Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот Irinka, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Конечно и "Гугл" вести за Македонија

пријавена од starchild пред 1 година, 9 месеци. (time.mk)

http://time.mk ги чита сите извори на вести од македонија, весници и телевизии кои имаат веб страници. Потоа детектира кои се на иста тема и ги рангира во зависност од популарноста и колку се вестите нови. корисничкиот интерфејс треба малку да се подобри, но како за прва драфт верзија е одлично.

13 коментари | станала популарна пред 1 година, 9 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Кратко запознавање со Adobe After Effects + Примероци

пријавена од liquidworm пред 1 година, 9 месеци. (it.com.mk)

Добро познатиот гигант Adobe и неговиот софтвер After Effects претставува едно големо олеснување на луѓето во телевизиската индустрија. Иако Adobe After Effects (AAE) може да се користи како за пост-продукција така и за пре-продукција во филмската индустрија, од типот 2D анимација, исто така може...

6 коментари | станала популарна пред 1 година, 9 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Конкурс за најдобра фотографија или видео клип од мобилен телефон

пријавена од Irinka пред 1 година, 9 месеци. (cc.org.mk)

Тема: „лето“ Криејтив комонс Македонија објавува конкурс за најдобра фотографија или најдобар видео клип направени со помош на вградена камера од мобилен телефон. Темата е „лето“ по повод стапувањето на ова годишно време, а конкурсот ќе трае до 23 септември, односно до крајот на летото.

4 коментари | станала популарна пред 1 година, 9 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Дефинирање на веб 2.0

пријавена од Damjaan пред 1 година, 9 месеци. (it.com.mk)

"Веб 2.0 е бизнис револуција во компјутерската индустрија предизвикана од движењето на интернетот како платформа, и обидите да се разберат правилата за успех на таа нова платформа." Веб 2.0 речник: Блогер=новинар,Алфа=Бета, Експерт=Будала,Јас=Ние, Копирано=Ново,Некорисно=Кул, Пријател=Конекција.

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 9 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Аудио од првата сесија на Glocal 2.0

пријавена од ribaro пред 1 година, 9 месеци. (komunikacii.net)

... за тие (како мене) што ги интерсира, а што не можеа да приесуствуваат

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 9 месеци | проблем? | категорија: Сешто

И Бугарија побара кириличен интернет домен

пријавена од Damjaan пред 1 година, 9 месеци. (it.com.mk)

Започна дебатата за користење на кирилична скрипта наместо латинична за интернет домените откако Димитри Медведев, претседателот на Русија рече дека кириличните домени се важни за зачувување на рускиот јазик.

13 коментари | станала популарна пред 1 година, 9 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Русија: „Фудбалска револуција“

пријавена од ignatova пред 1 година, 9 месеци. (mk.globalvoicesonline.org)

Реакција на Русија по победата на националниот фудбалски тим на европското првенство.

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 9 месеци | проблем? | категорија: Спорт

Иран: Секс скандал прикажан од граѓански медиум

пријавена од ignatova пред 1 година, 9 месеци. (mk.globalvoicesonline.org)

Студентите од универзитетот Зањан во северозападен Иран снимија и поставија видео клип од нивниот заменик директор на училиштето, Хасан Мадади, со откопчана кошула, наводно подготвувајќи се има секс со студентка.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 9 месеци | проблем? | категорија: Сешто

download link: Хенк ова не го правел никогаш

пријавена од ribaro пред 1 година, 9 месеци. (jurakot.blog.com.mk)

„... прескокната е цела фаза, цела една легачка фела, онаа најбезпредметната - издавачот. сега 'продава' единствениот кој има одговорност тоа да го прави - авторот, а Криејтив Комонс одлично ја легитимира таа врска помеѓу авторот и неговото дело.“

0 коментари | проблем? | категорија: Култура

Титлувајте филмови онлајн

пријавена од ribaro пред 1 година, 9 месеци. (sajtnadenot.blogspot.com)

Посетителите на „дотсаб“ можат да одберат некое од поставените видеа и да го преведат на својот мајчин или пак на некој друг јазик. На тој начин, еден видео материјал станува достапен за повеќе луѓе од светот кои разбираат различни јазици.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 9 месеци | проблем? | категорија: Сешто

Јапонија: Земјотрес во внатрешноста на Ивате-Мијаги

пријавена од ignatova пред 1 година, 9 месеци. (mk.globalvoicesonline.org)

На 14 јуни, земјотрес со јачина од 7.2 степени според Рихтеровата скала го погоди регионот Тохоку во Јапонија.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 9 месеци | проблем? | категорија: Вести

Кина: Проклетство на олимписката маскота?

пријавена од ignatova пред 1 година, 9 месеци. (mk.globalvoicesonline.org)

Верување во Кина дека олимписките маскоти се проколнати. Ги поврзуваат со катастрофите што и се случија на Кина последнава година.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 9 месеци | проблем? | категорија: Сешто

Кувајт: Полирање на автомобил од 10 000$

пријавена од ignatova пред 1 година, 9 месеци. (mk.globalvoicesonline.org)

Дали ќе потрошите 10 000 долари за да го полирате вашиот автомобил? Некој Либанец го направил токму тоа.

1 коментар | проблем? | категорија: Забава

Achtung! Achtung! Порака од Хитлер!

пријавена од razvigor пред 1 година, 10 месеци. (antipunkt.blogspot.com)

Буквално е точно, така си постапил човекот.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Политика

Бугарија: Владата сè повеќе употребува слободен софтвер

пријавена од razvigor пред 1 година, 10 месеци. (www.metamorphosis.org.mk)

Е тоа ти е Европа, ЕУ, вредности и напредоци.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Политика