Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот Spartak, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

некоја финта повеќе за подобро работење на вашиот компјутер

пријавена од fotka пред 1 година, 11 месеци. (fo.blog.com.mk)

Овие и многу други работи корисни за вашиот компјутер можете да најдете на MakPc World на овој сајт ги имате сите решенија за вашиот компјутер.

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Велигденско јајце со ликот на Тоше

пријавена од Spartak пред 1 година, 11 месеци. (www.a1.com.mk)

Велигденско јајце со ликот на Тоше се појави во прилепското село Ропотово кај семејството Видески. Јајцето е со црвеникава боја на која што се гледа еден лик, во првиот момент Видески не знаеле за што се работи.

6 коментари | проблем? | категорија: Сешто

Форумски Идиоти

пријавена од Бунка пред 1 година, 11 месеци. (ogisinko.blog.com.mk)

Оги Синко им пиша писмо... Се собрале “интелектуалци“ на форум, на чело со Бучковски, Ордановски, Чашуле... Се’ отпишани.

8 коментари | станала популарна пред 1 година, 11 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Hamming Code

пријавена од MetalGear пред 1 година, 11 месеци. (www.debagiraj.com)

Кодирање во Хамингов код со минимално растојание 3 Хаминговиот код е еден од најчесто користените кодови за детекција и корекција на грешки на ниво на битови.Тој може да детектира еднобитна и двобитни грешки и корегира еднобитна грешка.

1 коментар | проблем? | категорија: Технологија

Html: први стапки за создавање на веб страници.

пријавена од MetalGear пред 1 година, 11 месеци. (www.debagiraj.com)

Овде ќе објасниме некои основни работи за интернет страниците пишувани во HTML.Дефиниции, креирање, прикачување,.

2 коментари | проблем? | категорија: Технологија

СЕНЗАЦИОНАЛНО НАУЧНО ОТКРИТИЕ

пријавена од stingeye пред 1 година, 11 месеци. (stingeye.blog.com.mk)

СЕНЗАЦИЈА... СЕНЗАЦИЈА... СЕНЗАЦИЈА...

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Во Зрзе откриен монашки комплекс од 9 веk

пријавена од UltrasPrilep пред 1 година, 11 месеци. (prileponline.blogspot.com)

Во прилепскиот манастир „Свето Преображение“ во Зрзе, е откриен богат монашки комплекс кој датира од 12 век или два века порано од досегашните научни наоди. Во пештерата од бигорната карпа под сегашната манастирска црква, откриена е пештерска црква која најрано е датирана во 12 век...

0 коментари | проблем? | категорија: Култура

Зошто блогираш?

пријавена од darko156 пред 1 година, 11 месеци. (komunikacii.net)

Анкета наменета само за блогери. Има за цел да ја открие практиката на блогирање, мотивацијата и нивото на себеотркивање. Ќе се обидам да ги употребам сите канали за да ја испромовирам максимално, со цел да ја пополнат што е можно повеќе блогери. Помогнете.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 11 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Провинција напаѓа!

пријавена од Внукот пред 1 година, 11 месеци. (babamitrajanka.blogspot.com)

Да не се разбереме погрешно. Немам ништо против провинцијалците, зашто на некој начин и самиот спаѓам во таа група и супер ми е. Овде, муабетот ми е за провинцијалските учителки.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 11 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Време е за критика врз нас свештенството

пријавена од pero пред 1 година, 11 месеци. (preminportal.com.mk)

Статија на дедо Пимен.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 11 месеци | проблем? | категорија: Сешто

Плескање на Утрински глупости

пријавена од Бунка пред 1 година, 11 месеци. (bunka.blog.com.mk)

...ако почнам вака да ги редам текстовиве на утрински, а богами и на други дневни весници 5 месеци нема да станам од компјутер...ЛАГИ на ТОНИ, шарлатански текстови, џабе фрлени 10 денари, ни раце не можеш да си избришеш со ваков весник, а камоли па мозок некој да ти избрише...

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 11 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Пет совети за заштита на безжични мрежи

пријавена од drown пред 1 година, 11 месеци. (it.com.mk)

Со се поголемата застапеност на оваа технологија, бројот на задоволни луѓе од Wi-Fi драстично се зголемува. Се поголем е бројот на корисници на мобилни и безжични телефони, како и голем број на лаптоп компјутери со вградени безжични адаптери кои овозможуваат приклучок на интернет каде што има...

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

The flag dispute: Greece vs. Republic of Macedonia

пријавена од Spartak пред 1 година, 11 месеци. (vbb.blog.com.mk)

VBB темелно само како он знае, објаснува некои детали околу грчкото знаме.

5 коментари | станала популарна пред 1 година, 11 месеци | проблем? | категорија: Политика

T-Home

пријавена од jpetrov пред 1 година, 11 месеци. (www.a1.com.mk)

Македонски телекомуникации денеска официјално објави ребрендирање на компанијата и влегување на светски познатиот бренд „T-Home“ на македонскиот пазар.

5 коментари | станала популарна пред 1 година, 11 месеци | проблем? | категорија: Бизнис

Стани падни (кумановска)

пријавена од jpetrov пред 1 година, 12 месеци. (interpreter.blog.com.mk)

Пала Влада, Влада пала, пред врата на ЕУ се покакала, љута е па решила да се казни, и на народ од бес да се празни...

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 12 месеци | проблем? | категорија: Политика