Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот GoodBytes, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Пребарај - Нов македонски веб-пребарувач!

пријавена од Coolzrock пред 11 месеци, 2 седмици. (www.prebaraj.ws.mk)

Пребарај е нов македонски веб пребарувач кој бара македонски и светски веб-страници. Истотака нудиме бесплатна @prebaraj.ws.mk е-пошта. Повелете на сајтот!

3 коментари | проблем? | категорија: Сешто

Википедија на македонски јазик надмина 30.000 статии

пријавена од Makfax пред 11 месеци, 2 седмици. (www.makfax.com.mk)

Википедија на македонски јазик има повеќе од 10.000 регистрирани корисници, тринаесет администратори и три бирократи, кои заедно со останатите нерегистрирани корисници работат на достапност на светското знаење на македонски јазик.

0 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Технологија

Jackass: Satan vs God! [video]

пријавена од zlochko пред 11 месеци, 2 седмици. (www.youtube.com)

:) Хм.

1 коментар | проблем? | категорија: Забава

Логирајте се на Windows или Linux без познавање или менување на лозинк

пријавена од alifaan пред 11 месеци, 2 седмици. (alifaan.com)

Не гледајте на злоупотреба, искористе го за добри намери.

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

„Доверливи документи“ за Македонија

пријавена од Makfax пред 11 месеци, 2 седмици. (www.makfax.com.mk)

Паралелно со најавената презентација на книгата, партијата на македонското малцинство во Грција „Виножито“ го реобјави тајниот документ на грчката тајна служба од 1982 година кој содржи методи на Грција свесно да го уништи македонскиот идентитет.

0 коментари | проблем? | категорија: Политика

Стинг ја измислил есента

пријавена од ribaro пред 11 месеци, 2 седмици. (kanalizacija.blogspot.com)

Напиши сам тизер во коментар, зашто јас не можев да одделам ниту една реченица.

0 коментари | проблем? | категорија: Блогови

In your face!

пријавена од zlochko пред 11 месеци, 2 седмици. (www.a1.com.mk)

Берлин на референдум го отфрли барањето за еднаков третман на веронауката и наставниот предмет етика во училиштата во германската престолнина. Насловот на веста гласи: Референдум во Берлин – Етика може, веронаука не

14 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Вести

Лиценците Криејтив комонс во Република Чешка

пријавена од razvigor пред 11 месеци, 2 седмици. (www.metamorphosis.org.mk)

Локализираната верзија на лиценците Криејтив комонс беше промовирана на 15 април во Чешката Република, која стана педесет и втората јуриздикција на светско ниво којашто понуди локализирани Криејтив комонс лиценци.

0 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Вести

Шако Полумента рулз

пријавена од Бунка пред 11 месеци, 2 седмици. (jovanatozija.blogspot.com)

Окезен Кинез на каса, само се смешка и ништо не зборува, во позадина Миле Китич, а на каса стојат дечко и девојка и се расправаат дали да купат ЦД од Драгана Мирковиќ или Шако Полумента. А јас кога стигнав во домов со пакетот, натоварена како магаре отклучувам влезна врата, еден Шваба позади мене...

1 коментар | станала популарна пред 11 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Блогови

„Телеком Словенија“ го доби тендерот за дигитална телевизија

пријавена од mitko пред 11 месеци, 2 седмици. (www.a1.com.mk)

„Телеком Словенија“ победи на тендерот за пренос на дигитални телевизиски услуги преку јавна комуникациска мрежа (DVB-T) на територијата на Македонија.

10 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Вести

[eng] We Are Morons: a quick look at the Win2k source

пријавена од ivanristeski пред 11 месеци, 2 седмици. (www.kuro5hin.org)

Делови од кодот на Windows 2000 деновиве циркулираат низ нетов. Има многу интересни коментари од страна на програмерите кои работеле на него.

7 коментари | проблем? | категорија: Вести

Менаџери и ...

пријавена од strumjan пред 11 месеци, 2 седмици. (mislam.blogspot.com)

Зарем не?!

2 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Забава

Arwena - Археолошки дневник под лиценцата на Криејтив Комонс

пријавена од Arwena пред 11 месеци, 3 седмици. (arheo.com.mk)

Им благодарам на сите луѓе кои изминативе години ме читаа, ми коментираа, ме подржуваа, посебно на оние кои березервно ми помагаа, ме советуваа и направија Археоблогот да добие една форма приемчива за секого. Ја добив првата битка во игрите без граници на војните без солзи. Show must go on …

1 коментар | станала популарна пред 11 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Култура

Денот на Земјата

пријавена од razvigor пред 11 месеци, 3 седмици. (mislam.blogspot.com)

Денес е Денот на Земјата, 22 април.

0 коментари | проблем? | категорија: Сешто

Добивам нагон (онаков безвернички) да кажам: Oh my good God ?!?!?

пријавена од zlochko пред 11 месеци, 3 седмици. (www.dnevnik.com.mk)

И тоа поради следната изјава на пратеникот на ВМРО Илија Димовски: „Нема да дозволиме да се чепка во правата на граѓаните, а Уставниот суд да се става над сите власти.“

6 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Политика