Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот Irinka, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

MaxADSL со поголеми брзини

пријавена од gocem пред 1 година, 10 месеци. (www.t-home.mk)

MaxADSL 100 (4096/512 Kbps) MaxADSL 10 (3072/512 Kbps) MaxADSL 2 (1536/256 Kbps)

7 коментари | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Вести

Едукациите за безбедно користење на интернет се во тек

пријавена од Irinka пред 1 година, 10 месеци. (www.metamorphosis.org.mk)

Над 4300 деца, родители и наставници од Македонија се опфатени со активностите за безбедно користење на интернет од страна на децата, кои се одвиваат во 28 основни и средни училишта, во рамките на проектот Заштита и безбедност на децата и нивните права на интернет кој го спроведува „Метаморфозис“.

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Вести

Југоисточна Азија: Серија од големи катастрофи

пријавена од ignatova пред 1 година, 10 месеци. (mk.globalvoicesonline.org)

Сторија за земјотресот во Кина, циклонот во Мјанмар, земјотресите во Малезија и Индонезија, тајфунот на Филипините.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Вести

Тајван: Премостување на дигиталниот јаз со Пункар

пријавена од ignatova пред 1 година, 10 месеци. (mk.globalvoicesonline.org)

Интересен проект во Тајван за премостување на дигиталните јазли со комбе опремено со камери, компјутери, преносливи соларни панели итн.

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Франција: Министерството за образование за софтвер со отворен код

пријавена од razvigor пред 1 година, 10 месеци. (www.metamorphosis.org.mk)

Секторот за набавка на софтвер и софтверски лиценци при француското Министерство за образование ја зголемува својата понуда на софтвер со отворен код за 1.5 милиони наставници и просветни работници во 250 институти низ Франција.

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Политика

Амазон: блогери и индијанци

пријавена од razvigor пред 1 година, 10 месеци. (mk.globalvoicesonline.org)

Глобал војсис онлајн открива дека фотографиите од амазонските индијанци прво ги објавил локален блогер.

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Вести

Електронска архива на Јован Котески

пријавена од Внукот пред 1 година, 10 месеци. (jovankoteski.blogspot.com)

Блог кој ги содржи целокупните поетски збирки на Јован Котески од 1958 до 2000, како и неговата лична и творечка архива. Материјалите од блогот се слободни за користење во лични, образовни и научни цели, некомерцијално и со наведување на изворот.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Култура

Мајкрософт ја обжали одлуката на ЕК, но наиде на уште повеќе поплаки

пријавена од razvigor пред 1 година, 10 месеци. (www.metamorphosis.org.mk)

Во време кога се покренуваат нови обвиненија против Мајкрософт, тие соопштија дека поднеле жалба до Првостепениот суд во Луксембург за казната од 899 милиони евра изречена во февруари 2008 г. од страна на Европската комисија (ЕК) поради злоупотреба на доминантната позиција на пазарот.

4 коментари | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Бизнис

Македонија (со целосен копирајт) засекогаш!?

пријавена од razvigor пред 1 година, 10 месеци. (razvigormk.blogspot.com)

Скромен предлог во врска со албумот со нови верзии на народни песни издаден од Агенцијата за млади и спорт на РМ.

9 коментари | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Култура

Click Magazine

пријавена од jpetrov пред 1 година, 10 месеци. (mislam.blogspot.com)

На 15 мај 2008 година започна да излегува компјутерското списание Click Magazine. Списанието е на стотина страници и се печати во боја, со висок квалитет кој прилега на еден специјализиран месечник.

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Технологија

На кеј!

пријавена од Supergirl пред 1 година, 10 месеци. (recyclebinmk.blogspot.com)

Неочекуваниот дожд што заврна во четвртокот во центарот на градот, ги фати неспремни кафулињата на кеј.Веќе наредниот ден, тоа што немаше ниедно облаче на небото, го искористија истиве. Парчињата мебел се сушеа на примитивен начин и кејот изгледаше вака...

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Вести

Инсталација на Ubuntu 8.04

пријавена од Арангел пред 1 година, 10 месеци. (it.com.mk)

Водич за инсталација на Ubuntu. Штета што авторот не избрал да го користи инсталерот на македонски, но сепак корисно за почетници.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Убунту фонтот на кирилица

пријавена од глиша пред 1 година, 11 месеци. (pablisher.lugola.net)

Официјалниот Убунту фонт на кирилица.

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 11 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Си биле две компании. Едната повеќе.

пријавена од ivana пред 1 година, 10 месеци. (it.com.mk)

Сакав да си ја эемам слободата да направам воведен текст, во кој би се објаснила “where I come from” и да ви ја дообјаснам идејата поэади соработката меѓу компанијата iDevelop и порталот it.com.mk, која пред некој ден беше најавена на порталот.

2 коментари | проблем? | категорија: Бизнис

Рецензија на веб-сајтот „Безбедно на интернет“ во „Време“

пријавена од Irinka пред 1 година, 10 месеци. (crisp.org.mk)

Во денешното издание на дневниот весник „Време“ беше објавена рецензија за веб-сајтот „Безбедно на интернет“. Сајтот е од едукативен карактер и им помага на децата, нивните родители и наставници во спознавањето на можните опасности на интернет и начните за заштита од нив.

0 коментари | проблем? | категорија: Вести