Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот alifaan, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Логирајте се на Windows или Linux без познавање или менување на лозинк

пријавена од alifaan пред 11 месеци, 2 седмици. (alifaan.com)

Не гледајте на злоупотреба, искористе го за добри намери.

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Рени Глисон на TED [Видео]

пријавена од новица пред 12 месеци. (www.ted.com)

...the experience we're having right now is less interesting than what we'll tweet about it later. (трае само 3 минути.)

0 коментари | станала популарна пред 12 месеци | проблем? | категорија: Култура

Убави вести од Moneybookers

пријавена од zlochko пред 1 година. (www.dogon.biz)

Moneybookers склучиле договор со eBay да бидат додадени како платежен процесор, а тоа значи дека македонските граѓани кочено можат да го користат овој сервис за купопродажба на интернет!

0 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Вести

Македонија барем на една листа е втора!!!

пријавена од новица пред 1 година. (blog.mozilla.com)

Firefox 58%.

1 коментар | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Технологија

Суперкомпјутер во Македонија!

пријавена од bobibobi пред 1 година. (www.netpress.com.mk)

Екстерни тестови во средните училишта и е-здравствена картичка се дел од проектите на државата кои ќе одат преку најмоќниот компјутерски систем во Македонија и поширокиот регион, т.н. супер компјутер, што денеска во Државниот завод за статистика свечено беше промовиран од Иво Ивановски.

4 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Скриена Македноја-фотосесија на "Требениште"

пријавена од nadezna пред 1 година. (trebenishte.blog.com.mk)

Неописливо...

7 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Блогови

5г. Лугола интервју за www.it.com.mk

пријавена од gemidjy пред 1 година. (it.com.mk)

Пријатно изненадување од it.com.mk. Ова би дошло како благодарност до it.com.mk што изразија желба да видат/прочитаат и презентираат на нивните посетители што впрочем работиме и како би ја сумирале нашата работа изминатите 5г.

0 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Технологија

Викендов во Гевгелија: Источно Европски Мотокрос Шампионат.

пријавена од Baze пред 1 година. (motori.com.mk)

Викендов на патеката Милци во Гевгелија ќе се одржи трката од Источно Европскиот Мотокрос Шампионат за 2009.

0 коментари | проблем? | категорија: Спорт

Како да заштедите 50 милиони евра

пријавена од bobibobi пред 1 година. (arstechnica.com)

Француската национална полиција заштедила околу 50 милиони евра со употреба на слободниот канцелариски пакет ОпенОфис и мигрирала голем дел од работните станици на Убунту Линукс. Се планира до крајот на 2015 година сите работни станици да се мигрираат на Линукс.

0 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Технологија

Вечер фатен во кражба, пак…

пријавена од darko156 пред 1 година. (komunikacii.net)

Смешно е што авторите на блоговите кај нас имаат поголема одговорност и степен на аргументираност од оние кои треба да се професионалци во јавниот комуникациски систем и кои живеат од тоа.

1 коментар | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Политика

5г. Лугола, група на корисници на GNU/Linux од Битола

пријавена од gemidjy пред 1 година. (lugola.net)

Линуксаши и Линуксашки, Вие кои користите и Вие кои размислувате допрва да користите GNU/Linux, почитувани екселенции, младински задруги, подружни единици и кооперации:

5 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Технологија

Слика на денот (Телеграф).

пријавена од zlochko пред 1 година. (www.telegraph.co.uk)

Вознемирувачка фотографија. Има лош квалитет, но поради специфичноста на уловениот момент, сигурен сум дека ќе можеме да ја видиме во топ 10 листата кон крајот на годинава.

0 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Вести

Тековни проекти: По трагите на Via Egnatia

пријавена од Arwena пред 1 година. (arheo.com.mk)

Би сакала информацијата за овој проект малку поинтензивно да се дистрибуира преку интернетот и да стигне до сите заинтересиранои луѓе, независно дали се научници или љубители на старините. На сите што ќе учествуваат во било која од етапите однапред им посакувам успех, учење и многу забава.

1 коментар | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Наука

Интервју за вработување

пријавена од roxy пред 1 година, 1 месец. (nadezna.blog.com.mk)

Занимливо и инструктивно сведочење на Надежна која повеќе пати се има осврнување на овие теми од општеството. Секако дека познато ви е ова како ’добарден’, меѓутоа интересна е дебатата со големиот апологет за феудално и робовласничко општество Лавот-гравот.

9 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Блогови

Конкурс за веб-програмер/ка за апликација за Фејсбук

пријавена од razvigor пред 1 година, 1 месец. (razvigor.blog.com.mk)

Објавувам конкурс за ангажирање веб-програмер/ка кој/а ќе треба да ми изработи апликација за Фејсбук, за потребите на магистерско истражување за улогата на социјалните мрежи на полето на интернет маркетинг.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Сешто