Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот Sokol, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Циганчето

пријавена од Sokol пред 10 месеци, 2 седмици. (sc.blog.com.mk)

Некогаш одамна, затворите ги градевме за да ги чуваат непожелните внатре. Денес, почнавме да градиме нови затвори, оние што ќе ги чуваат отпадниците надвор.

0 коментари | проблем? | категорија: Блогови

Состанокот

пријавена од Sokol пред 1 година, 10 месеци. (v-deko.blogspot.com)

Веќе неколку месеци разговараа на интернет. Оставаа еднаш коментари на еден ист блог, во исто време, на некој текст што се однесуваше на слободата на Тибет и нејзиното никогашно неостварување. Препукувајќи се, разговорот го префрлија на некој месинџер. Оттогаш, зборуваа по неколку пати во денот...

5 коментари | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Шкој те шпија...Фалимендери

пријавена од Бунка пред 1 година, 10 месеци. (bunka.blog.com.mk)

Упатувам голема благодарност до ДУИ(BDI) и ДПА(PDSH), за нивните интегративни желби и демократски идеи.

9 коментари | проблем? | категорија: Политика

Искуството наречено Индијана Џонс 4

пријавена од Scorponok пред 1 година, 10 месеци. (crapwerk.blogspot.com)

Импресии од новиот Индијана Џонс филм.

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Забава

Грабежот

пријавена од Бунка пред 1 година, 10 месеци. (sc.blog.com.mk)

И повеќе од одличен блог-роман на С.Ц. во 44 дела(44 поста). Линков води до првиот дел.

3 коментари | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Firefox Download Day 2008

пријавена од jpetrov пред 1 година, 10 месеци. (www.spreadfirefox.com)

Приклучете се во поддршката за номинација на Фајрфокс за светски рекорд - најпопуларен даунлоад.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Технологија

„Грабежот“

пријавена од Внукот пред 1 година, 10 месеци. (cc.org.mk)

Најпосле, pdf верзија од „Грабежот“, објавено под криејтив комонс.

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Култура

Прошетка

пријавена од Sokol пред 1 година, 10 месеци. (v-deko.blogspot.com)

бевме во она мало и загушливо пабче во кое секогаш играме пикадо и пиеме пиво, за да не мораме да правиме нешто друго што веројатно ќе има смисла. Собрани бевме, поделени во тимови и фрлавме, еден по еден, во бројките, во центарот, понекогаш и во ѕидот околу таблата. Пивото знаеше и чуда да направи.

0 коментари | проблем? | категорија: Блогови

Обичен ден

пријавена од Sokol пред 1 година, 11 месеци. (v-deko.blogspot.com)

- Браво! Смешни бевте, ама публикава не ви реагираше на смешките – рече, покажувајќи со раката кон гробиштата. – Потрудете се повеќе следниот пат.

0 коментари | проблем? | категорија: Блогови

Рулет

пријавена од Sokol пред 1 година, 11 месеци. (v-deko.blogspot.com)

...Пред зори, истите тие пет старци се збираа и заминуваа во посета на девојката (или жена) што се беше помолила истата ноќ. Таму, ритуално се ослободуваа од нејзината облека, а потем со неа играа рулет.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 11 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Рецензија на блог-книгите

пријавена од Внукот пред 2 години. (babamitrajanka.blogspot.com)

Немајќи попаметна работа, се решив да направам рецензија на сите книги од блог-едицијата која излезе неодамна. Нормално, рецензијата е лаичка и крајно лежерно направена, онака како и што доликува. Значи, се темели стриктно врз субјективните впечатоци.

8 коментари | станала популарна пред 2 години | проблем? | категорија: Блогови

Зошто сум јас фашист?

пријавена од Внукот пред 2 години. (babamitrajanka.blogspot.com)

Си пријавив пост на кајмакот во кој си го искажувам личното мислење по однос на злоупотребата на Олимписките Игри во полтички цели. И што се случи? Дојде таму пациент и остави коментар во кој реши да ми залепи етикета - фашист.... Зошто сум јас фашист?

3 коментари | станала популарна пред 2 години | проблем? | категорија: Блогови

Преку Тибет!

пријавена од Внукот пред 2 години. (babamitrajanka.blogspot.com)

Што не отиде ќелавиот да се реинкарнира неколку пати во Пекинг?! Што не протестираше со самозапалување среде Тиананмен, па после да се врати како перика и така после вечно да е заедно со Ричард Гир? Затоа што е полесно да пратиш некое дете да го стори тоа место тебе!

49 коментари | станала популарна пред 2 години | проблем? | категорија: Блогови

Војничка хроника

пријавена од Sokol пред 1 година, 12 месеци. (v-deko.blogspot.com)

На 1 април, 2010 година, на насловните страници од сите весници во Курвористан осамна наслов со крвави букви обрабени со бодликава жица: „Курвористан ѝ објави војна на Новата Демократска Лева Република 4“.

7 коментари | станала популарна пред 1 година, 12 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Досие број 5622

пријавена од Sokol пред 2 години. (v-deko.blogspot.com)

Се викав Јован К. Бев Јован К. сè дур не ме прекрстија во ДОСИЕ БРОЈ 5622.

0 коментари | станала популарна пред 2 години | проблем? | категорија: Блогови