Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот Lavot, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Колку е македонски Александар Велики?

пријавена од strajkoski пред 1 година, 1 месец. (novamakedonija.com.mk)

Македонскиот народ живеел со легендите за Александар Македонски малку подолго отколку што траат мандатите на една наша влада и нејзините скапо платени аматерски спотови или 20-те дена на една изборна кампања во кои ќе се спротивставуваат обвинувањата и одбраната за т.н. антиквизација на Македонија.

5 коментари | проблем? | категорија: Политика

Пример за истражувачко новинарство

пријавена од zlochko пред 1 година, 1 месец. (netpress.com.mk)

:))) Не. Не е линков за да ја видите келнерката по име Бојана, туку да забележите сами до каде отиде новинарската професија во оваа држава. Што би рекла Радмила: „Господа од Нетпрес, Вие денес го допревте дното!“.

3 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Вести

Дорис Пак: „Да се биде Македонец во Македонија значи нешто.“

пријавена од zlochko пред 1 година, 1 месец. (www.a1.com.mk)

Замислете... европски бирократ сватил нешто што на голем дел од нашите соговорници тука сеуште не им е јасно. :) „Се чувствувам виновна, зашто сум Европјанка, а гледам дека однесувањето на Грција не е фер, и не е разбирливо.“ Дорис, зачлени се, ќе ти објаснат тука зошто Грците се во право. :)))

12 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Вести

Изборна калакурница

пријавена од Lavot пред 1 година, 1 месец. (www.taratur.com)

Предизборна анализа.

6 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Политика

Зошто да се откажам од баба ми за да го славам дедо ми?

пријавена од Lavot пред 1 година, 1 месец. (www.vest.com.mk)

Дали Македонија има право на античкото наследство? Зошто кога Македонија се повикува на античкото наследство, има обвинувања за национализам? Зошто на Македонија и се одрекува правото на национален романтизам, особено што за тоа сите околни држави имаа поддршка од меѓународната заедница, а некои бог

8 коментари | проблем? | категорија: Политика

ОН бара Грција да ги признае Македонците

пријавена од zlochko пред 1 година, 1 месец. (www.netpress.com.mk)

Од последната посета на Грција од Геј Мекдугал во името на ОН, произлезе остар и како никогаш до сега реален извештај за состојбата на малцинските права во оваа земја. Текстот кој следи е прераскажана верзија на документот.

19 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Политика

Грција да се откаже од оспорување на македонското малцинство

пријавена од kapsarovb пред 1 година, 1 месец. (www.mia.com.mk)

Да се фокусира на заштита на правата на самоопределување, слободата на изразување и на здружување на овие заедници.

15 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Политика

Дисциплината кај војската на Македонците

пријавена од Macedonium пред 1 година, 1 месец. (www.macedonium.org)

Дисциплината (lat. “disciplina”; “discere” да се учи, “discipulus” ученик) има две значења:

0 коментари | проблем? | категорија: Наука

Новите медиуми во политичката комуникација, епизода избори 2009

пријавена од ribaro пред 1 година, 1 месец. (komunikacii.net)

Останува пораката дека „кандидатот е привремено недостапен за јавноста“.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Сешто

Македонците се бришат, Македонија станува Унија на народи

пријавена од Lavot пред 1 година, 1 месец. (www.novamakedonija.com.mk)

Скандал: Таен проект на Бранко Црвенковски

12 коментари | проблем? | категорија: Политика

Кој ја продаде Македонија [video]

пријавена од zlochko пред 1 година, 1 месец. (video.google.com)

Црвенковски, Фрчкоски, атентатот на Киро Глигоров, „несреќата“ на Борис Трајковски, Европа и јужните соседи. Два часовен пример за истражувачко новинарство и тези по модерна македонска историја. Задолжително четиво за сите!

31 коментари | проблем? | категорија: Политика

Интересни занимливости за пивото

пријавена од Lavot пред 1 година, 1 месец. (www.taratur.com)

За најпопуларниот алкохолен пијалок на светот поврзани се многу интересни пикантерии. Така, првиот рецепт за пиво е стар дури 4.000 години, а овој пијалок има и свој светец заштитник. Семејно пиво во Македонија?

0 коментари | проблем? | категорија: Забава

Спомениците...

пријавена од oksimoron пред 1 година, 1 месец. (arheo.com.mk)

...не можам да разберам како дозволиле толку многу да пропадне една идеја која своевремено била нова и напредна во комплексниот свет на ликовната уметност, до степен да се запрашате што мајка бара еден монументален објект како овој на соголено брдо во парк кој никој не го одржува...

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Култура

Преглед: Social Media Week NYC

пријавена од Damjaan пред 1 година, 1 месец. (it.com.mk)

Минатата недела, започнувајќи од 9-ти Февруари во Њујорк се одржаа серија настани и конференции поврзани со друштвените медиуми и веб 2.0 ерата, па така неделата го доби името "Social Media Week NYC". IT.com.mk имаше можност да присуствува на неколку случувања, а импресиите во продолжение...

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Sitcom вести

пријавена од dasaf пред 1 година, 1 месец. (sead93.crnaovca.mk)

Домашните вести да ги прават како комедиите од типот „Лудите 70-ти“, „Сите го сакаат Рејмонд“, „Како ќе каже Џим“, „Бекер“, и така редум, ми ја сфаќате поентата, нели? Не? Молам? Па како не :(

3 коментари | станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? | категорија: Забава