Инфо за Ikarus

Корисник од:
20 октомври 2008
Пријавени статии:
5
Популарни:
2
Однос на популарност:
40%

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на страници кои ги пријавил корисникот Ikarus (рсс канал).Еве ја и листата на статии за кои гласал корисникот.

Огнот на Свети Елмо

пријавена пред 12 месеци. (www.avijacija.com.mk)

Огнот на Свети Елмо претставува метеоролошки феномен каде блескава плазма се создава околу заземјен објект кој се наоѓа во атмосферско електрично поле, слично на она во кое се создаваат бурите со грмотевици. Поттикнато од електричното празнење помеѓу заземјениот објект и атмосферското електрично по

0 коментари | проблем? | категорија: Наука

Монструмите на авијацијата, најголемите авиони!

пријавена пред 1 година, 4 месеци. (www.avijacija.com.mk)

Кои се најголемите авиони некогаш направени во богатата историја на авијацијата на светот во кој живееме денес?

0 коментари | проблем? | категорија: Сешто

Стјуардесите од минатиот век

пријавена пред 1 година, 5 месеци. (www.avijacija.com.mk)

Повеќе гламур и возбуда, додека денешното летање го сфаќаме како дел од секојдневието и трката со времето. Да погледнеме како изгледаа стјуардесите неколку декади порано...

0 коментари | проблем? | категорија: Сешто

Фантастични слики од воздух од Охрид и околината

пријавена пред 1 година, 5 месеци. (forum.avijacija.com.mk)

Одлични слики од фантастичен квалитет.

2 коментари | станала популарна пред 1 година, 5 месеци | проблем? | категорија: Сешто

Погледот од Монт Еверест

пријавена пред 1 година, 5 месеци. (forum.avijacija.com.mk)

Ако некогаш сте се запрашале како изгледа погледот од највисокиот врв на светот, погледнете подолу. 8.85 километри висина, скоро максималната висина која ја постигнуваат повеќето интернационални летови. Оваа фотографија е направена од Roddy Mackenzie во 1989 година.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 5 месеци | проблем? | категорија: Сешто