Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот Svedok, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Недела на новинарството: Точноста на информаците во Вечер

пријавена од глиша пред 1 година, 7 месеци. (www.vecer.com.mk)

Петиот пасус во врска со блогот на Филип Петровски попознат како „Вуна“.

6 коментари | станала популарна пред 1 година, 7 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Црквијада во урбанистичките планови

пријавена од Svedok пред 1 година, 1 месец. (www.novamakedonija.com.mk)

во фиоките во општинските бараки постојат уште 13 цркви, вметнати во плановите, но сè уште неизградени. Со нив бројот на христијански храмови треба да се удвои. Некои од нив стојат на хартија подолго време, а други иако беа ставени неодамна, се очекува да почнат да се градат многу брзо...

1 коментар | проблем? | категорија: Политика

За Голи Оток - лично и различно

пријавена од Svedok пред 1 година, 1 месец. (www.forum.com.mk)

Во сведоштвата за Островот на смртта,наидов на Ангеле,брат на Киро Петковски со кого заедно минувале низ црните денови и ноќи на Голи Оток,местото што ги соголи сите илузии за минатата идеологија.По шест години Киро се враќа во Македонија.Тогаш ја запознава љубовта на својот живот и по една година..

2 коментари | проблем? | категорија: Култура

Спомен куќата на Мајка Тереза - дефиницја за кич

пријавена од Svedok пред 1 година, 1 месец. (forum.com.mk)

Овде имаме градба која општо земено личи на соковник, со додадени чудни столбови, разни материјали, кои освен на хартија еден под друг, не би требало да ги гледаме на едно место сите заедно. Барем ако имаме око гладно за естетски решенија...

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Култура

Атеизам - цитати

пријавена од Svedok пред 1 година, 1 месец. (www.365.com.mk)

Сите луѓе што размислуваат се атеисти“ - Ernest Hemingway

4 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Култура

Од Кај пајнцата до Тренд - Интервју со Сашо Паркет

пријавена од Svedok пред 1 година, 1 месец. (forum.com.mk)

Дали Клара уште пуши трева? И зошто повеќе не ја свирите Да ја .... баба ти на летање? Па ги свириме понекогаш и тие песни каде што има потреба. Моментно многу луѓе нè знаат само по последните две песни, така што глупаво е да одиш во Струмица во кафич и уште одма да ја свириш Да ја …. баба ти

0 коментари | проблем? | категорија: Забава

Г-точката- аларм за задолжително сексуално образование во партиите

пријавена од femgerila пред 1 година, 1 месец. (femgerila.crnaovca.mk)

Драга Марина, Ти пишувам како твоја сограѓанка која е загрижена за сексуалната неедуцинарост на дел од младината во нашата држава која себеси се нарекува- унија на млади сили на вмро-дпмне. Маринче, пред целата македонска јавност, ти, во името на унијата на млади сили, го запраша професорот Фрчков

7 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Блогови

Патокази кои го скрнават античкото наследство за подсмев пред светот

пријавена од razvigor пред 1 година, 1 месец. (razvigor.blog.com.mk)

...На таблата стои: Национална Арена Филип II Македонски Nationality Arena Filip II Macedonian Општиот впечаток е „сакам кажам не знам речам“, сосем непримерен на важноста на преименувањето на стадионот...

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Политика

Сиот тој скопски џез

пријавена од kzograf пред 1 година, 5 месеци. (forum.com.mk)

Разговор со Ален Хаџи-Стефанов, џез-поклоник, Џез ФМ радио. Како да се скрши отпорот кај луѓето кои никогаш не му дале шанса на џезот, етикета на снобовска музика, луѓе кои слушаат блуз, не слушаат џез и обратно, недисциплинирана пубика Скопје виа Њујорк и примадони...

1 коментар | проблем? | категорија: Култура

Умреа музиката, шокот и достоинството

пријавена од Svedok пред 1 година, 1 месец. (www.365.com.mk)

Причини за смртта на романтичната комедија, шокирањето (Кирилицо испеана :) ), музиката и достоинството...

0 коментари | проблем? | категорија: Забава