Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот Irinka, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Отворено писмо до министерот за образование на РМ

пријавена од capricorn пред 1 година, 5 месеци. (www.metamorphosis.org.mk)

По повод Меѓународниот ден на отворен пристап, Фондацијата Метаморфозис упати отворено писмо со повик до Министерството за образование и наука и Владата на РМ да покренат иницијатива со која ќе започне системско, брзо и ефикасно решавање на недостатокот на образовни содржини достапни на интернет.

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 5 месеци | проблем? | категорија: Вести

Најава: Меѓународна кампања „Слобода наместо страв“ (Freedom Not Fear)

пријавена од razvigor пред 1 година, 6 месеци. (www.metamorphosis.org.mk)

По повод Меѓународниот ден на дејствување за демократија, слободен говор, човекови права , граѓански слободи ќе се одржат: * петок 10.10, 12:00-14:00 – Трибина „Посигурно ли е со камери“ Правен факултет - Скопје. * сабота 11.10, 12:00-14:00 Акција за подигање на јавната свест на плоштад Македонија

4 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Вести

Како помина Денот на слободен софтвер во Скопје?

пријавена од razvigor пред 1 година, 6 месеци. (razvigormk.blogspot.com)

Целта ми е да ги поттикнам учесниците и посетителите да објават свои видувања, по можност да се собере материјал и за напис на Глобал војсис онлајн.

24 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Култура

Едиси - наједноставниот веб-едитор

пријавена од Irinka пред 1 година, 6 месеци. (sajtnadenot.blogspot.com)

Едиси претставува бесплатен веб-едитор кој ќе ви понуди убав, модерен дизајн со можности за уредување и исполнување со содржина, како и уникатна веб-адреса преку која ќе може да му се пристапува на веб-сајтот што ќе го создадете.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Шмизла у хороскоп

пријавена од ivana пред 1 година, 6 месеци. (smizla.mk)

Месечен хороскоп за шмизли :)

1 коментар | проблем? | категорија: Блогови

Новини во Google Picasa 3 (beta)

пријавена од JetLiChan пред 1 година, 6 месеци. (mislam.blogspot.com)

Google ја извади новата, трета верзија на својот популарен организатор на фотографии, Picasa, засега како бета. Новините кои ги носи третата верзија...

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Технологија

365 инстант речник

пријавена од cchevy пред 1 година, 7 месеци. (365.com.mk)

Брз AJAX речник за преведување од повеќе странски јазици, македонски лексикон на изрази и зборови...

12 коментари | станала популарна пред 1 година, 7 месеци | проблем? | категорија: Култура

Мапа на светот каде се патува само со македонски пасош без виза

пријавена од глиша пред 1 година, 6 месеци. (upload.wikimedia.org)

Мапа на светот со означени држави каде се патува само со македонски пасош, со македонски пасош и виза при влез, со македонски пасош и виза.

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Политика

JotLoader 1.3.1 на Македонски

пријавена од strumjan пред 1 година, 7 месеци. (top.net.mk)

Едноставен и функционален Joomla! качувач на документи, кој ќе им овозможи на Вашите корисници пристап до оние нешта кои сакате да ги споделите со нив, со можност тие и да остават некои забелешки. А Вам ќе Ви овозможи статистика на симнувањата со преглед на забелешките.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 7 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Вероучение не е за нас

пријавена од jpetrov пред 1 година, 7 месеци. (mislam.blogspot.com)

„воведувањето веронаука во јавното образование значи силување на базичните принципи врз кои стојат науката и образованието, особено на методите за доаѓање до научни вистини“

4 коментари | станала популарна пред 1 година, 7 месеци | проблем? | категорија: Наука

Рекордерот даруваше по 158 пат

пријавена од dimitarvelkov пред 1 година, 7 месеци. (www.baltazar.com.mk)

Димитар Велков Маријаната даруваше крв по 158 пат минатата недела во акцијата на Заводот за трансфузиологија што се одража во просториите на ОО на црвениот крст во Кочани.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 7 месеци | проблем? | категорија: Сешто

JoomFish 2.0 со Македонски превод

пријавена од strumjan пред 1 година, 7 месеци. (top.net.mk)

Наскоро ќе излезе JoomFish 2.0 најмултијазичната алатка за Joomla! Веќе можете да ја симнете во бета верзија и да ја инсталирате на вашите страници. И, се разбира затоа е и текстов, можете да инсталирате Македонски превод.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 7 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Македонски филмски ентузијасти се промовираат под Криејтив комонс

пријавена од Irinka пред 1 година, 7 месеци. (cc.org.mk)

Неодамна, групата млади ентузијасти кои работат под името „МАСТЕР Интерактив“, а се занимаваат со изработка на краткометражни филмови, ја лиценцираа својата работа под Криејтив комонс.

14 коментари | станала популарна пред 1 година, 7 месеци | проблем? | категорија: Вести

Граѓанско новинарство ОНЛАЈН

пријавена од Damjaan пред 1 година, 7 месеци. (it.com.mk)

Граѓанско новинарство е идеја позади која не-новинарите ги користат алатките на модерната технологија и глобалната комуникација за креирање, аргументирање и проверка на приказните од медиумите како и споделување на истите.

2 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Монтирајте видеа онлајн

пријавена од Irinka пред 1 година, 7 месеци. (sajtnadenot.blogspot.com)

„One True Media“ е веб-сајт кој овозможува едноставно креирање на видео и негово инстантно споделување со светот. Целата постапка се одвива онлајн и во неколку чекори.

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија