Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Долу е листата на статии за кои гласал корисникот Flebur, заедно со рсс каналот со статиите за кои гласал.

Манаки Скандал

пријавена од Persey пред 1 година, 6 месеци. (razgolenaumetnost2.blog.com.mk)

По проекцијата на филмот „Другата Болејн сестра“ на излегувањето, публиката имаше прилика да ја види идилата со дождот повторно, но пред вратите, да види и млади луѓе кои во рацете држеа транспарентни на кои беа испишани пораки за промена на идејата за префрлување на дел од фестивалот во Скопје.

10 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Култура

Како се преговарало во Букурешт?

пријавена од strumjan пред 1 година, 6 месеци. (kubura.com.mk)

... за поделбата на Македонија во 1913 година. Бугарите тргувале со Србите за Штип и Кочани, за да ја добијат Кавала од Грците

0 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Култура

Македонија може да ја отфрли спогодбата и да го добие спорот во ОН

пријавена од Lavot пред 1 година, 6 месеци. (www.taratur.com)

САД ќе упатат уште еден притисок кон Атина, пишуваат грчките медиуми. Доколку јужниот сосед не попушти, Македонија ќе ја напушти привремената спогодба и ќе го добие спорот во ОН.

40 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Политика

Чекајќи да се отвори небото

пријавена од Бунка пред 1 година, 6 месеци. (bunka.blog.com.mk)

Мислите на непријателите беа во неговите раце, мислите на неутралните ги менуваше по потреба. Од неутралните понекогаш создаваше пријатели, но често и намерно ги претвораше во непријатели. Пријателите не ги чепкаше…да ги знаеше и нивните мисли.

0 коментари | проблем? | категорија: Блогови

Филип II Битолски

пријавена од jpetrov пред 1 година, 6 месеци. (blog.gemidjy.info)

Паску и компанија наоѓаат камен на кој пишува „Ολxxμxxία“ што по едно-неделно декодирање откриле дека значи „Олимпија“. „Аха, значи овде е родена Олимпија“ рекле. „Епа ќе му крениме споменик на Филип“ нелогично заклучиле.

92 коментари | станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? | категорија: Вести

365 инстант речник

пријавена од cchevy пред 1 година, 7 месеци. (365.com.mk)

Брз AJAX речник за преведување од повеќе странски јазици, македонски лексикон на изрази и зборови...

12 коментари | станала популарна пред 1 година, 7 месеци | проблем? | категорија: Култура

Пиво-фест 2008

пријавена од UltrasPrilep пред 1 година, 7 месеци. (prilep.blog.com.mk)

Прилепчани Ве канат на пиво, скара и мајтап...

4 коментари | станала популарна пред 1 година, 7 месеци | проблем? | категорија: Забава

Култниот „Алан Форд“ повторно на македонски

пријавена од ribaro пред 1 година, 9 месеци. (www.vreme.com.mk)

Алан форд, од август повторно ќе почне да излегува на македонски јазик, под капата на прилепската фирма „Варм комикс“.

1 коментар | станала популарна пред 1 година, 9 месеци | проблем? | категорија: Култура

Интервју на Александар Станковски

пријавена од bukarski пред 1 година, 9 месеци. (www.globusmagazin.com.mk)

“Андерграунд подвижникот Александар Станковски ги открива своите ставови за политичкиот и духовниот момент во Македонија“

0 коментари | проблем? | категорија: Култура

СМК: Атина подготвена за воена агресија врз Македонија?

пријавена од Lavot пред 1 година, 9 месеци. (www.taratur.com)

Македонија е жртва на грчкиот геноцид врз македонскиот народ, кој како злосторство против човештвото, Атина континуирано и систематски го врши од поделбата и окупацијата на Македонија во балканските војни од 1912 година...

5 коментари | проблем? | категорија: Политика

Зошто Македонците не се „Словени“?

пријавена од Darvel пред 1 година, 9 месеци. (anti-istorija.blog.com.mk)

Првиот претседател на независна Македонија, Киро Глигоров на 15 март 1992 за „Торонто Стар“ изјавил: „Ние сме Македонци, но ние сме Словени-Македонци. Тоа сме ние! Ние не сме поврзани со Гркот Александар и неговата Македонија. Античките Македонци повеќе не постојат, тие исчезнале одамна...

75 коментари | станала популарна пред 1 година, 9 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Национални чувства

пријавена од Внукот пред 1 година, 9 месеци. (babamitrajanka.blog.com.mk)

Доволно е да си ја сакаш земјата, за по дефиниција да веруваш во сите национални митови? Дали е можеби затоа што се заложувам за заштита на македонскиот јазик од имбецили, ништо пофанатично одошто тоа го прават Французите на пример (имајте на ум дека тие се дел од вашата високоценета Европа....

18 коментари | станала популарна пред 1 година, 9 месеци | проблем? | категорија: Блогови

Санитарна енигма: Тероризам и расизам (Чиј син е терорист?)

пријавена од Бунка пред 1 година, 9 месеци. (jasnakoteska.blogspot.com)

Теорија на мултикултурноста, со целата верба дека зад неа стои нешто вредно за промовирање/промо(-виреење), ако сака да успее, ќе треба да се позанимава и со овие “потиснати” прашања.

0 коментари | проблем? | категорија: Блогови

Барање до Комисијата за заштита на конкуренцијата против Телеком

пријавена од vordan пред 1 година, 9 месеци. (www.ikt.com.mk)

Барањето е доставено од страна на ИКТ комората заради флагрантното кршење на законот од страна на Телеком и огромниот обем на нелојална конкуренција кон домашните ИТ компании. На сајтот го има и интегралниот текст (PDF), како и пропратното писмо.

6 коментари | станала популарна пред 1 година, 9 месеци | проблем? | категорија: Бизнис

Недостиг од моркови во ЕУ, за Македонија останаа само стапови

пријавена од игор пред 1 година, 9 месеци. (www.makfax.com.mk)

Поради недостиг од европски моркови остана само грчки ластегарки, кои ќе се прекршуваат од грбот на македонските граѓани. Имале право ирците, ако некад влеземе во ЕУ, чим нешто не разбирајте европски е да се гласа ПРОТИВ!

10 коментари | станала популарна пред 1 година, 9 месеци | проблем? | категорија: Политика