Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот Lavot, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Да е вујко ми владика се би било поинаку

пријавена од ribaro пред 11 месеци, 1 седмица. (qzevski.blog.com.mk)

Да имаше...

0 коментари | станала популарна пред 11 месеци | проблем? | категорија: Сешто

Вистина се врати

пријавена од strajkoski пред 11 месеци, 1 седмица. (mislam.blogspot.com)

Денес лицето Б.Ц. и официјално се прости со новинарите, со коктел и монографија, како што му личи на секој кој држел толку „јака“ функција (башка не плаќа од свој џеб).

2 коментари | проблем? | категорија: Политика

Ник Кејв напиша сценарио за Гладијатор 2

пријавена од Lavot пред 11 месеци, 1 седмица. (www.taratur.com)

На интернет може да се најде сценариото што го напиша Ник Кејв за продолжение на Гладијатор. Сценариото е одбиено бидејќи било премногу претерано! Гладијаторот на Кејв е вечен, има супермоќи и се бори и во Втора светска војна!

1 коментар | проблем? | категорија: Забава

Веронауката во секуларна Европа е стандард

пријавена од Lavot пред 11 месеци, 3 седмици. (www.taratur.com)

Веронауката во Европа е речиси секаде организирана од државата, а тоа не значи несекуларност или дека станува збор за фундаменталистички религиозни земји. Впрочем, во Германија во Уставот се спомнува и Господ, во посткомунистичката Словачка Кирил и Методиј, а во Хрватска, со која имаме речиси иденти

31 коментари | проблем? | категорија: Политика

Рибаро - Од CABARET до OZ - под лиценцата на Криејтив Комонс

пријавена од Arwena пред 11 месеци, 4 седмици. (cc.org.mk)

Оваа книга е првото дело на Јане Ѓорѓиоски познат како Рибаро. Печатеното издание го објави издавачката куќа „Аквариус пет“ во едицијата „Блог записи“. Од мене само честитки!

0 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 4 седмици | проблем? | категорија: Култура

3 Д Идеологија

пријавена од nadezna пред 12 месеци. (oksimoron.blog.com.mk)

Конечно се најде јунак да ни нарта што е лево, а што десно... Како и секогаш-Окси ја дава реалната дијагноза, иако можеби не ни се беднисува многу тоа што ке го чуеме...

2 коментари | проблем? | категорија: Блогови

Пронајдена професорката на Александар Македонски

пријавена од jofe пред 12 месеци. (mojon.blog.com.mk)

Ексклузивно, сензационално и спектакуларно... Мојон Блог дознава дека откако археолозите го пронајдоа гробот на големиот војсководец Александар Македонски, после половина час копање пронашле и фотографија која Александар ја сликал со својот мобилен телефон за време на предавање во училиште.

1 коментар | станала популарна пред 12 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Пронајдени клопотарци од гробницата на Александар

пријавена од Lavot пред 12 месеци. (www.taratur.com)

Како една обична патка може некои македонски медиуми да ја пренесат како вистина. Пронајден бил гробот на Александар Македонски на грчко-македонската граница. Ајде де!!!

7 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 4 седмици | проблем? | категорија: Вести

Груба партиска манипулација

пријавена од Џам пред 12 месеци. (knsis.blog.com.mk)

Дојдов на саботниот протест да изразам подршка на заштитата и јавната афирмација на слободата на јавен собир, слободата на говор и слободата на изразување – идеи во кои силно верувам. Си заминав дома со чуство на искористеност и злоупотребеност.

2 коментари | проблем? | категорија: Блогови

Нека пропаднат!

пријавена од strajkoski пред 12 месеци. (mislam.blogspot.com)

Верувам дека, како последица од фактот дека излеговме од социјалистичка федерација, многу македонски граѓани ќе размислуваат поинаку од капиталистички индоктринираните Американци.

3 коментари | станала популарна пред 12 месеци | проблем? | категорија: Бизнис

Зајди, зајди јасно сонце пред медиумската дистопија

пријавена од bukarski пред 12 месеци. (bukarski.blog.com.mk)

...за истрошениот концепт на “фашизмо“!

14 коментари | проблем? | категорија: Политика

Барон КОНСТАНТИН БЕЛИ “МАКЕДОНЕЦОТ”

пријавена од Macedonium пред 1 година. (www.macedonium.org)

Баронот Константин Бели – “Македонецот“ како што со гордост се потпишувал низ европските метрополи, е роден кон средината на XVIII век (околу 1760 – 1770 год.) во Постол (Пела) - Егејска Македонија, од каде рано емигрира неговото семејство во Австро-Унгарија.

1 коментар | проблем? | категорија: Култура

Погледнете го најлудиот коментатор на Балканот!

пријавена од Lavot пред 1 година. (www.taratur.com)

Сте слушнале ли за Марјан Мијајловиќ? Ви го претставуваме најоригиналниот, најоткачениот и дефинитивно најдобриот спортски коментатор на Балканот!

3 коментари | проблем? | категорија: Спорт

Фашизам

пријавена од Lavot пред 1 година. (lavot.blog.com.mk)

Фашизам во Европа. Нема демократија,, насилствата царуваат на улиците, не знам како ќе се справиме со фашизмот што го промовираше Груевски во Англија. Ова навистина станува неподносливо. Дали е ова демократија? Вака во ЕУ не се оди...

25 коментари | проблем? | категорија: Политика

Истражувањето на HTV1 за Македонското Малцинство во Грција [video]

пријавена од zlochko пред 1 година. (www.youtube.com)

Реална репортажа за Егејска Македонија и нашите сонародници.

10 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Политика