Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот Luminata, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Б. (или поезија за луѓето кои презираат поезија)

пријавена од Бунка пред 1 година, 9 месеци. (babamitrajanka.blog.com.mk)

Се објавува во електронска форма дебитантската поетска збирка на Дејан Велкоски со наслов: „Б. (или поезија за луѓето кои презираат поезија)“.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 9 месеци | проблем? | категорија: Култура

Лажно рекламирање

пријавена од Внукот пред 1 година, 9 месеци. (babamitrajanka.blog.com.mk)

Типичен пример за лажното рекламирање е и овој текст. Во него јас воопшто нема да зборувам за лажното рекламирање (што само по себе е лажно рекламирање). Мал парадокс на совршенството! :D

0 коментари | проблем? | категорија: Блогови

Проверка!

пријавена од Внукот пред 1 година, 9 месеци. (babamitrajanka.blog.com.mk)

Кога ќе направите нешто значајно и ќе добиете чувство дека сте успеале по долгата и макотрпна работа, без разлика колку ситно и безначајо или пак бескрајно важно да ви изгледа вашето постигнување, постои сигурен начин да ја проверите неговата вистинска вредност....

0 коментари | проблем? | категорија: Блогови

Национални чувства

пријавена од Внукот пред 1 година, 9 месеци. (babamitrajanka.blog.com.mk)

Доволно е да си ја сакаш земјата, за по дефиниција да веруваш во сите национални митови? Дали е можеби затоа што се заложувам за заштита на македонскиот јазик од имбецили, ништо пофанатично одошто тоа го прават Французите на пример (имајте на ум дека тие се дел од вашата високоценета Европа....

18 коментари | станала популарна пред 1 година, 9 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Пријатно изненадување

пријавена од Внукот пред 1 година, 10 месеци. (luminata.blog.com.mk)

Он.нет си ја призна грешката, се извини и го врати блогот во употреба.

4 коментари | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Татарско-Балкански дијалог

пријавена од Darvel пред 1 година, 10 месеци. (anti-istorija.blog.com.mk)

Кога Татарите стигнале на Балканот имало краток дијалог со нивните нови соседи. Еве отприлика како бил. Татари: -Кои се најсилните, најстарите и најубавите овде? Сите: (едногласно) -Македонците! Татари: - Епа, ние нив ќе ги имитираме.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Цензура!

пријавена од Внукот пред 1 година, 10 месеци. (luminata2.0.blog.com.mk)

Експресно избришан блог поради линк до порно клип, во ситуација кога едно чудо антимакедонски „блогери“ заговараат уништување на Македонија и слободно си функционираат! Чудна некоја политика си има он.нет....

15 коментари | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Поезијата на Тупак Шакур

пријавена од Внукот пред 1 година, 10 месеци. (babamitrajanka.blogspot.com)

Мал избор од поезијата на еден одличен поет, во мој препев / превод.

5 коментари | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Блогови

„Грабежот“

пријавена од Внукот пред 1 година, 10 месеци. (cc.org.mk)

Најпосле, pdf верзија од „Грабежот“, објавено под криејтив комонс.

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Култура

Грабежот

пријавена од Бунка пред 1 година, 10 месеци. (sc.blog.com.mk)

И повеќе од одличен блог-роман на С.Ц. во 44 дела(44 поста). Линков води до првиот дел.

3 коментари | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Блогаши

пријавена од Darvel пред 1 година, 11 месеци. (babamitrajanka.blog.com.mk)

Кога ќе ме претстават како блогер, добивам чувство дека оној со кој се запознавам го предупредуваат оти имам некаква инфекција, болест, неизлечиво нешто, во секој случај. И воопшто не е пријатно!

13 коментари | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Македонска анти-историја

пријавена од Darvel пред 1 година, 11 месеци. (anti-istorija.blog.com.mk)

Што би се случило доколку во Букурешт 1913 добиевме независност? Ова се моите размислувања за изгледот на Македонија доколку се сменеше една работа, доколку беше убиен еден човек помалку или повеќе, доколку Македонија им беше дадена на Македонците.

5 коментари | проблем? | категорија: Блогови

Бајка...

пријавена од Luminata пред 1 година, 11 месеци. (bunka.blog.com.mk)

Преднаворучение: Има кај нас некоја чудна тенденција секој да го работи она за што не го бива и никогаш нема да го бива. Се е измешано, калабалак комплетен. Не е битен ни квалитетот, ни квантитетот, па така јас искрено појма немам што е тоа што е битно кај нас.

0 коментари | проблем? | категорија: Блогови

Рулет

пријавена од Sokol пред 1 година, 11 месеци. (v-deko.blogspot.com)

...Пред зори, истите тие пет старци се збираа и заминуваа во посета на девојката (или жена) што се беше помолила истата ноќ. Таму, ритуално се ослободуваа од нејзината облека, а потем со неа играа рулет.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 11 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Живинарска фарма

пријавена од Бунка пред 1 година, 11 месеци. (oksimoron.blog.com.mk)

По три недели двоумење претседателот реши да реагира до ООН за очигледното прекршување на привремената спогодба од страна на Грција. И тие три недели по се изгледа не биле доволни за размислување. Требало да подума уште троа...

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 11 месеци | проблем? | категорија: Блогови