Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот GoodBytes, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Конкурс за Blogopedia 2009

пријавена од Arwena пред 7 месеци, 3 седмици. (blogopen.eu)

Во контекст на овогодинешниот Blogopen 2009 распишан е конкурс за текст од сајт или блог објавен после 05.09.2008 година.

0 коментари | станала популарна пред 7 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Блогови

Антимакедонец - професија на Божидар Димитров

пријавена од drugarce пред 8 месеци. (www.utrinski.com.mk)

Ако порано никој не им даваше големо значење на изјавите на Димитров, тие сега треба да се сфатат многу сериозно, зашто доаѓаат од официјално место.

0 коментари | проблем? | категорија: Вести

Убавини имаме, немаме „кликер“ за туризам

пријавена од drugarce пред 8 месеци. (www.dnevnik.com.mk)

Имаме исти планини, речиси исти природни убавини со Пиринска Македонија, но од другата страна на границата Бугарите изградија многу суперлуксузни хотели, современи туристички комплекси што се познати во Европа и се полни со туристи и лете и зиме. Кај нас ништо, освен по неколку хотелчиња и мотелчиња

0 коментари | проблем? | категорија: Вести

Интернет-измамници ги злоупотребуваат загинатите од „кингерот“

пријавена од strajkoski пред 8 месеци. (novamakedonija.com.mk)

Во писма што циркулираат на Интернет, слични на познатата „нигериска измама“, се тврди дека македонскиот дипломат Миле Крстевски оставил 9 милиони долари во сингапурска банка.

0 коментари | проблем? | категорија: Сешто

Божји воини на Балканот

пријавена од strajkoski пред 8 месеци, 1 седмица. (www.dw-world.de)

Поранешни доброволци од Грција јавно признаа дека со подршка од Атина учествувале на страна на Србите во војната во Босна пишува „ФАЦ“. „ЗЦ“ укажува дека како последица на таа војна, во Босна живеат фанатични исламисти.

2 коментари | проблем? | категорија: Политика

A Name is a Name - Trailer

пријавена од ukion пред 8 месеци, 1 седмица. (blic.mk)

Документарен филм за Македонија и вистината за нејзиното име, режиран од ислаѓанецот Sigurjón Einarsson. Браво, секоја чест. Гледа светот што е вистината.

1 коментар | проблем? | категорија: Политика

Незнам дали да оди во забава или технологија ... :)

пријавена од freak пред 8 месеци, 1 седмица. (www.bomomo.com)

Пробајте ги понудените алатки, интересни се

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Македонците не го менуваат името за ЕУ

пријавена од strajkoski пред 8 месеци, 1 седмица. (mislam.blogspot.com)

Браво мои Македонци! Проблемот е многу подлабок од тоа што на површина изгледа, тангирајќи го дури и постоењето на Македонците и македонската држава, па така не држат некои тези дека МОРА да се смени името на државата за да се добие ова или она.

0 коментари | проблем? | категорија: Политика

Washington Post за спорот со Грција

пријавена од GoodBytes пред 8 месеци, 2 седмици. (www.washingtonpost.com)

Washington Post има статија за спорот со Грција. Без да заземаат страна, ги презентираат фактите кои се најексплоатирани во рамки на ова прашање.

2 коментари | проблем? | категорија: Политика

Норвешка: Владата ги усвојува отворените стандарди

пријавена од moondowner пред 8 месеци, 2 седмици. (metamorphosis.org.mk)

Уште една државна администрација на правилен пат.

0 коментари | станала популарна пред 8 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Технологија

Основи на 2D графика во Java

пријавена од freak пред 8 месеци, 3 седмици. (www.java.com.mk)

JAVA 2D е множество од класи кои можат да се искористат за создавање високо квалитетна графика. Тука се вклучени особини како геометриски трансформации, елиминирање на груби рабови (antialiasing), alpha compositioning, процесирање на слики итн.

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Енкриптирана комуникација

пријавена од Арангел пред 8 месеци, 3 седмици. (ufo.linux.net.mk)

OTR е додаток (plugin) кој што се користи за енкриптирана комуникација. Автоматски доаѓа со популарниот мулти-платформски мулти-протоколски клиент Pidgin. Ако сакате да се осигурате дека користите енкриптирана комуникација ѕирнете го текстов.

0 коментари | станала популарна пред 8 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Технологија

Хаксли или Орвел

пријавена од kotle пред 8 месеци, 4 седмици. (komunikacii.net)

Кој бил во право? ;-)

0 коментари | проблем? | категорија: Сешто

0.мк

пријавена од ribaro пред 8 месеци, 4 седмици. (0.mk)

0.мк е македонски сервис за кратење на долги линкови. Браво!

5 коментари | станала популарна пред 8 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Технологија

Мултиетнички хепенинг „Под исто сонце” во Струга

пријавена од ktam пред 9 месеци, 2 седмици. (www.podistosonce.org.mk)

Голем мултиетнички хепенинг „Под исто сонце” во Автокамп „АС“ во Струга на 4 јули 2009 год. од 12 до 24 ч.- дискусии, традиција, фолклор, концерт: Мајка бенд, Паркети, Бени & Нон стоп, Кирил Џајковски. ВЛЕЗ СЛОБОДЕН!

0 коментари | станала популарна пред 9 месеци, 2 седмици | проблем? | категорија: Вести