Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот Persey, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Macedonia Timeless

пријавена од dasaf пред 1 година, 3 месеци. (www.macedonia-timeless.com)

Промоција на спотот за Македонија, направен од Милчо Манчевски

27 коментари | станала популарна пред 1 година, 3 месеци | проблем? | категорија: Култура

Археолошки впечатоци од 20 симпозиум на МАНД

пријавена од ribaro пред 1 година, 4 месеци. (arheo.com.mk)

„На овој симпозиум како на ниту еден досега, имаше совршено грозни презентации. На некои колеги не само што би им забранила да истражуваат, туку би им ја одземала титулата археолог за ,,век и веков”...

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 4 месеци | проблем? | категорија: Наука

Крвави ФИРОМЦИ

пријавена од pero пред 1 година, 4 месеци. (klimatizirano.wordpress.com)

Епа нека ни е честито нова нација.

7 коментари | проблем? | категорија: Блогови

Македонски Деца мета на бугарска пропаганда

пријавена од Persey пред 1 година, 4 месеци. (persey.blog.com.mk)

Патриотичен Буквар Ова е исто ко некој да ти дошол на гости и ти го силува детето пред твои очи. А ние му ќутиме. Пренесете ја информацијата низ македонските медиуми па да очекуваме соодветна реакција од сооодветните институции

29 коментари | проблем? | категорија: Политика

Камбани против тенкови

пријавена од gemidjy пред 1 година, 6 месеци. (www.dnevnik.com.mk)

Ако треба да бирам камбани против тенкови, бирам камбани. Особено за милитарните единици распоредени околу селото. Ова веќе е квалитетно изразување на бунт.

21 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Вести

Македонците во Грција ПРВПАТ протестираат

пријавена од Persey пред 1 година, 6 месеци. (persey.blog.com.mk)

Македонците се повеќе и повеќе стануваат имуни на грчките заплашувања и фашизоидни жигосувања. Туку напротив почнаа гласно и јасно да ги бараат своите права и да се бунат против фашизоидниот грчки државен апарат Ова се убави стартни чекори и глас кој мора да се слушне

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Вести

Протест - “Манаки“ назад во Битола!

пријавена од bukarski пред 1 година, 6 месеци. (manakivobitola.blog.com.mk)

Ја информираме целата јавност, (институции, медиуми, граѓански сектор и обични граѓани) дека строго се залагаме за зачувување на традицијата, интегритетот и континуитетот на филмскиот фестивал како нераскинлив дел од историјата и културниот живот на Битола.

15 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Култура

Пребегани македонски монахињи

пријавена од aprilka пред 1 година, 6 месеци. (www.youtube.com)

Монахињи што си заминаа од МПЦ и од кај Јован и отидоа во БПЦ си заминавме од Македонија затоа што бевме исполитизирани, а после вика - Македонија е дел од Бугарија и сакаме да се соединат во една земја (пак политика)

30 коментари | проблем? | категорија: Култура

Навистина ли оди Македонија кон фашизам?

пријавена од Бунка пред 1 година, 6 месеци. (blogatash.blog.com.mk)

Левиот дел на македонската интелигенција, за разлика од интелигентниот дел на македонската левица во последно време има еден нов трик за убедување на јавноста со наводниот фашизам кој го практикува премиерот Груевски. Еве во што се состои трик:

5 коментари | проблем? | категорија: Политика

Манаки Скандал

пријавена од Persey пред 1 година, 6 месеци. (razgolenaumetnost2.blog.com.mk)

По проекцијата на филмот „Другата Болејн сестра“ на излегувањето, публиката имаше прилика да ја види идилата со дождот повторно, но пред вратите, да види и млади луѓе кои во рацете држеа транспарентни на кои беа испишани пораки за промена на идејата за префрлување на дел од фестивалот во Скопје.

10 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Култура

Македонците претежно антички, Грците претежно германски народ

пријавена од DImce пред 1 година, 6 месеци. (www.vecer.com.mk)

- Пред се, Македонците се Македонци, а не Славомакедонци како што вие ги нарекувате поради политички причини. Најголем дел од Македонците се директни потомци на античките, а многу помал дел имаат словенско потекло, е одговорот на институтот на прашањето на една Гркинка за нашето потекло

31 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Вести

Анализа на заедницата на Кајмакот

пријавена од gemidjy пред 1 година, 6 месеци. (blog.gemidjy.info)

Еве. Да ѝ ја исполнам желбата..знам дека постот е кул. Ќе биде меѓу најпопуларните. Па затоа, сакајте ме како никој друг.

43 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Hi5, на македонски начин

пријавена од Acid пред 1 година, 6 месеци. (kajgana.com)

На некого очигледно му било досадно во трета смена, па решил да си поигра со фотографијата од своите колеги. Останатите пак, се приклучуваат со свои коментари. Браво за креативноста! :)

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Забава

Македонија може да ја отфрли спогодбата и да го добие спорот во ОН

пријавена од Lavot пред 1 година, 6 месеци. (www.taratur.com)

САД ќе упатат уште еден притисок кон Атина, пишуваат грчките медиуми. Доколку јужниот сосед не попушти, Македонија ќе ја напушти привремената спогодба и ќе го добие спорот во ОН.

40 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Политика

МАНДАНАТА НЕ ЗАГИНА ВО 1902 БРАНЕЈЌИ ЈА МИС СТОН, ТУКУ ПО ИЛИНДЕНСКОТО

пријавена од Troskot пред 1 година, 6 месеци. (www.kubura.com.mk)

Следеле неколку месеци со постојани влегувања во Македонија, битки со Турците и враќања во Бугарија заради пополнување на загубите. Во текот на август, по започнување на Илинденското востание, во битка кај Осоговските планини, четата загубила 25 комити, а целиот одред 65 лица. Следи ново враќање

9 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Култура