си направија свои соби и аватари, дури и порнографијата си го најде местото во новиот 3Д-свет.

4 коментари | станала популарна пред 1 година, 8 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Knol: конкурент на Wikipedia

пријавена од Damjaan пред 1 година, 8 месеци. (it.com.mk)

Knol,новиот продукт на Google беше претставен пред два дена на официјалниот блог на компанијата.Knol е конкуренција на Wikipedia и им овозможува на корисниците да објавуваат авторски текстови на разни теми. Клучниот принцип на овој сервис е авторството на текстовите.

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 8 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Србија под лупа?

пријавена од Damjaan пред 1 година, 8 месеци. (it.com.mk)

Секоја телекомункациска услуга во Србија ќе биде архивирана и под мониторинг во реално време од страна на надлежните органи за електронски надзор, се наведува во новиот правилник на Српската агенција за телекомуникации (РАТЕЛ). Според блогот Internodium ова е невкусно и го руши принципот на приватно

1 коментар | проблем? | категорија: Технологија

Македонски или ИТ јазик

пријавена од Damjaan пред 1 година, 8 месеци. (it.com.mk)

Во Законот за употреба на македонски јазик не е земено во обзир ИТ општеството. Не е дефинирано рекламирањето на сајтовите кои се пишуваат на латиница, ниту пак е дефинирана терминологија која треба да се наоѓа во ИТ огласите или објавуваните текстови, која се уште неможе да се стандардизирa.

3 коментари | станала популарна пред 1 година, 8 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Twitter: целосен водич

пријавена од Damjaan пред 1 година, 8 месеци. (it.com.mk)

Целосен Twitter водич за почетници.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 8 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Кражба на 41 милион кредитни картички

пријавена од Damjaan пред 1 година, 8 месеци. (it.com.mk)

Со помош на техниката наречена "war driving" и инсталирање на програми кои "преслушкуваат" и запишуваат податоци (sniffer-и), 11 луѓе успеале да украдат податоци за над 40 милиони кредитни и дебитни картички. Овој случај на сајбер криминал е еден од најголемите досега во светот.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 8 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Веб сајтот на BBC...Нова Македонија де!

пријавена од Damjaan пред 1 година, 8 месеци. (it.com.mk)

Неодамна обновениот дневен весник Нова Македонија конечно, како што му доликува на еден таков медиум си доби и нов веб сајт. Се супер... освен што сајтов не е воопшто оригинален и иновативен и е само бледа копија на сајтот на BBC, секако занемарувајќи ја интерактивноста, опциите за прикажување...

14 коментари | станала популарна пред 1 година, 8 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Следете ги Олимписките игри онлајн

пријавена од Damjaan пред 1 година, 8 месеци. (it.com.mk)

На веб страната на Wired денеска беше објавен краток водич за како може да ги следите Олимписките игри преку интернет. Во викито се набројани неколку интернет сервиси и веб сајтови кои започнувајќи од официјалното отвoрање на ЛОИ (петок, 8 август) ќе емитуваат видео содржини и преноси во живо онлајн

6 коментари | станала популарна пред 1 година, 8 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Руско-Грузиска сајбер војна

пријавена од Damjaan пред 1 година, 8 месеци. (it.com.mk)

Грузиската влада ја обвини Русија за неовластено навлегување во компјутерските системи на клучни владини сајтови и нивно исклучување. Грузија тврди дека пристапот до сајтот на нивното Министерство за надворешни работи и други владини сајтови е оневозможен од страна на руски хакери...

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 7 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Најпопуларните друштвени мрежи во Македонија

пријавена од Damjaan пред 1 година, 8 месеци. (it.com.mk)

Споредба на популарноста кај македонските интернет корисници на најпопуларните друштвени мрежи.

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 7 месеци | проблем? | категорија: Технологија

За македонските медиуми... повторно!

пријавена од Damjaan пред 1 година, 7 месеци. (it.com.mk)

Иако не сакав пак да пишувам за македонските медиуми.. едноставно морав! Мислење за последните неколку написи поврзани со ИТ во НетПрес, А1, Сител и Време...

7 коментари | станала популарна пред 1 година, 7 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Преку врски до Paypal во Македонија!?

пријавена од Damjaan пред 1 година, 7 месеци. (it.com.mk)

Напис во Време најавува дека нашиот министер за информатичко општество Иво Ивановски, со "интервенции преку нашата дијаспора" успеал да воспостави контакт со првиот човек на Paypal, кој најверојатно пресреќен од "интервенцијата" преку пријателите на нашето министерство, туку така дал согласност.

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 7 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Chrome презеде 1% од пазарот

пријавена од Damjaan пред 1 година, 7 месеци. (it.com.mk)

Ме изненади (па дури и вознемири) како луѓето толку брзо се "запалија" по овој нов прелистувач. 1% од пазарот за 24 часа, просто звучи неверојатно знаејќи дека повеќето луѓе по природа не сакаат промени и знаејќи колкава важност се придава на компјутерската безбедност деновиве. Семинари, предавања..

15 коментари | станала популарна пред 1 година, 7 месеци | проблем? | категорија: Технологија