Инфо за bukarski

Корисник од:
13 април 2007
Пријавени статии:
21
Популарни:
13
Однос на популарност:
61%

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на страници кои ги пријавил корисникот bukarski (рсс канал).Еве ја и листата на статии за кои гласал корисникот.

Фотографии од пеколот

пријавена пред 11 месеци. (bukarski.blog.com.mk)

Зошто? Затоа што kajmakot нуди опција за слободно изнесување и на различни ставови...

3 коментари | проблем? | категорија: Политика

Зајди, зајди јасно сонце пред медиумската дистопија

пријавена пред 12 месеци. (bukarski.blog.com.mk)

...за истрошениот концепт на “фашизмо“!

14 коментари | проблем? | категорија: Политика

Манифест на Македонскиот Конзервативизам

пријавена пред 12 месеци. (bukarski.blog.com.mk)

Кога “либералите“ и “левичарите“ го покажуваат своето грдо нетолерантно лице.

4 коментари | проблем? | категорија: Политика

Иванов Конквистадорот

пријавена пред 1 година. (bukarski.blog.com.mk)

Се наоѓаме пред важен политичко-историски момент и тоа не е само обична фраза. Македонија избира претседателски кандидат за кој граѓаните треба да изградат свој став. Поготово луѓето кои делуваат на јавната сцена уште повеќе се должни од другите да го искажат своето мислење.

1 коментар | проблем? | категорија: Политика

Протест - “Манаки“ назад во Битола!

пријавена пред 1 година, 6 месеци. (manakivobitola.blog.com.mk)

Ја информираме целата јавност, (институции, медиуми, граѓански сектор и обични граѓани) дека строго се залагаме за зачувување на традицијата, интегритетот и континуитетот на филмскиот фестивал како нераскинлив дел од историјата и културниот живот на Битола.

15 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Култура

Букарски: Одбивам да блогирам додека владее фашизам на блогерај!

пријавена пред 1 година, 6 месеци. (bukarski.blog.com.mk)

Затоа што позлобнa и порасипанa заедница со сите најдолни карактеристики на нашиот племенски менталитет никогаш не се формирала на интернет. Тоа е како да им дадеш нуклеарно оружје на неандреталци неспособни за меѓусебна комуникација, ќе го уништат сопствениот свет.

21 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Јован Петров: Новата маргина расте од ден за ден!

пријавена пред 1 година, 6 месеци. (jovansblog.dobroutro.com)

Oтпорот е беспредметен, интернетот е отворен, младите прогресивни НВО-шпиони и грчки слуги одамна го прошетаа светот, го видоа Брисел, запалија луле на мирот во Амстердам, беа на аџилак во Берлин, но отидоа и на Егзит па ете дури и среде Атина.

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Политика

Обраќањето на Вуната до Преродбениците

пријавена пред 1 година, 6 месеци. (vuna.info)

Драг Преродбенику, Драга Преродбеничке, голем е бројот на луѓе незадоволни од досегашниот тек на “Преродбата”. Не се само “комуњарите” тие кои што критикуваат. Од ден на ден се се’ повеќе и повеќе...

13 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Политика

Мечето Ушко за маицата на Дино Дворник

пријавена пред 1 година, 7 месеци. (mecetousko.blog.com.mk)

Штом ја испеја до крај “удри јаче манијаче” и ја направи својата маица жива вода, Петар почна да го тегне и да му вика “Дино дај ми маицу”, на што овој ни две ни три му врати со “Дај ми ти мени кошуљу”.

0 коментари | проблем? | категорија: Сешто

И Србите за Букарски

пријавена пред 1 година, 7 месеци. (kisobranblog.com)

Есеј за состојбата на македонската книжевност и култура на српскиот книжевен блог “Кишобран“ под наслов Književnost u Makedoniji

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 7 месеци | проблем? | категорија: Култура

Демистификација на Хунѕа лакрдијата

пријавена пред 1 година, 9 месеци. (roxane.blog.com.mk)

Ако сте мислеле дека колективното лудило , национал хистеријата , епилептичниот антички фантазам, која ги зафаќа луѓето од време на време во земјава (или пак никогаш и не престанува), нема да може да прејде на еден друг пофанатичен ниво, сте се излажале.

8 коментари | станала популарна пред 1 година, 9 месеци | проблем? | категорија: Политика

Рецензија за албумот In Medias Res на Стиховен Калибар

пријавена пред 1 година, 9 месеци. (bukarski.blog.com.mk)

Албумот In Medias Res на Горан Јанкуловски a.k.a Стиховен Калибар се чини е алмехиски кројка од две “идеолошки“ компоненти како Old School правецот од раните 80тите и политичкиот рап од 90тите.

0 коментари | проблем? | категорија: Култура

Интервју на Александар Станковски

пријавена пред 1 година, 9 месеци. (www.globusmagazin.com.mk)

“Андерграунд подвижникот Александар Станковски ги открива своите ставови за политичкиот и духовниот момент во Македонија“

0 коментари | проблем? | категорија: Култура

Oсврт за Анастас Вангели во грчкото десничарско списание Apoyevmatini

пријавена пред 1 година, 9 месеци. (bukarski.blog.com.mk)

Анастас Вангели има повеќе причини зошто може да се нарече предводник на младото левичарско движење во Македонија.

16 коментари | станала популарна пред 1 година, 9 месеци | проблем? | категорија: Политика

Букарски во бугарското екстремно шоу “Нешоуто на Нед“

пријавена пред 1 година, 9 месеци. (bukarski.blog.com.mk)

Не е доблест сам да си промовираш стории, но ова мое телевизиско гостување морам да го споделам со вас.

3 коментари | станала популарна пред 1 година, 9 месеци | проблем? | категорија: Забава

Интервју со Никола Гелевски - Коља

пријавена пред 1 година, 11 месеци. (bukarski.blog.com.mk)

Гелевски е најактивен и најконсеквентен полемичар на нашата интелектуална сцена, тој е личност со исклучителен револуционерно-критички импулс. Неговите јавни пројавувања немаат ништо заедничко со апологетско-сентиментално-патриотските,квазиинтелектуалности со кои жестоко е обременета нашата сцена.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 11 месеци | проблем? | категорија: Култура

Интервју со Никола Гелевски - Коља

пријавена пред 1 година, 11 месеци. (bukarski.blog.com.mk)

Гелевски е најактивен и најконсеквентен полемичар на нашата интелектуална сцена, тој е личност со исклучителен револуционерно-критички импулс. Неговите јавни пројавувања немаат ништо заедничко со апологетско-сентиментално-патриотските,квазиинтелектуалности со кои жестоко е обременета нашата сцена.

1 коментар | проблем? | категорија: Култура

Иљадарката на Алекс Букарски

пријавена пред 2 години, 3 месеци. (cc.org.mk)

*.ПДФ му е мајката! Батали хартија, заебани мак издавачи, интервјуа со глупи новинари! Треба само да напишеш книга (+ да си фаца ко Букарски, нормално) и истата да ја објавиш под лиценцата на Криејтив Комонс. Кајмакани Ве честам со линк по повод 1000 слегувања на мојата книга во ел. верзија.

2 коментари | станала популарна пред 2 години, 3 месеци | проблем? | категорија: Вести

Поклонение за Тоше

пријавена пред 2 години, 5 месеци. (crticka.blogspot.com)

Тоше е working class hero со аристократски манири, Тоше е неприкосновен гениј чија една единствена и несовладивлива аргументација е племенитоста, Тоше е принц чија сјајна наметка не можат накратко да ја подржат а камоли поносат оние последни кутри скоро “мохикански“ монарси на планетата Земја.

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 5 месеци | проблем? | категорија: Култура

PRETEND YOU`RE HAPPY WHEN YOU`RE BLUE

пријавена пред 2 години, 10 месеци. (komparatistka.blog.com.mk)

после серија натписи за педери и конференции, за промена би сакал да препорачам еден моќен текст на драгата Компаратистка, која пишува за отуѓеноста и лицемерието со кои сме опкружени постојано.

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 10 месеци | проблем? | категорија: Култура