Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот Flebur, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Како станав терорист – акт 1

пријавена од Lavot пред 1 година, 9 месеци. (trerorist.blog.com.mk)

...Таквите суштества и креатури како квази-пацифистите, плукаат и фрлаат со камења врз мене, еден од оние кои им влевале барем мала доза на сигурност додека спиеле во своите кревети, во некои блиски немирни времиња.

2 коментари | проблем? | категорија: Блогови

Го добивте мејли

пријавена од Damjaan пред 1 година, 9 месеци. (it.com.mk)

Бидејќи сум корисник на мобилните услугите уште од времето кога "постоеше" Мобимак, добро се сеќавам на проблемите кои оваа компанија ги задаваше со говорното сандаче и неговото тарифирање уште тогаш, но исто така се сеќавам на тоа дека дека пораката на говорната пошта беше подолга.

0 коментари | проблем? | категорија: Технологија

Демонизирање на Балканот

пријавена од Lavot пред 1 година, 9 месеци. (www.novamakedonija.com.mk)

„НАТО силно интервенираше во Косово во 1999 година, а две години подоцна и во Македонија, за да го запре антиалбанското етничко насилство на македонските националисти...

5 коментари | станала популарна пред 1 година, 9 месеци | проблем? | категорија: Политика

За кого бијат камбаните?

пријавена од jpetrov пред 1 година, 9 месеци. (www.a1.com.mk)

Обама: „БЈРМ да престане да ја прекршува Времената спогодба склучена со Грција, да ги сопре непријателските активности или пропаганда и да соработува со Грција за да се постигне заедничката цел на САД и ОН, изнаоѓање на заемно прифатливо име.“

9 коментари | станала популарна пред 1 година, 9 месеци | проблем? | категорија: Политика

Состанокот

пријавена од Sokol пред 1 година, 10 месеци. (v-deko.blogspot.com)

Веќе неколку месеци разговараа на интернет. Оставаа еднаш коментари на еден ист блог, во исто време, на некој текст што се однесуваше на слободата на Тибет и нејзиното никогашно неостварување. Препукувајќи се, разговорот го префрлија на некој месинџер. Оттогаш, зборуваа по неколку пати во денот...

5 коментари | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Цензура!

пријавена од Внукот пред 1 година, 10 месеци. (luminata2.0.blog.com.mk)

Експресно избришан блог поради линк до порно клип, во ситуација кога едно чудо антимакедонски „блогери“ заговараат уништување на Македонија и слободно си функционираат! Чудна некоја политика си има он.нет....

15 коментари | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Блогови

SPIEGEL-How to Solve the Greek Dispute over Macedonia's Name

пријавена од Џам пред 1 година, 10 месеци. (www.spiegel.de)

Ethnic minorities, particularly those with competing claims to cultural totems, are incompatible with the Greek concept of nation and statehood. The Macedonian minority is especially neuralgic for Greeks because it represents not only an imagined “outsider” or “invader” of the nation, but a very ...

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Политика

Контрадикција: кампања против пушење + субвенции за тутунот

пријавена од razvigor пред 1 година, 10 месеци. (volanskopje.blog.com.mk)

Ако пушењето е штетно, тогаш зошто со државни пари да се стимулира производството на тутунот?

20 коментари | проблем? | категорија: Политика

„Грабежот“

пријавена од Внукот пред 1 година, 10 месеци. (cc.org.mk)

Најпосле, pdf верзија од „Грабежот“, објавено под криејтив комонс.

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Култура

Грабежот

пријавена од Бунка пред 1 година, 10 месеци. (sc.blog.com.mk)

И повеќе од одличен блог-роман на С.Ц. во 44 дела(44 поста). Линков води до првиот дел.

3 коментари | станала популарна пред 1 година, 10 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Изложба на блогери

пријавена од ribaro пред 1 година, 11 месеци. (vipcartoons.blog.com.mk)

Мала станица - 14 мај 2008 (среда)во 20:30 часот авторите на Vip cartoons-тапет шоу & ТРАНСПАРЕНТ прааат изложение...

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 11 месеци | проблем? | категорија: Култура

Видео: Голи за Европското

пријавена од Lavot пред 1 година, 11 месеци. (www.taratur.com)

Спенсер Тјуник овој пат соблече над 1800 мажи и жени на фудбалскиот стадион Ернст-Хапел во Виена, за да му позираат за фото-сесијата посветена на Европското првенство. Погледнете!

0 коментари | проблем? | категорија: Забава

Слушајте малку Оригинален Еврејски Јазик од Времето на Мојсеј

пријавена од aprilka пред 1 година, 11 месеци. (www.hebrew4christians.com)

Кликни на злучникот и уживај во силата на Божјото Слово

1 коментар | проблем? | категорија: Култура

Универзалниот јазик - II

пријавена од Бунка пред 1 година, 11 месеци. (my.opera.com)

Рамајана како и Махабхарата се напишани на класичен книжевен санскрит, или религиозен,филозовски епски санскрит. Облик на староиндискиот јазик е пишуван со писмото Брахми (Брами) и од него се развиле сите писма со кои денес се служат стотина јазици во Индија.

8 коментари | станала популарна пред 1 година, 11 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Рулет

пријавена од Sokol пред 1 година, 11 месеци. (v-deko.blogspot.com)

...Пред зори, истите тие пет старци се збираа и заминуваа во посета на девојката (или жена) што се беше помолила истата ноќ. Таму, ритуално се ослободуваа од нејзината облека, а потем со неа играа рулет.

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 11 месеци | проблем? | категорија: Блогови