Инфо за Irinka

Корисник од:
18 март 2008
Пријавени статии:
14
Популарни:
11
Однос на популарност:
78%

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на страници кои ги пријавил корисникот Irinka (рсс канал).Еве ја и листата на статии за кои гласал корисникот.

Работилница за дигитални приказни „Сите имаме минато“

пријавена пред 1 година. (www.metamorphosis.org.mk)

Во втората половина на март, Метаморфозис спроведе работилница за дигитално раскажување приказни, на која учество земаа членови од НВО „Доверба“ и лица зависни од дрога. Видеата на тројцата учесници, со нивна согласност, се достапни онлајн.

0 коментари | станала популарна пред 1 година | проблем? | категорија: Технологија

Брз, ефикасен и кул начин за преземање Јутјуб видеа

пријавена пред 1 година, 2 месеци. (sajtnadenot.blogspot.com)

Еве еден начин за преземање на видеата што ги гледате онлајн на вашите компјутери, кој веројатно ќе сакате да го практикувате - нема инсталација на софтвер, нема посета на други веб-сајтови. Доволно е да ставите „pwn“ пред „youtube“ во адресата на секое видео што сакате да го преземете од Јутјуб.

3 коментари | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Лорем ипсум - текст како замена за оној што моментално ви недостига

пријавена пред 1 година, 2 месеци. (sajtnadenot.blogspot.com)

Лорем ипусм е едноставен модел на текст кој може да ви се најде доколку се занимавате со развој на софтверски апликации или веб решенија. Служи за пополнување на местата на кои треба да има текст во крајните производи, каков во моментот немате.

3 коментари | станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Избран победникот на Криејтив комонс конкурсот

пријавена пред 1 година, 5 месеци. (cc.org.mk)

Избрани се најдобрите фотографии кои учествуваа на конкурсот за најдобра фотографија направена со мобилен телефон, кој имаше за цел да поттикне споделување на што повеќе дигитални авторски дела под најнерестриктивната помеѓу Криејтив комонс лиценците – Наведи извор.

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 5 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Едиси - наједноставниот веб-едитор

пријавена пред 1 година, 6 месеци. (sajtnadenot.blogspot.com)

Едиси претставува бесплатен веб-едитор кој ќе ви понуди убав, модерен дизајн со можности за уредување и исполнување со содржина, како и уникатна веб-адреса преку која ќе може да му се пристапува на веб-сајтот што ќе го создадете.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Македонски филмски ентузијасти се промовираат под Криејтив комонс

пријавена пред 1 година, 7 месеци. (cc.org.mk)

Неодамна, групата млади ентузијасти кои работат под името „МАСТЕР Интерактив“, а се занимаваат со изработка на краткометражни филмови, ја лиценцираа својата работа под Криејтив комонс.

14 коментари | станала популарна пред 1 година, 7 месеци | проблем? | категорија: Вести

Монтирајте видеа онлајн

пријавена пред 1 година, 7 месеци. (sajtnadenot.blogspot.com)

„One True Media“ е веб-сајт кој овозможува едноставно креирање на видео и негово инстантно споделување со светот. Целата постапка се одвива онлајн и во неколку чекори.

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Бидете фанки онлајн!

пријавена пред 1 година, 8 месеци. (sajtnadenot.blogspot.com)

„Бифанки“ е исклучително интересен веб-сајт кој особено ќе ви се најде во моментите на здодевност. Ова е еден од оние сајтови кои ќе ви овозможи да си играте на уникатен начин, притоа ќе ви дозволи да отидете со креативноста до незнајни граници.

1 коментар | проблем? | категорија: Технологија

Конкурс за најдобра фотографија или видео клип од мобилен телефон

пријавена пред 1 година, 9 месеци. (cc.org.mk)

Тема: „лето“ Криејтив комонс Македонија објавува конкурс за најдобра фотографија или најдобар видео клип направени со помош на вградена камера од мобилен телефон. Темата е „лето“ по повод стапувањето на ова годишно време, а конкурсот ќе трае до 23 септември, односно до крајот на летото.

4 коментари | станала популарна пред 1 година, 9 месеци | проблем? | категорија: Технологија

Едукациите за безбедно користење на интернет се во тек

пријавена пред 1 година, 10 месеци. (www.metamorphosis.org.mk)

Над 4300 деца, родители и наставници од Македонија се опфатени со активностите за безбедно користење на интернет од страна на децата, кои се одвиваат во 28 основни и средни училишта, во рамките на проектот Заштита и безбедност на децата и нивните права на интернет кој го спроведува „Метаморфозис“.

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Вести

Рецензија на веб-сајтот „Безбедно на интернет“ во „Време“

пријавена пред 1 година, 10 месеци. (crisp.org.mk)

Во денешното издание на дневниот весник „Време“ беше објавена рецензија за веб-сајтот „Безбедно на интернет“. Сајтот е од едукативен карактер и им помага на децата, нивните родители и наставници во спознавањето на можните опасности на интернет и начните за заштита од нив.

0 коментари | проблем? | категорија: Вести

Заокружување на дигиталното дело на Драги Михајловски

пријавена пред 2 години. (cc.org.mk)

Во последниве два месеци, 14 дела од Драги Михајловски станаа бесплатно достапни за преземање од веб-порталот за авторски содржини. Денес како заокружување на процесот на дигитализација на неговите дела, се објави пакет од 11-те драми од Шекспир, како и познатиот роман „Мојот Скендербеј“.

0 коментари | станала популарна пред 2 години | проблем? | категорија: Култура

Леонова ја спакува својата поезија – излегоа нејзините „Елементи“

пријавена пред 2 години. (cc.org.mk)

Минатата недела, порталот за авторски содржини го збогати делото на Маргарита Иванова (Леонова), која на својот блог, повеќе од година и пол, објавуваше поезија. Конечно, го спакува најдоброто во едно дело. Книгата се вика „Елементи“, издадена е во пдф формат и заштитена со Криејтив комонс лиценца.

1 коментар | станала популарна пред 2 години | проблем? | категорија: Блогови

Завршува циклусот на објавување драми од Шекспир во електронска форма

пријавена пред 2 години. (cc.org.mk)

Оваа недела на порталот за авторски содржини беа објавени последните две драми од Вилијам Шекспир зад кои како преведувач стои Драги Михајловски и кои во овој циклус на објавување за првпат станаа достапни во електронска форма, на македонски јазик.

0 коментари | станала популарна пред 2 години | проблем? | категорија: Култура