Инфо за dozgulpmus

Корисник од:
19 мај 2007
Пријавени статии:
14
Популарни:
10
Однос на популарност:
71%

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на страници кои ги пријавил корисникот dozgulpmus (рсс канал).Еве ја и листата на статии за кои гласал корисникот.

За дисциплинирањето на задоволствата

пријавена пред 1 година, 7 месеци. (teon.blog.com.mk)

Еден од најретките дијаманти на блогосферата, Караџа Бошко, со текст за новиот концепт на тотална регулација. „Системот ја презема контролата над задоволствата во името на Големата Приказна за Големото Добро (Здравје, Чистост, Правилност итн.)“.

1 коментар | проблем? | категорија: Политика

Во слава на Станислав

пријавена пред 2 години, 6 месеци. (dzam.blog.com.mk)

Станислав Петров, пацифистот во воена униформа. Fail Safe сценарио, збогатено со ураниум и плутониум.

1 коментар | станала популарна пред 2 години, 6 месеци | проблем? | категорија: Политика

Жмурење

пријавена пред 2 години, 7 месеци. (filozof.blog.com.mk)

"... разд’нување, после синоќешњицу као иљадо претходни ..." Совршен е. Летаргично совршен. Совршен. Тоа е.

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 6 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Ин & Аут

пријавена пред 2 години, 7 месеци. (jasnesumjas.blogspot.com)

Зомб-и-фик(с)ација, со Camera Obscura стил, кој веројатно најмногу му лежи, расправа за Ин&Аут содржини.

1 коментар | станала популарна пред 2 години, 7 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Културата како десексуализација - повторно враќање кон Фројд

пријавена пред 2 години, 7 месеци. (teon.blog.com.mk)

Едноставно, Караџа! Текстот е одличен, како и сите досега, а насловот (се надевам) доволно наговестува, за разлика од малиов простор за опис.

0 коментари | проблем? | категорија: Култура

Дивата мисла на К. Леви-Строс

пријавена пред 2 години, 8 месеци. (teon.blog.com.mk)

"Примитивни" Vs. "цивилизирани". Караџа ја препорачува "Дивата мисла" на Леви-Строс. Антропологијата трага по несвесните структури кои стојат во основата на сите културни појави.

1 коментар | проблем? | категорија: Култура

Глобализацијата и културата

пријавена пред 2 години, 8 месеци. (teon.blog.com.mk)

Што да ви кажам за Караџа? Јас го чувствувам како мој татко, навистина, па нека биде така: Караџа, нашиот татко! :)

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 8 месеци | проблем? | категорија: Култура

Шах

пријавена пред 2 години, 8 месеци. (alena.blog.com.mk)

Нашиот Електролит-бисер!

0 коментари | проблем? | категорија: Блогови

Секс на отворено

пријавена пред 2 години, 9 месеци. (jasnesumjas.blogspot.com)

Нашиот секс-гуру повторно ни ја предизвикува "заспаноста", и не' повикува во борба против секс-фашизмот. СЕКСОТ Е НАШ, НИЕ СМЕ СЕКСИ!

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 8 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Новинарството и етиката - теоретски вглед

пријавена пред 2 години, 9 месеци. (teon.blog.com.mk)

Караџа, по обичај "растура", овојпат за новинарството и новинарот како можеби најсилниот склопувач на моралноста во општеството.

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 9 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Квази комуникација

пријавена пред 2 години, 9 месеци. (komparatistka.blog.com.mk)

"Блог, my space, Flickr, Yahoo messenger, MSN, Skype, e-mail, SMS, MMS". - Што ни прави ова? Ни суши мозок? Ни лепи целулит? Можеби добиваме бесплатен фејс лифтинг?

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 9 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Смртта на најдобриот поет во градот

пријавена пред 2 години, 10 месеци. (crticka.blogspot.com)

Трагична приказна за Саме од Битола, која, за жал, одлично се надоврзува на постот "Реакција или отворено писмо до непознати надлежни другарчиња" од Фемгерила.

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 10 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Реакција или отворено писмо до непознати надлежни другарчиња

пријавена пред 2 години, 10 месеци. (blog.com.mk)

Хипокризијата на Хипократ! Метадонски сендвич во храмот на "логиката".

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 9 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Швркнат предлог за „queer“

пријавена пред 2 години, 10 месеци. (jasnesumjas.blogspot.com)

"Швркната теорија" за "швркнат концепт".

1 коментар | станала популарна пред 2 години, 10 месеци | проблем? | категорија: Блогови