Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот GoodBytes, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Што е глобализација

пријавена од ribaro пред 2 години, 11 месеци. (komunikacii.net)

„Ех, да ми беше Барико пријател и да ме замолеше да му одговорам на истово прашање бездруго ќе му го наведов примеров на кој бев сведок пред кусо кусо време: одејќи по уличкиве на Скопјево наше загледувам еден „пребарувач на контејнери“....“

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 11 месеци | проблем? | категорија: Сешто

Топ листа надреалиста за веронаука во образованието

пријавена од razvigor пред 2 години, 11 месеци. (razvigormk.blogspot.com)

Во скечот за градинката „Сложни браќа“ од култната серија „Топ листа на надреалисти“ се обработуваат многу од темите кои се поврзани со нарушувањето на секуларниот карактер на државата преку мешање на религијата како дел од етничкиот идентитет во образовниот систем.

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 11 месеци | проблем? | категорија: Политика

Со воведувањето на веронауката во училиштата се крши Уставот

пријавена од глиша пред 2 години, 11 месеци. (www.utrinskivesnik.com.mk)

Анализа против воведување на веронауката во основно. Има добра изјава на Цуцуловски, дека ако на поповите им се дозволува да ги отстранат заблудите по училиштата, зашто и на нетеистите не им се дозволи да одат по црквите и да ги избават верниците од нивните заблуди.

3 коментари | станала популарна пред 2 години, 11 месеци | проблем? | категорија: Политика

Употребливоста обезбедува поуспешни веб-сајтови

пријавена од глиша пред 2 години, 11 месеци. (razvigormk.blogspot.com)

Анализа на употребливоста при изработка на македонските веб сајтови. За жал нема конкретни сајтови, но сепак добро четиво.

1 коментар | станала популарна пред 2 години, 11 месеци | проблем? | категорија: Технологија

По орлите во мариовско настрадаа и заштитени еребици

пријавена од глиша пред 2 години, 11 месеци. (www.makfax.com.mk)

Овчарски кучиња задавија 84 еребици камењарки во мариовското село Полог. Еребицата камењарка е пред истребување во Македонија и од пред десетина години е под заштита на државата.

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 11 месеци | проблем? | категорија: Вести

Македонија: „Потемкиново село“

пријавена од глиша пред 2 години, 11 месеци. (jasnesumjas.blogspot.com)

Зашто булеварот „Туристичка“ беше окупиран од багери и работници кои ударнички, од утро до мрак, работеа на асфалтирањето на големата раскрсница со улицата „АСНОМ“ пред самитот во Охрид, а ги оставија отворените шахти по тротоарите на Туристичка и АСНОМ?

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 11 месеци | проблем? | категорија: Сешто

Е-содржините - Шанса за промоција на Македонија во светот

пријавена од razvigor пред 2 години, 11 месеци. (www.metamorphosis.org.mk)

За светот на информатичко-комуникациските технологии, Наградата на Светскиот самит за информатичко општество има исто значење како доделувањето на Оскар и Натпреварот за песна на Евровизија – заедно.

0 коментари | станала популарна пред 2 години, 11 месеци | проблем? | категорија: Култура

Додавање копчиња за пријавување постови од blogspot

пријавена од глиша пред 3 години. (mislam.blogspot.com)

Упатство како да се вметнат копчиња во темплејтот на blogspot за пријавување на постови на сајтовите за социјално вмрежување како Кајмакот, Digg...

1 коментар | станала популарна пред 3 години | проблем? | категорија: Блогови

Кајмак.от е веб-сајт на денот во денешно „Време“

пријавена од razvigor пред 3 години. (sajtnadenot.blogspot.com)

Пофална статија за Кајмак.от, објавена во „Време“ во редовната рубрика „Веб-сајт на денот“. Линкот води до блогот што ја документира рубриката.

2 коментари | станала популарна пред 3 години | проблем? | категорија: Блогови

Транскриптите од големото уво 2000 година

пријавена од глиша пред 3 години. (antispy.blog.com.mk)

Дел од транскриптите на телефонските разговорите меѓу македонските политичари што беа прислушувани 2000 година. „Б: Слушај Борче.“ :)

1 коментар | станала популарна пред 3 години | проблем? | категорија: Политика

Станете махер/ка за е-пошта

пријавена од razvigor пред 3 години. (razvigormk.blogspot.com)

Важен дел од впечатокот кој го оставаме на другите луѓе, особено во деловните кругови, се темели на нашето користење на е-пошта. Со секоја порака ние, покрај што испраќаме информации, и се претставуваме себеси – го градиме или рушиме нашиот имиџ и углед.

0 коментари | станала популарна пред 3 години | проблем? | категорија: Технологија

Зошто слободниот софтвер е подобар? (2)

пријавена од Арангел пред 3 години. (ufo.linux.net.mk)

Скоро сите проекти кои што се слободен софтвер (вклучувајќи ги и дистрибуциите на GNU/Linux) имаат свој систем за пријавување и решавање на грешки (бубачки) во софтверот. Откако ќе ја пријавите грешката и ќе објасните што се се случува, можете веднаш да видите што ќе се случи следно...

0 коментари | станала популарна пред 3 години | проблем? | категорија: Блогови

Don't you FYROM me!

пријавена од GoodBytes пред 3 години. (video-macedonia.blogspot.com)

Кратко видео од 4 минути, кое го направиле членовите на невладината организација „Youth For Youth - Macedonia“, во рамки на проектот „Phoenix- Freedom and Liberations“.

1 коментар | станала популарна пред 3 години | проблем? | категорија: Политика

У триста... Требало да кажат дека е македонска народна!

пријавена од глиша пред 3 години. (razvigormk.blogspot.com)

Може да помогнете во демаскирање на авторот на музиката во „300“ со тоа што ќе го проширите гласот, на пример со ширење на линкот за веста на англиски јазик особено преку Диг.

0 коментари | станала популарна пред 3 години | проблем? | категорија: Политика

MAK Blog Search

пријавена од глиша пред 3 години. (mislam.blogspot.com)

Специјализиран Google пребарувач само низ постовите од македонските блогови од авторот на познатиот македонски блог Panta Rei. Има толку многу македонски блогови па ова е добра финта.

1 коментар | станала популарна пред 3 години | проблем? | категорија: Блогови