Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот Irinka, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Шок: Каде се петките?

пријавена од jpetrov пред 1 година, 8 месеци. (www.utrinski.com.mk)

„Децата не покажаа добри резултати на матурата. Не може во текот на учебната година да имаат висок просек и да добиваат петки, а сега со матурата нивниот успех да се сведе на двојки, тројки и четворки.“

18 коментари | станала популарна пред 1 година, 8 месеци | проблем? | категорија: Вести

Кореја: Медицински сестри и секс симболи

пријавена од ignatova пред 1 година, 8 месеци. (mk.globalvoicesonline.org)

Музичко видео на пејачка од Кореја, во кое таа се појавува во секси костум на медицинска сестра, поттикна дискусија за прикажувањето на медицинските сестри во јавноста.

1 коментар | проблем? | категорија: Забава

Чиле: Ученик фрли вода во фацата на министерот за образование

пријавена од ignatova пред 1 година, 8 месеци. (mk.globalvoicesonline.org)

Во Чиле, ученик на кој му е дојдено преку глава од репресијата и затворањето на учесниците во протестите за новиот закон за образование фрла вода во фацата на министерот за образование.

3 коментари | станала популарна пред 1 година, 8 месеци | проблем? | категорија: Наука

ДЗЛП издаде препораки за користење сервиси за социјално вмрежување

пријавена од razvigor пред 1 година, 8 месеци. (www.metamorphosis.org.mk)

Реагирајќи на поплаката за постоење на лажен профил на Каролина Гочева на американскиот сервис Мајспејс, Дирекцијата за заштита на личните податоци на РМ објави став со препораки поврзани со сервисите за социјалното вмрежување.

4 коментари | станала популарна пред 1 година, 8 месеци | проблем? | категорија: Вести

А1 ги открива гејмерите

пријавена од jpetrov пред 1 година, 9 месеци. (www.a1.com.mk)

„Гејмерите се сосема обични луѓе. Тоа се деца, татковци, сопрузи, браќа, но зад компјутерскиот екран имаат друг лик, со речникот на компјутерџиите, најчесто стануваат сајбер ѕверови“

12 коментари | станала популарна пред 1 година, 9 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Дигитален архив на македонскиот јазик

пријавена од ribaro пред 1 година, 9 месеци. (damj.manu.edu.mk)

Дигитализација на ретки книги и материјали поврзани со македонскиот јазик.

6 коментари | станала популарна пред 1 година, 9 месеци | проблем? | категорија: Култура

Нов сигурносен сервис на GMail

пријавена од liquidworm пред 1 година, 9 месеци. (it.com.mk)

По некоја случајност, иако немав намера, и вториот мој запис испадна да биде поврзан со Gmail :) Во секој случај, неможев да испуштам и да не најавам ваков одличен додаток на Gmail кој одамна посакував да го има.

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 9 месеци | проблем? | категорија: Вести

Нашите компании не знаат да заработат на интернет

пријавена од strumjan пред 1 година, 9 месеци. (komunikacii.net)

Насловов додуша не се однесува за Македонија, ама и те како е апликативен. Може да се рече дека е 102,3% апликативен.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 9 месеци | проблем? | категорија: Бизнис

Македонија популарна на digg.com

пријавена од ta4ka пред 1 година, 9 месеци. (digg.com)

Poor Country has 95% Wi-Fi coverage

3 коментари | станала популарна пред 1 година, 9 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Б. (или поезија за луѓето кои презираат поезија)

пријавена од Бунка пред 1 година, 9 месеци. (babamitrajanka.blog.com.mk)

Се објавува во електронска форма дебитантската поетска збирка на Дејан Велкоски со наслов: „Б. (или поезија за луѓето кои презираат поезија)“.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 9 месеци | проблем? | категорија: Култура

Дрвено општество

пријавена од ribaro пред 1 година, 9 месеци. (qzevski.blog.com.mk)

Информатичко или информациско?

8 коментари | проблем? | категорија: Сешто

Како да знаеш дека си предолго онлајн?

пријавена од jofe пред 1 година, 9 месеци. (zsdane.com.mk)

1. Некој ти кажува виц, а ти му враќаш со ЛОЛ. 2. Си поминал огромна далечина за да се видиш со твојот онлајн другар. 3. Треба да одиш на продавница и пишуваш специјална авто порака за да им дадеш на знаење каде си на твоите МСН контакти.

0 коментари | проблем? | категорија: Забава

Кина: Граѓаните новинари се подготвуваат за Олимпијадата

пријавена од ignatova пред 1 година, 9 месеци. (mk.globalvoicesonline.org)

Олимписки игри во Пекинг ќе бидат првите покриени од граѓанско новинарство.

1 коментар | проблем? | категорија: Спорт

Јордан: Кралот Абдула коментира на веб сајтови

пријавена од ignatova пред 1 година, 9 месеци. (mk.globalvoicesonline.org)

Кралот Абдула II од Јордан минатиот викенд остави два коментари на јордански веб сајтови

0 коментари | проблем? | категорија: Блогови

Дебата: цел или делумен RSS фид?

пријавена од ukion пред 1 година, 9 месеци. (mislam.blogspot.com)

фин туротијал за рсс фидот, неговата намена и користење.

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 9 месеци | проблем? | категорија: Блогови