Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот GoodBytes, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

BLAGODARAM, IMAJTE UBAV DEN!

пријавена од nadezna пред 10 месеци, 3 седмици. (nadezna.blog.com.mk)

ДА БИДЕМЕ ЧОВЕЧНИ СО ТЕТКИТЕ ОД ТИНЕКС!

1 коментар | станала популарна пред 10 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Блогови

„Македонија - Вечна“ на Манчевски доби награда

пријавена од DImce пред 11 месеци. (kirilica.com.mk)

Колку само се зборуваше за овој рекламен спот во негативна, уметничка и финансиска смисла.

12 коментари | станала популарна пред 11 месеци | проблем? | категорија: Вести

Со еден ваш пост помогнете Global Voices Advocacy да добие 3000 долари

пријавена од razvigor пред 11 месеци. (mk.globalvoicesonline.org)

Парите од наградата Глобал војсис Адвокаси ќе ги вложи во подигање на свеста за нападите на слободата на говор на интернет и на споделување алатки и тактики за активистите и блогерите кои се соочуваат со цензура во различни делови од светот.

1 коментар | станала популарна пред 10 месеци, 4 седмици | проблем? | категорија: Блогови

Гугл шкрабаници со македонското знаме.

пријавена од глиша пред 11 месеци. (www.google.com)

Grades 7-9->Region 4, Grades 7-9->Region 10.

0 коментари | станала популарна пред 11 месеци | проблем? | категорија: Култура

И он се врати! Бранко човекот со образ

пријавена од Бунка пред 11 месеци. (bunka.blog.com.mk)

Ако мислиш дека ти и Љубчо повторно ќе жарите и палите гадно си се заебал.Во моментот кога тебе ќе те нема во СДСМ и реално и физички,јас прв ќе гласам за новите дечки,иако сеуште не ги знаеме идните нови дечки во СДСМ.Си чул ли ти за политичка одговорност и што таа повлекува со себе?

2 коментари | проблем? | категорија: Блогови

Автоцензура во македонската блогосфера?

пријавена од razvigor пред 11 месеци. (razvigor.blog.com.mk)

Од повеќе извори имам слушано дека бројот на написи и бројот на посетители на македонските блогови опаѓа, што е чудно ако се земе предвид дека бројот на луѓе со пристап до интернет во Македонија расте...

0 коментари | станала популарна пред 11 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Сајд, Рекламација, Портабол и Модилации

пријавена од dasaf пред 11 месеци. (www.amt.com.mk)

Одамна не сум пријавил ништо, ама на ова не можев да одолеам. Фала @jpetrov

6 коментари | станала популарна пред 11 месеци | проблем? | категорија: Забава

Размер на споменикот на Александар на плоштад

пријавена од глиша пред 11 месеци. (www.build.com.mk)

Колку ќе биде голем споменикот на Александар на плоштад.

10 коментари | станала популарна пред 11 месеци | проблем? | категорија: Култура

Погребајте го Интернет Екслорер 6

пријавена од dimitarvelkov пред 11 месеци, 1 седмица. (ripie6.com)

Раширете низ корисниците дека интернет експлорер е роден мртов!

5 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Вистина се врати

пријавена од strajkoski пред 11 месеци, 1 седмица. (mislam.blogspot.com)

Денес лицето Б.Ц. и официјално се прости со новинарите, со коктел и монографија, како што му личи на секој кој држел толку „јака“ функција (башка не плаќа од свој џеб).

2 коментари | проблем? | категорија: Политика

Glocal: Inside Social Media

пријавена од ribaro пред 11 месеци, 1 седмица. (komunikacii.net)

Tемите на кои може да се земе активно учество: право, бизнис, маркетинг, комуникации, па до социологија и етнографија.

0 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 1 седмица | проблем? | категорија: Вести

Бугарска и грчка линија во предавството на Гоце Делчев

пријавена од strajkoski пред 11 месеци, 1 седмица. (novamakedonija.com.mk)

Сто и шест години по смртта на Гоце Делчев, сè уште не може со сигурност да се каже кој го извршил предавството, чин што за нашата историска наука, за разлика од бугарската, не е спорен.

3 коментари | проблем? | категорија: Вести

Во неправна држава живеат послушни и сервилни граѓани

пријавена од kotle пред 11 месеци, 2 седмици. (novica.softver.org.mk)

Се осмелувам да речам дека фактот што во Македонија воглавно не се почитуваат законите е главната причина зошто ниедно граѓанско организирање за или против било што однапред е осудено на пропаст.

0 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 1 седмица | проблем? | категорија: Политика

Имиња во Македонија: circles and trends

пријавена од глиша пред 11 месеци, 2 седмици. (iacovibus.blog.com.mk)

Графици за најчесто користените имиња во .мк

2 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Политика

YouTube конечно рече Македонија

пријавена од Eddierebel пред 11 месеци, 2 седмици. (i-macedonian.blogspot.com)

По неколку месечно креирање видеа, пишување коментари, праќање на протестни пораки и лобирање на секаков можен начин, задоволство ми е да ве информирам дека македонската YouTube заедница конечно успеа да го натера YouTube да не нарече кратко и јасно Macedonia

8 коментари | станала популарна пред 11 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Вести