Инфо за capricorn

Корисник од:
14 јануари 2008
Пријавени статии:
14
Популарни:
7
Однос на популарност:
50%

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на страници кои ги пријавил корисникот capricorn (рсс канал).Еве ја и листата на статии за кои гласал корисникот.

Виетнам воведува нови забрани за блогерите

пријавена пред 1 година, 3 месеци. (www.metamorphosis.org.mk)

Виетнам усвои нови прописи со кои на блогерите им се забранува да дискутираат за теми коишто Владата ги смета за чувствителни или несоодветни, прописи со кои од блогерите се бара да ги ограничат своите написи на лични теми.

1 коментар | проблем? | категорија: Блогови

Груевски најави дека „Интел“ влегува во Македонија

пријавена пред 1 година, 4 месеци. (www.metamorphosis.org.mk)

Американскиот гигант во информатичката технологија „Интел“ ќе инвестира во образованието во Македонија, најавува премиерот Никола Груевски, кој со тим свои соработници неделава престојува во работна посета на САД.

4 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Отворено писмо до министерот за образование на РМ

пријавена пред 1 година, 5 месеци. (www.metamorphosis.org.mk)

По повод Меѓународниот ден на отворен пристап, Фондацијата Метаморфозис упати отворено писмо со повик до Министерството за образование и наука и Владата на РМ да покренат иницијатива со која ќе започне системско, брзо и ефикасно решавање на недостатокот на образовни содржини достапни на интернет.

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 5 месеци | проблем? | категорија: Вести

Наскоро: Европска дигитална библиотека

пријавена пред 1 година, 8 месеци. (www.metamorphosis.org.mk)

Европскиот културен диверзитет од книги, музика, слики, фотографии и филмови достапни за сите граѓани со еден клик преку еден портал е всушност сонот за Европската дигитална библиотека што би можел да се оствари оваа есен.

5 коментари | станала популарна пред 1 година, 8 месеци | проблем? | категорија: Култура

ЕУ можеби ќе ги регулира веб-сајтовите за социјално вмрежување

пријавена пред 1 година, 10 месеци. (www.metamorphosis.org.mk)

На 27 мај 2008 г., Европската агенција за безбедност на мрежи и информации (ЕНИСА) апелираше за ново законодавство со кое би се регулирале веб-сајтовите за социјално вмрежување.

0 коментари | проблем? | категорија: Вести

Стартувајте Линукс апликации во Виндоуз околина

пријавена пред 1 година, 10 месеци. (www.metamorphosis.org.mk)

Основачот на Мандрејк Линукс ја промовираше промоцијата на виртуелната работна околина за Линукс која работи на Виндоуз машини.

2 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Повеќе од 250 милиони Европејци редовно користат интернет

пријавена пред 1 година, 11 месеци. (www.metamorphosis.org.mk)

Според извештајот на ЕК за развој на ИКТ, во моментот повеќе од половина од Европејците се редовни интернет корисници, од кои 80 отсто имаат широкопојасна конекција, а 60% од јавните услуги во ЕУ се целосно достапни на интернет.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 11 месеци | проблем? | категорија: Вести

Надградба на порталот uslugi.gov.mk

пријавена пред 2 години. (www.metamorphosis.org.mk)

На порталот http://www.uslugi.gov.mk публикувани се дополнителни 59 услуги за граѓаните и правните лица.

1 коментар | проблем? | категорија: Вести

Криејтив комонс: Објавени 11 е-книги на македонски од Шекспир

пријавена пред 2 години. (www.metamorphosis.org.mk)

Порталот за содржини лиценцирани под Криејтив комонс ги објави македонските преводи на единаесет драми на Шекспир како е-книги кои може да се преземаат, благодарение на реномираниот раскажувач и преведувач Драги Михајловски.

6 коментари | станала популарна пред 2 години | проблем? | категорија: Култура

Мајкрософт Македонија работи на штета на домашните компјутерџии

пријавена пред 2 години. (www.metamorphosis.org.mk)

Домашниот ИКТ изгуби конкурентност на локалните тендери бидејќи Мајкрософт Македонија дозволи да влезе странска фирма, која во Телеком увезе софтвер од надвор, реагираат од Нико Компјутерс.

1 коментар | проблем? | категорија: Вести

Ден на слободни документи - 26 март 2008.

пријавена пред 2 години, 1 месец. (www.metamorphosis.org.mk)

Денот на слободни документи (DFD) е глобален ден за „ослободување“ на документите со масовна поддршка за промоција на форматите на слободни документи и отворените стандарди.

4 коментари | станала популарна пред 2 години, 1 месец | проблем? | категорија: Вести

Студентските домови ќе добијат бесплатна интернет конекција

пријавена пред 2 години, 1 месец. (www.metamorphosis.org.mk)

Владата на последната седница донесе одлука за обезбедување бесплатен интернет пристап во сите студентски домови, за доделување електронски потписи за сите работодавачи во Македонија, и за преземање мерки за привлекување инвестиции од областа на електронска трговија.

1 коментар | станала популарна пред 2 години, 1 месец | проблем? | категорија: Вести

Објавена брошура за заштита на личните податоци и приватноста

пријавена пред 2 години, 2 месеци. (www.metamorphosis.org.mk)

Фондацијата Метаморфозис во соработка со Дирекцијата за заштита на личните податоци на РМ (ДЗЛП) ја подготви и објави брошурата „Ти одлучуваш...“

1 коментар | проблем? | категорија: Вести

Дали Линукс конечно ќе ја обедини Кореја?

пријавена пред 2 години, 2 месеци. (www.metamorphosis.org.mk)

Освен политичката соработка, планот на Сеул да и` помогне на Северна Кореја со информатичка технологија би можел да ја урне и последната граница од студената војна.

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 2 месеци | проблем? | категорија: Технологија