Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот chombium, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Top 10 Linus Torvalds изјави

пријавена од alifaan пред 1 година, 10 месеци. (alifaan.com)

1. “Software is like sex: it’s better when it’s free.” ...

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Забава

Најхардкор министер

пријавена од strumjan пред 1 година, 10 месеци. (blog.gemidjy.info)

Од сите воопшто. И од премиерите :)

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Политика

Моето ЕЕЕ

пријавена од mitko пред 1 година, 10 месеци. (10khz.blogspot.com)

Последниве денови си играв со моето Asus EEE PC. Ја инсталирав најновата верзија на Убунту, 8.04. Испадна одлично па решив да ја споделам радоста со сите, и да ви покажам што може да направи едно купче ефтин харвер, и малку одличен софтвер.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Revolution OS во Точка!

пријавена од Арангел пред 1 година, 10 месеци. (ufo.linux.net.mk)

Ако ве интересира што е слободен софтвер, зошто е корисен за светот, дали програмерите што пишуваат слободен софтвер добиваат плата и како функционира сето тоа, повелете утре во културниот центар Точка во 20 часот на прикажување на документарецот Revolution OS посветен на GNU/Linux.

3 коментари | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Сподели кино, среда, 14.05.2008 20:00ч во Точка

пријавена од chombium пред 1 година, 11 месеци. (spodeliznaenje.blogspot.com)

Уште едно интересно документарно филмче. Овој пат ќе гледаме какви ујдурми им прави на филмаџиите Motion Picture Association of America (MPAA)

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 11 месеци | проблем? | категорија: Култура

Rōkyoku 浪曲

пријавена од Motoko пред 1 година, 11 месеци. (japmk.blogspot.com)

Подолу можете да видите една прекрасна анимација од доста познатиот јапонски аниматор Koji Yamamura наречена Atama-Yama (Планина Глава). Една од поинтересните работи во ова анимирано филмче, покрај оригиналната анимација е специфичната нарацијата, за која и сакам да ви зборувам.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 11 месеци | проблем? | категорија: Култура

Firefox 3 на македонски јазик

пријавена од ribaro пред 2 години, 2 месеци. (mozilla.blog.com.mk)

Ако некој сака да помогне во локализацијата на новата верзија на Firefox 3.0

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 2 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Oбука за подигање на фондови во културата

пријавена од Arwena пред 2 години, 2 месеци. (www.publicroom.org)

Овој семинар ќе се одржи во просториите на Mултимедијалниот центар „Мала станица“ од страна на здружението „Јавна соба“ од Скопје. Учеството на семинарот е бесплатно, но заинтересираните задолжително мораат да бидат регистрирани најдоцна до 25 јануари. Регистрацијата се врши он-лајн.

6 коментари | станала популарна пред 2 години, 2 месеци | проблем? | категорија: Култура

Страшна судбина на едно битолско новороденче

пријавена од jpetrov пред 2 години, 2 месеци. (www.a1.com.mk)

Страшна судбина на едно битолско новороденче. Родено со тешка аномалија, родители во шок, препуштено на грижата на медицинските сестри. Бебето сместено на Клиниката за неврохирургија во Скопје стана миленик на персоналот.

5 коментари | станала популарна пред 2 години, 2 месеци | проблем? | категорија: Вести

ВЕВЧАНСКИ КАРНЕВАЛ 2008

пријавена од Hermani пред 2 години, 2 месеци. (cookbook.blog.com.mk)

Како помина годинашниот Вевчански фестивал,низ слики ни покажува CoookBoook: На одење го посетивме и Охрид,да се увериме зошто е прогласен за нај убаво новогодишно накитен град.Се уверивме дека имале право во изборот.Не е работата само да накитиш него да дадеш душа и приказна во сето тоа.

1 коментар | станала популарна пред 2 години, 2 месеци | проблем? | категорија: Забава

Пророштвата на Баба Ванѓа

пријавена од ribaro пред 2 години, 2 месеци. (top.net.mk)

Од 2008-ма па до 3797-ма година.

3 коментари | станала популарна пред 2 години, 2 месеци | проблем? | категорија: Сешто

Рецензија на првата книга за Убунту на македонски јазик

пријавена од razvigor пред 2 години, 2 месеци. (www.metamorphosis.org.mk)

Авторката Ирина Шумадиева вели: „Од книга каква што е „Ubuntu Linux“... може да се очекува многу, со оглед на тоа што се работи за прв официјален пишан материјал кој ја третира оваа област, а и е достапен на широката македонска читателска публика.“

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 2 месеци | проблем? | категорија: Технологија

15 години Елфаско!

пријавена од icko пред 2 години, 2 месеци. (icko.elfasko.org.mk)

Елфаско постои од 13 јануари 1993 година, првиот број на елфаско е умножен на копир, па подоцна почнува развојот… Со него излегува и помалото братче наречено ЕлFuckСо, кој е екстра умуристичен додаток…

2 коментари | станала популарна пред 2 години, 2 месеци | проблем? | категорија: Вести

Исповед на еден пират што има режач

пријавена од глиша пред 2 години, 4 месеци. (on.net.mk)

Писмо на некој тип од Штип на кој му заплениле компјутер пошто имал режач на него. (note to МВР: И јас имам режач)

8 коментари | станала популарна пред 2 години, 4 месеци | проблем? | категорија: Бизнис

Мобилни телефони на СподелиКино

пријавена од новица пред 2 години, 4 месеци. (spodeliznaenje.blogspot.com)

Овој вторник (утре, 4.12) СподелиКино е на најсекојдневната тема што можевме да ја смислиме. :-) Мобилни телефони и што сѐ може да се прави со нив. Повелете во Точка.

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 4 месеци | проблем? | категорија: Култура