Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот Spartak, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Јас сум Македонец

пријавена од Spartak пред 1 година, 11 месеци. (spartaks.blogspot.com)

Многумина веќе го знаете објавеното интервју на Никола Карев дадено во Битола на грчки новинар за грчкиот весник “Акрополис“ и објавено на 08 Мај 1903г.. Овоа интервју е така-речи многу битен документ бидејки е дадено од член на највисокото раководство на ВМРО пред Илинденското востание. Ова интервј

5 коментари | проблем? | категорија: Наука

ВЕВЧАНСКИ КАРНЕВАЛ 2008

пријавена од Hermani пред 2 години, 2 месеци. (cookbook.blog.com.mk)

Како помина годинашниот Вевчански фестивал,низ слики ни покажува CoookBoook: На одење го посетивме и Охрид,да се увериме зошто е прогласен за нај убаво новогодишно накитен град.Се уверивме дека имале право во изборот.Не е работата само да накитиш него да дадеш душа и приказна во сето тоа.

1 коментар | станала популарна пред 2 години, 2 месеци | проблем? | категорија: Забава

КАРА-ЏАФЕРИ(с): Анализа

пријавена од dasaf пред 2 години, 1 месец. (vbb.blog.com.mk)

Иако малку подолг, одличен пост. Кога ретко кој од меинстрим медиумите се обидува да направи нешто слично, сите ние кои бараме нешто оригинално - се обраќаме на блогосферата.

2 коментари | станала популарна пред 2 години, 1 месец | проблем? | категорија: Политика

ЗА МАЈКА МАКЕДОНИЈА

пријавена од Spartak пред 2 години. (persey.blog.com.mk)

Ве испотепавме, ви ги одзедовме имотите, ве раселивме, ви забранивме да се вратите назад на прадедовските огништа, ја прекрстивме Северна Грција во Македонија. Што уште сакате! Сфатете веќе еднаш дека нема играње со Грција – вакви се пораките од јужниот сосед.

2 коментари | проблем? | категорија: Политика

Конечно!

пријавена од Внукот пред 2 години. (babamitrajanka.blogspot.com)

Мала реклама.

2 коментари | станала популарна пред 2 години | проблем? | категорија: Блогови

Да се најдат... и да го испијат!

пријавена од zlochko пред 2 години, 7 месеци. (blog.com.mk)

А јас сакам да ловам риби во Вардар... :(

2 коментари | станала популарна пред 2 години, 7 месеци | проблем? | категорија: Блогови