Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот chombium, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Никој не ги сака новите чекови

пријавена од tonikostov пред 2 години, 7 месеци. (www.vest.com.mk)

Незнам само кои е повеќе за жалење: граѓаните и трговците бидејќи не се доволно информирани или банките бидејќи незнаат (не сакаат) да ги информираат за новите начини на работа...

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 7 месеци | проблем? | категорија: Бизнис

Handbrake 0.9.0

пријавена од gocem пред 2 години, 7 месеци. (pablisher.blogspot.com)

Handbrake е повеќе-платформски DVD во MPEG4 претворач со отворен код, достапен под GNU/Linux, MacOS X и Windows. Деновиве беше објавена првата официјална јавна верзија од апликацијата, со сериозни новини и измени во однос на претходните тест верии. Зад врската - мини рецензија.

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Скопско и се е можно

пријавена од chombium пред 2 години, 7 месеци. (www.elfasko.org.mk)

Наградната игра "Светот виа Скопско". За малку па валиден код...

4 коментари | станала популарна пред 2 години, 7 месеци | проблем? | категорија: Бизнис

Турција забрани пристап до блоговите на Вордпрес

пријавена од strajkoski пред 2 години, 7 месеци. (www.a1.com.mk)

Турција го забрани пристапот до блоговите на Вордпрес поради навреда на турски писател.

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 7 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Петиција против OOXML форматите на Microsoft

пријавена од Арангел пред 2 години, 9 месеци. (odf.slobodensoftver.org.mk)

Македонската верзија на петицијата против изгласување на OOXML за ИСО стандард е ставена на http://www.noooxml.org/petition-mk Ако сметате дека е валидна, можете да ја потпишете.

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 9 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Сподели кино #10, 03.07.2007, 20:30 часот [Точка]

пријавена од новица пред 2 години, 9 месеци. (spodeliznaenje.blogspot.com)

Предавање на Lawrence Liang во кое тој пробува да ги разбере врските меѓу сопственоста, пиратството и тероризмот и предлага дека концептот на Hostis Humani Generis ни помага да ја разбереме идејата за војна како продолжување на сопственоста со други средства.

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 9 месеци | проблем? | категорија: Култура

Грешни археолошки впечатоци...

пријавена од strumjan пред 2 години, 9 месеци. (arheo.bloger.com.mk)

...или бизарниот сон на археологот.

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 9 месеци | проблем? | категорија: Култура

Денови на почеток на академски живот

пријавена од icko пред 2 години, 9 месеци. (icko.elfasko.org.mk)

Се сеќавам кога јас го почувствував академскиот живот, кога се спремав за приемен испит со мислата дека тој ден одлучува за мојата иднина, кога се беше неважно… Еве сега ги гледам кутрите душички кои имаат максимум бодови од средно и конкурираат на атрактивната насока ИКИ на Електро…

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 9 месеци | проблем? | категорија: Сешто

Колку нè чини Ирак?

пријавена од mitko пред 2 години, 9 месеци. (10khz.blogspot.com)

Моја слободна проценка е некаде околу 25-30 денари во секунда.

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 9 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Кој е тој бе?

пријавена од strumjan пред 2 години, 9 месеци. (mislam.blogspot.com)

Е, кој е де? Де, да го фатиме!

1 коментар | станала популарна пред 2 години, 9 месеци | проблем? | категорија: Култура

Како му ја лапнав и легнав девојката на Раул од Реал Мадрид

пријавена од Janko пред 2 години, 9 месеци. (bunka.blog.com.mk)

Лесна летна приказна. Прочитајте.

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 9 месеци | проблем? | категорија: Сешто

Хотелот Fox - Да спиеш во уметничко дело

пријавена од ribaro пред 2 години, 9 месеци. (arheo.macedonianblog.com)

Објектот (чие уредување за повод го имаше лансирањето на новиот Volkswagen Fox 21) беше мета на 21 интернационален уметник од областа на графиката, урбаната уметност и илустрацијата каде секој од нив остави свој индивидуален печат

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 9 месеци | проблем? | категорија: Култура

Кратенки за некои специјални знаци

пријавена од ribaro пред 2 години, 9 месеци. (www.makpcworld.com)

Кратенки од тастатурата за некои специјални знаци: ¢ Alt + 0162 £ Alt + 0163 ¤ Alt + 0164 ¥ Alt + 0165 ¦ Alt + 0166 § Alt + 0167

1 коментар | станала популарна пред 2 години, 9 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Објавување на GPLv3

пријавена од новица пред 2 години, 9 месеци. (linux.net.mk)

Во петок, 29ти јуни, во 12 напладне, фондацијата за слободен софтвер (FSF) официјално ќе ја претстави GNU GPL верзија 3.

2 коментари | станала популарна пред 2 години, 9 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Заситување од информатичари

пријавена од mitko пред 2 години, 9 месеци. (10khz.blogspot.com)

Кратка анализа за понудата-побарувачката на информатичари на пазарот на трудот во Македонија.

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 9 месеци | проблем? | категорија: Блогови