Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот GoodBytes, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Прифатете дека не постоите или ќе ве нема!

пријавена од strajkoski пред 4 месеци, 1 седмица. (www.dnevnik.com.mk)

Ако некој „северномакедонец“ се дрзне да ги слави историските личности и настани од Македонија, веднаш ќе следува укор од ЕУ, бидејќи ги навредува националните и идентитетски чувства на Грција, Бугарија... Како утеха ќе ни остане да ги славиме Индијана Џонс и Џемс Бонд

0 коментари | проблем? | категорија: Политика

Пеколно бриселско сценарио за кршење на Македонците

пријавена од strajkoski пред 4 месеци, 2 седмици. (novamakedonija.com.mk)

Ако македонските „коминтерновски копилиња“ не може да ја голтнат целата уцена одеднаш, тогаш Брисел ќе им ја сервира на парче. Па најпрвин ќе треба Груевски до 7 декември да потпише за името, а за тоа ќе добиеме пусулче со датум за преговори.

1 коментар | проблем? | категорија: Политика

Антиквизацијата - кој прв почна!

пријавена од strajkoski пред 4 месеци, 3 седмици. (novamakedonija.com.mk)

Во периодот од 1794 до 1841 најмалку 14 истакнати грчки интелектуалци сметале и јавно пропагирале дека Античките Македонци не биле дел од хеленскиот свет и дека Македонците биле сметани за освојувачи на Античка Грција.

0 коментари | проблем? | категорија: Политика

Доста беше преговори!

пријавена од strajkoski пред 4 месеци, 3 седмици. (novamakedonija.com.mk)

На никого, ама баш на никого во целиот свет не му текнува на Грција да и каже: Луѓе, малку го претеравте, кочете. На никого не му паѓа на памет да се исшокира од шокантните ново-стари барања од грчка страна, туку целиот свет љубопитно се врти кон Македонија во исчекување на нејзиниот одговор.

1 коментар | проблем? | категорија: Политика

Грција нижи само успеси - на пат е ново вето

пријавена од strajkoski пред 5 месеци. (novamakedonija.com.mk)

Со позициите на новата грчка влада, кои воопшто не се поинакви од тие на претходната, може само да го очекуваме истото она што неодамна го кажа нивната поранешна министерка за надворешни работи Бакојани - грчкото вето во Букурешт беше голем успех на нивната меѓународна политика.

0 коментари | проблем? | категорија: Политика

Срушениот ѕид од Берлин сé уште ја блокира Македонија

пријавена од strajkoski пред 5 месеци. (novamakedonija.com.mk)

Ако резимираме, Европа за нас остана онаа старата, од 19 и 20 век, кога дискретно ја делеше Македонија, надевајќи се дека така дефинитивно ќе ја избрише од именикот на европските држави.

0 коментари | проблем? | категорија: Политика

Евро Балкан

пријавена од drugarce пред 5 месеци. (www.vest.com.mk)

Да кажеше некој потпретседател на партија на Македонците дека ќе ја ра­ди­ка­ли­зи­ра состојбата и оти Македонците ќе одат некаде без Ал­бан­ци­те, од Брисел и од Вашингтон ќе нe дигнеа на клоци.

0 коментари | проблем? | категорија: Политика

Брисел го бара Хаг, а го заборава Њујорк

пријавена од strajkoski пред 5 месеци, 1 седмица. (novamakedonija.com.mk)

Дали со ваквото барање пред Македонија, Брисел и Атина ни кажуваат дека и преговорите под покровителство на ООН се мртви како и спогодбата? Ако, пак, ЕУ веќе не ги признава ни преговорите, ни Нимиц, ни мандатот на ООН, дали тоа значи дека таа ги презема преговорите?

2 коментари | проблем? | категорија: Политика

Скопје го доби првиот хаклаб

пријавена од kotle пред 5 месеци, 3 седмици. (novamakedonija.com.mk)

КИКА е прва технолошка автономна зона што ќе се користи за промовирање и развој на еманципирачки технологии. Целта на основачите е да ја поттикнат креативната употреба на компјутерската технологија наспроти отуѓувањето и пасивното консумирање кои се најчеста асоцијацијa

0 коментари | станала популарна пред 5 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Вести

Стравот од девалвација ги олесни штедачите

пријавена од strajkoski пред 5 месеци, 4 седмици. (novamakedonija.com.mk)

Уплашени од ненадејна девалвација, граѓаните и фирмите штедат во девизи и добиваат двојно пониски камати отколку што би добиле за штедни влогови во денари. Станува збор за повеќе милиони евра камати, кои наместо добивка за граѓаните и за фирмите, станаа лесен профит за македонските банки.

0 коментари | проблем? | категорија: Бизнис

„Бесплатен“ е слаба маркетинг стратегија

пријавена од kotle пред 5 месеци, 4 седмици. (novica.softver.org.mk)

Кога ќе помислите на Mozilla Firefox, на која негова особина прво ви текнува?

1 коментар | станала популарна пред 5 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Технологија

ЕУ: Политика за информатичко општество во наредните години

пријавена од razvigor пред 5 месеци, 3 седмици. (www.metamorphosis.org.mk)

Во рамките на сеопштата радост за позитивна препорака за преговори, да видиме кои се приоритетите што си ги имаат поставено постојните членки на ЕУ и заедницата како целина.

3 коментари | проблем? | категорија: Политика

ПОЧИТ:

пријавена од bulimkd пред 5 месеци, 3 седмици. (f1almanah.com)

Ф1 АЛМАНАХ НА ГРОБОТ НА СЕНА

1 коментар | проблем? | категорија: Спорт

Мозочни болести кои даваат суперчовечки особини

пријавена од strumjan пред 5 месеци, 4 седмици. (mislam.blogspot.com)

Една страница на Интернет: Brain Diseases I Wish I Had („Мозочни болести кои би сакал да ги имам“), резимирана со по еден краток коментар за секоја болест.

0 коментари | станала популарна пред 5 месеци, 3 седмици | проблем? | категорија: Наука

Книги што треба да се запалат како Енциклопедијата

пријавена од strajkoski пред 6 месеци. (novamakedonija.com.mk)

Список на книги што треба да ги снема од светлото на денот, а кои претставуваат голема пречка за развојот на нашите односи со братските ни народи на Грција, Бугарија, Србија и Албанија.

1 коментар | проблем? | категорија: Политика