Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот Spartak, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Предалеку!

пријавена од Внукот пред 1 година, 6 месеци. (babamitrajanka.blog.com.mk)

Пред некој ден разбрав дека институтот за македонски јазик „Крсте Петков - Мисирков“ извршил ревизија на некои термини што се користат во нашиот јазик и притоа била донесена одлука, од стандардниот јазик да се исфрли зборот госпоѓица?!

24 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Тоше & Кристијан - MY LITTLE

пријавена од gemidjy пред 1 година, 6 месеци. (www.youtube.com)

Многу добра песна

18 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Сешто

Урбана мафија снимена и објавена на YouTube

пријавена од GoodBytes пред 1 година, 6 месеци. (komunikacii.net)

Сеад на блогот Комуникации ги пренесува видео клиповите објавени на YouTube кои тајно ги снимиле изиграните сопственици на земјиштето во општината Центар. Во „игра“ се градоначалници и министри, инспектори и други јавни службеници. Случајот смрди на корупција и урбана мафија и вреди да се разгласи.

15 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Политика

Ден на слободен софтвер 4.10.2008

пријавена од kotle пред 1 година, 6 месеци. (slobodensoftver.org.mk)

Слободен софтвер Македонија ќе го прослави денот на слободен софтвер на 4.10.2008 година организирајќи презентации за слободен софтвер и слободна култура. Главниот настан ќе биде во 14ч. на Плоштадот Македонија, а во 12ч. ќе сме во Точка. Ќе има и модифицирано Ubuntu само за оваа пригода

10 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Култура

Камбани против тенкови

пријавена од gemidjy пред 1 година, 6 месеци. (www.dnevnik.com.mk)

Ако треба да бирам камбани против тенкови, бирам камбани. Особено за милитарните единици распоредени околу селото. Ова веќе е квалитетно изразување на бунт.

21 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Вести

Димчевски на листа на најдобри логоа

пријавена од ta4ka пред 1 година, 6 месеци. (www.fuelyourcreativity.com)

Некаде на средината на страната, има и димчевски web print multimedia. Сигурно е македонец, сегде не има :)

13 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Забава

Дволичноста на Агенцијата за млади и спорт

пријавена од molika пред 1 година, 6 месеци. (razgolenaumetnost2.blog.com.mk)

Само Р.Македонија,која има четврторангирана селекција во светот не ја пушта на Светско првенство бидејќи нема финансии за тоа.Фантастичен однос кон врвниот спорт!

6 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Спорт

Skoplje: Sukob u državnom vrhu zbog imena države

пријавена од DImce пред 1 година, 6 месеци. (dnevnik.hr)

U raspravama je spomenut i podatak koji je objavio švicarski institut za genetska istraživanja europskih naroda- IGENEA. Po njemu, današnji Makedonci pretežno potječu od antičkih Makedonaca, a manji dio od Slavena, dok su Grci potomci po 10 posto antičkih Grka, Makedonaca, Arapa, Slavena, Nijemaca

4 коментари | проблем? | категорија: Вести

Неодоливи слатки

пријавена од Lavot пред 1 година, 6 месеци. (www.taratur.com)

..очигледно се работи за реномирана слаткарница со многу муштерии, кои не потпаѓаат под пропагандите на злите сили и не се согласуваат со вакви монтирани процеси...

4 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Сешто

Македонските самураи ! Hai

пријавена од dime пред 1 година, 6 месеци. (dnevnik.com.mk)

Македонските самураи ги кутнаа Грците ! T.e Нашите самураи kick-ass во грција ! Arigatou gozaimasu :-)

6 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Спорт

Манаки Скандал

пријавена од Persey пред 1 година, 6 месеци. (razgolenaumetnost2.blog.com.mk)

По проекцијата на филмот „Другата Болејн сестра“ на излегувањето, публиката имаше прилика да ја види идилата со дождот повторно, но пред вратите, да види и млади луѓе кои во рацете држеа транспарентни на кои беа испишани пораки за промена на идејата за префрлување на дел од фестивалот во Скопје.

10 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Култура

Каков тип на човек користи каков прелистувач

пријавена од whiteeagle пред 1 година, 6 месеци. (imagechan.com)

АБЕ СУМ СЕ ЗГАЗИЛ ОД СМЕЕЊЕ, ОВА НЕ МИ СЕ СЛУЧИЛО ДОСЕГА, ХАХАХАХ :)

7 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Македонците во Грција ПРВПАТ протестираат

пријавена од Persey пред 1 година, 6 месеци. (persey.blog.com.mk)

Македонците се повеќе и повеќе стануваат имуни на грчките заплашувања и фашизоидни жигосувања. Туку напротив почнаа гласно и јасно да ги бараат своите права и да се бунат против фашизоидниот грчки државен апарат Ова се убави стартни чекори и глас кој мора да се слушне

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Вести

Морбидна покана

пријавена од razvigor пред 1 година, 6 месеци. (razvigormk.blogspot.com)

Отворам Фејсбук после мала пауза и гледам ми стигнала препорака да се поврзам со некого. Љубопитен кликам на линкот, кога што ќе видам - ми предлагаат да се здружам со мртвиот Тоше Проески.

8 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Сешто

Протест - “Манаки“ назад во Битола!

пријавена од bukarski пред 1 година, 6 месеци. (manakivobitola.blog.com.mk)

Ја информираме целата јавност, (институции, медиуми, граѓански сектор и обични граѓани) дека строго се залагаме за зачувување на традицијата, интегритетот и континуитетот на филмскиот фестивал како нераскинлив дел од историјата и културниот живот на Битола.

15 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Култура