Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот Maki, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

„Бесплатен“ е слаба маркетинг стратегија

пријавена од kotle пред 5 месеци, 4 седмици. (novica.softver.org.mk)

Кога ќе помислите на Mozilla Firefox, на која негова особина прво ви текнува?

1 коментар | станала популарна пред 5 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Технологија

Книги што треба да се запалат како Енциклопедијата

пријавена од strajkoski пред 6 месеци. (novamakedonija.com.mk)

Список на книги што треба да ги снема од светлото на денот, а кои претставуваат голема пречка за развојот на нашите односи со братските ни народи на Грција, Бугарија, Србија и Албанија.

1 коментар | проблем? | категорија: Политика

Општа преоптовареност од сè

пријавена од woona пред 6 месеци. (okno.mk)

Овде не функционира ништо.

0 коментари | проблем? | категорија: Сешто

Студентски живот во туѓина

пријавена од kotle пред 6 месеци. (kiberkotle.net)

Тоа што ми се допаѓа тука е претпоставената доверба. Во неколку супермаркети постои т.н. self checkout систем во кој купувачот сам си ги вчитува производите што ги купува, сам ги пакува и си плаќа.

0 коментари | проблем? | категорија: Сешто

iPhone компатибилни GPS очила

пријавена од mkvision пред 6 месеци, 2 седмици. (gpsmk.blogspot.com)

Најпрефинетата "Geeky" прототип направа: iPhone компатибилни ГПС очила

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Охи бензин за скопјани

пријавена од strajkoski пред 6 месеци, 2 седмици. (spic.com.mk)

Излегувајте надвор, глупави македонски копилиња, со овие зборови средовечен дебел Грк, во три часот наутро, ме исфрли од бензинската пумпа, на 35 километри пред Кавала во Грција.

0 коментари | проблем? | категорија: Политика

Учебници за основно во PDF формат

пријавена од gocem пред 6 месеци, 3 седмици. (mislam.blogspot.com)

Владата на својот сајт објави учебници за основно, во PDF формат. Panta Rei ја нуди прочистената колекција за преземање преку торент. Има и објаснување зошто...

1 коментар | станала популарна пред 6 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Вести

Колку е едноставна информатичката технологија

пријавена од ivica пред 7 месеци. (blog.designova.info)

Кога правниците, докторите, економистите не слушаат како ние се расправаме за серверот и DNS-ите, кога ги гледав нивните фаци со спуштени муцки ми беше чудно. Е сега не ми е.

0 коментари | проблем? | категорија: Сешто

Што знаат Facebook квизовите за вас?

пријавена од ivica пред 7 месеци. (it.com.mk)

„Давајќи му пристап на [име на квиз] ќе дозволи на апликацијата да повлече информации од вашиот профил, фотографии, информации од вашите пријатели и друга содржина која е потребна да работи“ Често не ги читаме овие пораки туку веднаш кликаме на „Аllow" за да добиеме пристап до квизот

0 коментари | проблем? | категорија: Сешто

Како ни се вика претседателот?

пријавена од ta4ka пред 7 месеци. (ta4ka.blog.com.mk)

Дали некој памти како ни се вика претседателот?

0 коментари | проблем? | категорија: Забава

Македонец тврди дека е син на Јосип Броз - Тито

пријавена од kristijan пред 7 месеци. (www.a1.com.mk)

43-годишниот Перо Давидовски од Скопје тврди дека е син на Тито и Јованка Броз. Вчера ја прескокнал високата ограда пред куќата во која таа живее на булеварот „Александар Караџорѓевиќ“, на Дедиње во Белград.

0 коментари | проблем? | категорија: Вести

Многу точно..!

пријавена од tom пред 7 месеци. (mislam.blogspot.com)

Политички маркетинг, популизам или едноставно лошо планирање..??

0 коментари | станала популарна пред 6 месеци, 4 седмици | проблем? | категорија: Политика

IPCOP Вашиот полицаец во локалната мрежа а богами и прекрасен Firewall

пријавена од ivica пред 7 месеци. (blog.designova.info)

Еве една цела година се токмев да инсталирам нешто што целосно ќе може да го менаџирам, нешто што ќе го контролира интернет сообраќајот, ќе ми биде гејтвеј ќе има веб пристап и user friendly околина и покрај тоа ќе може да се поврзам преку SSH.

3 коментари | станала популарна пред 7 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Стара Галаксија - место за уживање

пријавена од Slick пред 7 месеци. (www.men.mk)

Во прекрасен дрвен амбиент, со многу весели луѓе, убава музика, храна од парчето диња во пршута па се похованите маслинки, голем избор на вина, во Четвртокот го дочекавме највкусното отварање на новата "Стара Галаксија".

0 коментари | проблем? | категорија: Блогови

Најомразените ликови на Facebook

пријавена од Slick пред 7 месеци. (www.men.mk)

Има работи на Facebook што ме вадат од кожа. Едноставно, не можам да ги гледам. Работата е што некои луѓе премногу сериозно си ја сфатиле целата ситуација, па недостатокот на внимание во реалниот живот, си го надокнадуваат тука.

1 коментар | проблем? | категорија: Блогови